De Notre Dame moet indruk maken – en wedstrijden gaan winnen

Een andere richting gedreven door een nieuwe aandrang of hetzelfde oude verhaal?

Dit is het kruispunt waar het mannenbasketbalteam van de Notre Dame momenteel staat als het terugkeert naar de Atlantic Coast Conference met een bezoek op dinsdag aan Pittsburgh (5-7 algemeen; 0-1 ACC). Vijfentwintig dagen geleden lieten de Ieren voor het eerst hun tenen zakken in een competitiewedstrijd in de overtuiging dat het water warm en uitnodigend zou zijn.

Het was koud en verwarrend. Toen de Notre Dame op 3 december Boston College bezocht, had ze nog nooit gereden. Tot 23 punten te laat. Ze verloren met 16 van een team dat voor de start van het seizoen was geselecteerd om als laatste te eindigen in de competitie met 15 teams. Het was misschien wel een van de meest gênante verliezen van de 22-jarige stint van de Ierse coach Mike Brie.

Ironisch genoeg kwam de vergeten competitie-inspanning ook op de hielen van anderen daar in termen van leegte en schaamte. Voordat de Notre Dame verloor op Boston College, was de laatste keer dat de Notre Dame een ACC-wedstrijd speelde afgelopen maart in het kampioenschap. Ze viel met 50 naar North Carolina voordat ze met 42 verloor in Berry’s meest scheve verlies in de Notre Dame.

De Ieren dachten dat de herinneringen aan die nacht in maart in Greensboro, North Carolina, hen zouden voeden. Focus op hen. Ze zeiden dat dit soort dingen nooit meer zouden gebeuren in hun wacht. Het zal anders zijn. Ze zullen anders zijn.

Toen gebeurde het Boston College. De Notre Dame leek lui, ongeïnteresseerd en grotendeels buiten haar bereik. De volgende dagen was er een vergadering voor alleen spelers waar jong en oud een aantal moeilijke gesprekken voerden om erachter te komen wat ze wilden dat dit team – en dit seizoen – zou zijn.

READ  Een nieuwe Star Wars: Knights of the Old Republic is mogelijk onderweg vanuit de studio achter de mobiele verkooppunten

Na het verlaten van Boston College won de Notre Dame (6-5; 0-1) drie van de vier. Hij versloeg voor het eerst sinds januari 2017 de Top 10 (Kentucky) thuisploeg. Hij kwam weer op de weg en bleef 34 minuten in de buurt van Indiana in een “neutrale” locatiewedstrijd in Gainbridge Fieldhouse. Hij sloot zijn thuisprogramma buiten de conferentie af met twee overwinningen, aangezien hij gemiddeld 84 punten had en veel op de oude Ieren leek.

Negentien ACC-games overblijven bepalen of de Notre Dame echt beter of meer van hetzelfde is. Hoe verschilt deze groep nu van de groep die niet de moeite nam om deel te nemen aan Boston College?

“We hadden de speelervaring; senior doelman/aanvoerder Cormac Ryan, die een belangrijke speler is in de competitie-opener, maar nu goed past als een van de eersten die op de bank arriveert”, zei senior doelman/aanvoerder Cormac Ryan, die is een belangrijke speler in de opener van de competitie. We waren op elkaar aangewezen. Deze ervaring was zeer waardevol voor ons.”

De Ieren hebben zich gerealiseerd dat ze alleen staan. Niemand zal ze helpen om uit de league-kluis te breken en een voet aan de grond te krijgen in het midden van de league-pack. Het zijn de dertien mannen in de kleedkamer, in de bus, in het hotel. Dit is. Dit seizoen op hen.

“We blijven elkaar gewoon vertrouwen en manieren vinden om dat voor elkaar te krijgen,” zei Ryan. “Dit zal belangrijk voor ons zijn als we (weer) terug gaan naar het spelen van ACC.”

READ  Nuno heeft bevestigd dat Raul Jimenez niet zal spelen in de laatste wedstrijd van Wolves in de Premier League van het seizoen

Dat vertrouwen en teamwork was er niet voor het eerst, om wat voor reden dan ook. De Ieren dachten waarschijnlijk dat het makkelijk zou zijn. Ondanks al het verlies dat ze de afgelopen drie jaar hebben verloren, weten de Ieren niet hoe ze moeten winnen. Nu, ze staan ​​erop, doen ze. Zij zijn samen. Ze zijn verschillend.

“We hebben onszelf nog niet gevonden”, zei senior doelman/aanvoerder Prentice Hope, die de basis voor de eerste 11 wedstrijden maakte. “We gingen als een team zitten, alleen spelers, en bedachten wat we moesten doen om succesvol te zijn.”

We hebben beelden van hem gezien in de laatste vier wedstrijden, zelfs tijdens het verlies tegen Indiana. Er is meer structuur in wat werd beschouwd als Ierse vrije misdaad. Er zijn minder freelancegroepen en meer combo’s – Down One, Wheel – met meer uitdagende achtergrondverhalen en schermen. Meer beweging en minder staan. Er is meer nieuwe doelman Blake Wesley om de show te versterken, waardoor Hubb en Ryan meer buiten de bal kunnen werken.

Als de Ieren games moesten winnen die niet uit de jaren ’60 of ’70 kwamen, zouden ze niet bezig zijn met de noodzaak om games te spelen in de jaren ’60 en ’70. Ze hebben schijnbaar geaccepteerd dat ze niet zullen rennen, springen en onderdompelen over hun ACC-teamgenoten. Dat is niet wat dit team is, en dat is niet wat dit programma is. Maar als ze op hun manier spelen, kunnen ze slagen. Zelfs als de stijlpunten – afgezien van de occasionele Wesley dunk – minimaal zijn.

“We hebben geen vijfsterrenjongens en zo, maar we hebben veel pit in ons team”, zei Hope. “We hebben vuile, dappere mannen die willen winnen.”

READ  China lanceert Rover To Mars in Space Race met de VS.

Wat een perfecte tijd en plaats voor een show op dinsdag – in het Auckland-gedeelte van een stad die veel vuil en gruis heeft. Graaf, verdedig en versla Pittsburgh, het team dat voor het seizoen is gekozen om te eindigen tegen alleen Boston College in de competitie, in een arena waar de Notre Dame vier van zijn laatste zes bezoeken heeft gewonnen.

Voor alle complottheoretici, degenen die het Notre Dame-programma omringen, vertellen graag over de fout gemaakt door de ACC-schemamakers – Duke en North Carolina zouden het Purcell-paviljoen bezoeken terwijl de studenten in winterstop zijn – niemand kon ruzie maken met de vroege competitie geschenk van kans geleverd Notre Dame. Ja, de Ieren hadden aanvankelijk twee wedstrijden onderweg, maar het waren twee wedstrijden onderweg tegen wat volgens velen de twee slechtste teams in de competitie zijn.

De goede ploeg grijpt deze kans en begint met 2-0 in de competitiewedstrijd.

De Notre Dame liet eerder deze maand de eerste kans voorbij gaan. Als deze competitie iets zou betekenen, kon hij er niet nog een laten ontsnappen. Je moet dit gaan halen, anders wordt het heel moeilijk bij 0-2 met de tweede plaats Duke en North Carolina als volgende.

Dinsdag biedt de Notre Dame al een zeldzame tweede kans om een ​​eerste indruk te maken in de competitie.

“We dachten dat het veel zou kosten om te winnen”, zei Hope. “We kunnen geen excuses maken.”

Volg South Bend Tribune en ND Insider-columnist Tom Noy op Twitter: @tnoieNDI

binnen

Rapporten: COVID-problemen met No. 2 Duke betekenen geen nieuwjaarsdagwedstrijd in de Notre Dame. Pagina XX

More from Madison Garrett
Cyberpunk 2077-spelers zeggen dat ze restitutie krijgen
Cyberpunk 2077 is vorige week in een behoorlijk ruwe staat uitgebracht, en...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *