De nieuwste Sonos-lampluidspreker van Ikea is nog steeds een verworven smaak

eerste tafel Lampspeaker van Ikea en Sonos Het was een beetje… vreemd. De originele Symfonisk-lamp paste niet helemaal in het interieur dankzij een paddestoelvormige lampenkap, met stof beklede tweeter en een paneel eronder. Maar het concept van een lamp die ook dienst doet als capabele luidspreker was op zich al een goed idee – dus de bedrijven zijn terug met een tweede poging. De nieuwe Symfonisk heeft een meer traditioneel ontwerp, lost een frustrerende originele lampcompatibiliteit op en heeft een vernieuwde luidsprekerarchitectuur die het geluid beter door de kamer verspreidt.

Ikea verkoopt nu de voet/luidspreker en lampenkap apart; De eerste kost $ 140, en je kunt kiezen tussen a glas ($ 39) of Textiel ($ 29) Schaduw. De glazen kap – die ik in het zwart heb beoordeeld – heeft nu een open uiteinde en heeft een secundaire ondoorzichtige glazen cilinder die zich in het midden uitstrekt, die de lamp omringt. Het zal nog steeds niet naar ieders smaak zijn, maar de algemene stijl is conservatiever en zal minder snel verschijnen om de verkeerde redenen. Als u echter de oorspronkelijke vorm veracht, betwijfel ik of u van koers zult veranderen na het zien van de nieuwe vorm.

De lampvoet heeft het onderste schotelpaneel verwijderd, waar de ouderwetse bedieningselementen zich bevonden. Als gevolg hiervan is het merkbaar korter en lijkt het veel op de originele HomePod van Apple. Ikea is ook afgestapt van een knop die eruitziet als een dimmer, maar niet om de lamp aan of uit te zetten. In plaats daarvan is er nu een kleine ronde knop in het onderste voorgebied van de basis om het licht in te schakelen.

READ  Terry Bogard heeft The King of Fighters 15 aangekondigd als het laatste lid van Team Fatal Fury

In plaats van een knop heeft de nieuwe lamp een eenvoudigere aan/uit-knop voor de gloeilamp.

Een nadeel van deze wijziging is dat hoewel de oude knop “aan” kan blijven, deze eenvoudigere knop de status van de lamp niet behoudt als deze wordt losgekoppeld of als de stroom uitvalt. Dit kan vervelend worden als je slimme lampen gebruikt, omdat je naar de lamp moet lopen en de stroom van de lamp weer moet inschakelen om hem weer op afstand te kunnen bedienen. Aan de achterkant zitten de gebruikelijke Sonos-bedieningselementen voor volume en afspelen/pauzeren. De volumeknoppen zijn gemakkelijk op het gevoel te bedienen omdat de ene hol is en de andere bol.

De lampbedieningen bevinden zich aan de achterkant en zijn gemakkelijk te gebruiken door het gevoel.

De Symfonisk-lamp van 2019 ondersteunde alleen E12-basislampen, die met de dubbele klap kwamen dat ze moeilijk te vinden waren en een dimmer-helderheidsoutput voor een tafellamp. Met het nieuwe model stapte Ikea over op de meer populaire E26/E27 voet. Het bedrijf heeft een van zijn eigen LED-lampen in de doos, maar je hebt genoeg opties voor Philips Hue, LIFX en andere slimme lampen die in de lamp kunnen worden geklikt als je een reeks kleuren wilt of meer flexibele manieren om het licht op afstand te bedienen .

Het instellen van de lampluidspreker is een kort proces in de Sonos-app: sluit het afneembare gevlochten netsnoer aan en het zal na enkele ogenblikken automatisch detecteren en toevoegen aan je hele home-audiosysteem. Voor de laatste stap houdt u uw telefoon bij het apparaat om het via NFC aan uw Sonos-account te koppelen. Daarna werkt de Symfonisk-lamp net als elke andere Sonos-headset die je hebt. Je kunt ze groeperen om hetzelfde nummer in je woonruimte te spelen of de lamp gewoon zijn eigen ding te laten doen. Net als andere moderne Sonos-speakers ondersteunt de lamp Apple’s AirPlay 2, dus je kunt er gemakkelijk audio op afspelen vanaf je iPhone, iPad of Mac. Als je twee lampspeakers hebt gekocht, kun je deze gebruiken als stereopaar of als achtersurround voor een van je Sonos-speakers. Ervan uitgaande dat het ontwerp bij uw smaak past, is het een subtielere surround-oplossing dan de luidsprekers op standaards te plaatsen of aan de muur te bevestigen.

Ikea verkoopt twee verschillende stijlen Symfonisk lampenkappen.

Geen van de producten van Symfonisk wordt nog geleverd met ingebouwde microfoons, en dat geldt nog steeds voor de tweede generatie lamp. Om audiobediening aan je Sonos-systeem toe te voegen, heb je een van de ondersteunde luidsprekers van het bedrijf of een installatie nodig Amazon Alexa of Google Assistent Als u al een compatibel apparaat bezit.

Ikea en Sonos zeggen dat de Symfonisk-lamp van de tweede generatie een volledig opnieuw ontworpen akoestische architectuur heeft. De belangrijkste toevoeging is de waveguide, die bedoeld is om het geluid van de speaker af te buigen en door de kamer te verspreiden. (Er is een vergelijkbare golfgeleider in het .-bestand) spreker fotolijst.) Dit betekent dat u zich geen zorgen hoeft te maken over een strakke “sweet spot” bij het vinden van een plek voor de lamp; Het moet er consistent uitzien, waar u het ook in de kamer plaatst. Maar de opnieuw ontworpen Courage heeft het algehele geluid zodanig veranderd dat Symfonisk niet zo dicht bij de Sonos One klinkt als het origineel.

Voor zijn grootte is er een zeer bevredigend basniveau en de geluiden komen met een goede helderheid. Maar andere delen van de mix kunnen minder gedetailleerd lijken in vergelijking met de meeste Sonos-luidsprekers, en sommige hardware gaat dieper naar de achtergrond dan ik zou willen. Luister naar het nieuwe album van Kacey Musgraves kruis sterDeze luidspreker mist opvallend wat helderheid en definitie voor zijn zang en akoestische gitaren in een nummer als ‘Hookup Scene’. Er zijn EQ-aanpassingen voor hoge en lage tonen in de Sonos-app, en je kunt ook TruePlay inschakelen (als je een iOS-apparaat hebt) om het geluid nog verder te verbeteren. Maar er is altijd een klein beetje slijm op de luidspreker, hoewel het niet aanwezig of duidelijk is, afhankelijk van waar je naar luistert. Dit is de afweging die u maakt voor een bredere verspreiding van geluid.

Als u op zoek bent naar een degelijke luidspreker voor een slaapkamer of kantoor – en u Echt Wil je dat hij ook dienst doet als zaklamp – de nieuwe Symfonisk doet het goed op deze hybride baan. Maar voor mij blijft de boekblaster van $ 99 het voordeligste en meest praktische apparaat in de opstelling van Symfonisk, vooral als je er twee bij elkaar zet.

Als het om een ​​wandspeaker of lamp gaat, zijn ze minder veelzijdig. Of je bent op zoek naar dit zeer specifieke dual-purpose ding, of misschien ben je helemaal niet geïnteresseerd. Als je geïnteresseerd bent, de lamp van de tweede generatie van Symfonisk repareert veel van wat Ikea de eerste keer verkeerd deed. Het ziet er (een beetje) traditioneler uit, ondersteunt een eenvoudigere lamp bij de bron en krijgt een bredere audiospreiding van de stuurprogramma’s binnenin. Het idee van anonimiteit in andere, aantrekkelijkere huishoudelijke apparaten zal voor sommigen zeker een groot pluspunt zijn. Maar als je echt op de lampen bent afgestemd en het goed vindt om luidsprekers weer te geven die hun ware doel niet verbergen, kun je het beter doen voor het geld.

Foto door Chris Welch/The Verge

Written By
More from Lesley Curry
De Samsung Galaxy S20 Fan Edition 5G Ultra Wideband van Verizon is een absurde telefoonnaam
De geschiedenis van smartphones zit vol met absoluut vreselijke telefoonnamen. De Acer...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *