De priester van Beiroet rent voor het leven tijdens de mis terwijl het puin valt tijdens de explosie

De priester van Beiroet rent voor het leven tijdens de mis terwijl het puin valt tijdens de explosie

Een priester uit Beiroet werd tijdens een livestream-mis gezien terwijl hij in paniek rende – terwijl er puin op hem regende tijdens de catastrofale explosie waarbij minstens 100 mensen omkwamen.

De priester zette aanvankelijk zijn mis voort terwijl zijn kerk hevig schudde en de lichten uit gingen aan het begin van de magazijnontploffing van dinsdag.

Enkele seconden later veroorzaakte een luide knal artefacten vanaf het plafond dat op de kerk regende – terwijl de priester weg sprintte terwijl de camera omviel door het gewelddadige schudden van het gebouw.

De video, gedeeld door Alhurra TV-correspondent Steven Nabil, was geweest meer dan 1,5 miljoen keer gezien voor woensdag.

De parochie van St. Maron Baouchrieh deelde later foto’s van de nasleep en zei dat alle ramen waren ingeslagen en dat zelfs de ijzeren deur was afgescheurd tijdens de explosie.

De massa werd live gestreamd vanwege de coronavirus pandemie, de parochie zei op Facebook – met enkele parochianen die vanuit huis naar de gewonden kijken.

‘We danken God die degenen die in de kerk waren, beschermde tegen een bevestigde ramp’, zei de parochie, zonder te vermelden hoeveel mensen er op dat moment waren.

‘We bidden voor elke gewonde dat God hem een ​​spoedig herstel geeft. En bid voor alle gevallen martelaren, moge God hen genadig zijn en hun familie geduld geven.

‘We bidden voor het gewonde Libanon dat is uitgeput door de plaag.’

READ  Game preview: Oklahoma City Thunder Face Sacramento Kings in Last Road Game of Season
Written By
More from Max Mcgee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *