De Olympische Spelen in Tokio zullen waarschijnlijk niet doorgaan, zegt Sir Keith Mills van de Olympische Spelen van 2012 in Tokio 2020 in Londen

Sir Keith Mills, 2012 vicevoorzitter van het organisatiecomité van Londen Olympische SpelenNiet overtuigd dat de late Olympische Spelen in Tokio zullen plaatsvinden.

De organisatoren van Tokio en het Internationaal Olympisch Comité staan ​​erop dat de spelen in juli beginnen, ondanks een nieuwe golf van verwondingen die de wereld overspoelt.

Mills vertelde BBC Radio 5 live: “Kijkend naar de epidemie over de hele wereld, in Zuid-Amerika, in Noord-Amerika, in Afrika en in heel Europa, lijkt het onwaarschijnlijk.

“Als ik op de locatie van het organiserend comité van Tokio zit, zal ik plannen maken voor de annulering en ik weet zeker dat ze plannen hebben voor de annulering. Ik denk dat ze het tot het allerlaatste moment zullen verlaten als de situatie dramatisch verbetert, voor het geval de vaccins sneller uitrollen dan we allemaal hopen.”

De noodtoestand in Japan is verlengd om de hoge percentages van het Coronavirus te bestrijden, maar Wereldatletiekpresident Sebastian Kuo heeft er vertrouwen in dat het evenement dit jaar zal doorgaan. “Ik denk niet dat het zal worden geannuleerd”, zei hij tegen Sky News. “Het wordt een uitdaging, en we weten dat het heel vanzelfsprekend is en dat er aanpassingen zullen plaatsvinden. Maar van alle landen op deze planeet die veerkrachtig en veerkrachtig zijn om dat te zien, is het Japan. Ik word wakker als de president van een federatie, dankbaar dat Japan hiermee omgaat en niet op andere plaatsen die ik kan bedenken.” .

“Ik weet zeker dat er grote problemen zullen zijn met de drukte en denk maar eens aan het Olympisch Dorp. Je hebt daar 10.500 atleten en 7.000 andere supportteams. Ze willen allemaal tegelijkertijd eten en dat is maar een klein deel van de uitdaging. Voor de atleten zal het een andere ervaring zijn. Ik denk.” De games worden gehouden, maar ze zullen er anders uitzien. “

READ  'Handmaid's Tale' ster Yvonne Strahovski springt van Gilead naar 'Stateless'

Ondanks Lord Koo’s optimisme maakt de huidige situatie het voor atleten buitengewoon moeilijk om zich voor te bereiden op de Spelen.

Masa Takaya, woordvoerder van het organisatiecomité van Tokyo 2020, zei vorige week dat er geen discussie is geweest over verdere uitstel of afgelasting van de Zomerspelen.

More from Madison Garrett

De vergeten PS4-game is officieel geannuleerd

Een vergeten PS4-game werd drie jaar na de aankondiging geannuleerd, waardoor sommige...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *