De oorspronkelijke ontwerper van Dead Cells bekritiseert de ontwikkelaar omdat hij de game heeft verlaten

De oorspronkelijke ontwerper van Dead Cells bekritiseert de ontwikkelaar omdat hij de game heeft verlaten

Dead Cells is momenteel verwikkeld in een geschil over de beslissing van de ontwikkelaar om de game te verlaten om zich te concentreren op de volgende titel, Windblown.

Eerder deze maand maakten de ontwikkelaars van de veelgeprezen 2D-roguelike, waarvan er 10 miljoen zijn verkocht, hun voornemen kenbaar om Dead Cells na vijf jaar updates achter zich te laten. De oorspronkelijke ontwikkelaar en huidige Dead Cells IP-eigenaar Motion Twin heeft een verklaring afgegeven Dode celdamppagina Spelers waarschuwen voor Update 35, toepasselijk getiteld The End is Near, op pc en consoles, en Update 34, genaamd Clean Cut, voor de mobiele versie, die de laatste van het spel zal zijn.

Ondertussen heeft Evil Empire, dat is opgericht door voormalige Motion Twin-medewerkers om het afgelopen half decennium aan Dead Cells-updates te werken, een eigen verklaring uitgegeven waarin staat dat het Dead Cells-ontwikkelingsteam nu aan geheime projecten werkt.

Het nieuws leidde tot commentaar van voormalig Dead Cells-hoofdontwerper Sébastien Benard, die de Discord van de game aansprak om de beslissing van Motion Twin een “dwaze zet” tegen het Evil Empire te noemen. Dit is wat hij zei:

“Aangezien je het mij vraagt, wil ik alleen maar zeggen dat Motion Twin de slechtst denkbare zet heeft gedaan tegen Dead Cells en Evil Empire. Nu ik met eigen ogen de feitelijke situatie achter de schermen heb gezien, kan ik eerlijk zeggen dat ik blij ben Ik maak hier geen deel meer van uit. De officiële verklaring is complete marketing-bullshit, en de manier waarop deze situatie is gebeurd is van een heel ander niveau. Ik had nooit gedacht dat mijn vorige coöperatieve studio zulke hebzuchtige mensen zou worden. Ik wou dat het beste van het beste voor Evil Empire voor hun volgende dingen, en hopelijk de mensen die “daar werken om deze plotselinge economische neergang te overleven.”

IGN heeft Motion Twin om commentaar gevraagd, maar heeft nog niet gereageerd. Ondertussen ging Benard verder met A Blogpost Hij verontschuldigde zich voor wat hij zijn ‘onbeleefde woorden’ noemde, maar bleef Motion Twin aanvallen.

READ  Google Messages heeft ons de Android-sms-functie gegeven die we voor altijd wilden hebben

“Onlangs besloot Motion Twin plotseling alle komende updates voor Dead Cells te annuleren, een zet die de spelersgemeenschap volledig sprakeloos maakte”, zei Benard, erop wijzend dat Evil Empire contentplannen heeft voor de game tot 2025.

“De voor de hand liggende reden voor al deze vervaging is absoluut om ruimte te maken voor Windblown, de aankomende Dash-Dash-Dash-schurk uit de Motion Twin”, beweerde Benard. “Ik begrijp de strategie van Motion Twin wel enigszins: het is een marketingtruc die ergens op slaat. Verwijder dode cellen om ruimte te maken voor Windblown. Maar zoals Motion Twin altijd heeft gedaan, is het een eenrichtingsstrategie die mensen achterlaat: beide loyaal spelers en medewerkers van Evil Empire: “Er is helaas niets nieuws.”

De opmerkingen van Benard werpen een schaduw over Motion Twin en Windblown, die werden aangekondigd tijdens de Game Awards van 2023 en ergens dit jaar in vroege toegang op Steam zullen verschijnen. De trailer voor Windblown onthult snelle actie, met een opvallende overgang van anime-spektakel naar 3D-gameplay, en de nadruk op coöp.

Wesley is de Britse nieuwsredacteur van IGN. Je kunt hem vinden op Twitter op @wyp100. U kunt contact opnemen met Wesley via [email protected] of vertrouwelijk via [email protected].

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *