PM Narendra Modi zegt dat Lord Ram jarenlang onder de tent heeft geleefd, nu een grote tempel voor hem

NDTV News

Ram Mandir: PM Modi nam deel aan de baanbrekende ceremonie in Ayodhya.

Ayodhya:

Premier Narendra Modi beschreef het, nadat hij vandaag tijdens een megaceremonie de eerste steen had gelegd voor een Ram-tempel in Ayodhya, als een emotioneel moment voor het hele land. Het lange wachten was vandaag afgelopen, zei hij.

“Elk hart is verlicht; het is een emotioneel moment voor het hele land. Het lange wachten eindigt vandaag … Crores zal niet geloven dat ze deze dag in ons leven hebben gezien. Jarenlang heeft onze Ram Lalla (baby Lord Ram) woonde onder een tent, nu zal hij verblijven in een grote tempel gebouwd door Ram bhakts. Vandaag, Ram Janambhoomi is bevrijd ‘, zei de premier.

Hij zong “Siyavar Ram Chandra ki Jai! “en”Jai Siya Ram“toen hij een bijeenkomst van spirituele leiders toesprak op Ram Janmabhoomi na het leggen van een zilveren steen van 40 kg om het begin van de tempelbouw te markeren.

‘Vandaag de dag weerklinkt dit gezang niet alleen in Ayodhya, maar over de hele wereld’, zei de premier.

PM Modi keerde na 29 jaar terug naar de heilige stad om deel te nemen aan de “Bhoomi Pujan‘of een baanbrekende ceremonie voor de tempel, die voldoet aan een kernbelofte van de heersende BJP. De BJP heeft jarenlang aangedrongen op een Ram-tempel op de plek waar de 16e-eeuwse Babri-moskee ooit stond voordat deze in 1992 werd verwoest door activisten die geloofden het werd gebouwd op de ruïnes van een tempel die de geboorteplaats van Lord Ram markeert. Het terrein van 2,77 hectare werd door zowel hindoes als moslims opgeëist totdat het Hooggerechtshof het vorig jaar overdroeg voor een Ram-tempel.

READ  Psychic Pioneers 2, Human & More

In een gouden zijde kurta, wit dhoti en masker, de premier begon zijn bezoek met gebeden in een Hanuman-tempel en ging vervolgens naar Ramjanmabhoomi.

Ram sabke hain, Ram sab mein hain. Lord Ram is overal en in verschillende avatars aanwezig. Lord Ram is aanwezig in elk kenmerk dat synoniem is met ‘Bharat’ (India), ‘zei PM Modi.

‘Wees getuige van de opmerkelijke kracht van Ram. Gebouwen werden vernietigd, er werden pogingen ondernomen om zijn bestaan ​​te vernietigen. Maar Ram zit nog steeds diep in ons hoofd en vormt het hart van onze cultuur.’

De Ram-tempel, zei hij, zou een modern symbool worden van India’s tradities, toewijding en nationaal sentiment. ‘De tempel zal ook de kracht symboliseren van de collectieve oplossing van talloze mensen. Het zal toekomstige generaties blijven inspireren’, zei de premier.

‘Shri Ram is de rode draad van eenheid in diversiteit in het land.’

Hij citeerde Lord Ram ook als volgt: “Bhay binu hoi na priti (Alleen een sterke natie kan vrede brengen.) ‘Dit werd gezien als een boodschap voor Pakistan en China.

Premier Modi bezocht Ayodhya voor het laatst in 1992 als oprichter van een campagne onder leiding van de toenmalige BJP-president Murli Manohar Joshi.

Hij had de gelofte afgelegd dat hij alleen naar de heilige stad in Uttar Pradesh zou terugkeren als er een Ram-tempel werd gebouwd.

De “Bhoomi Pujan‘, gehouden op een door astrologen aanbevolen tijdstip, werd ingeperkt vanwege de coronavirusstrijd. Minister van Binnenlandse Zaken Amit Shah ligt in het ziekenhuis met het virus. Een priester en 14 politieagenten in de buurt van de tempelsite hebben vorige week ook positief getest.

READ  Het Pokemon Sword and Shield-lek wekt speculatie op over de release van zijn derde DLC dit jaar

PM Modi hield zijn masker op voor veel van de rituelen. ‘Lord Ram werd altijd gesymboliseerd Maryada (waardigheid) en de huidige COVID-19-situatie vereist dat onze maryada zou zijn – ‘Doe gaz ki doori, masker hai zaroori‘,’ waarschuwde hij.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *