De Rays versloegen de Red Sox in vier wedstrijden en verloren de finale met 9-3

De Rays versloegen de Red Sox in vier wedstrijden en verloren de finale met 9-3

Yandy Diaz van Tampa Bay viert feest met een homerun in de eerste inning van een 9-3 overwinning op de Red Sox op donderdag in St. Petersburg, Fla. (Ivy Ceballo/Tampa Bay Times via AP)

We wisten dat het ingaan op deze serie ons veel zou vertellen over zowel de Red Sox als de Rays.

Voor Boston was deze week een kans om te bewijzen dat ze zich staande kunnen houden tegen een echte concurrent. Voor Tampa Bay was het een kans om te laten zien dat zijn hete start niet zomaar een flits in de pan was.

Nou, we weten zeker waar de teams nu staan.

Bij hun eerste grote test tegen een Major League-tegenstander spetterden de Red Sox als een insect op een voorruit. De Rays completeerden donderdagmiddag de vier-game sweep en wonnen de vijfde game zeven keer met een 9-3 overwinning.

De Rays staan ​​nu met 13-0, wat overeenkomt met de Atlanta Braves uit 1982 en de Milwaukee Brewers uit 1987 voor de beste start in de MLB-geschiedenis, terwijl de Red Sox wankelen op hun laatste thuis in de AL East en met serieuze vragen worden geconfronteerd.

“Op dit moment spelen ze geweldig honkbal, verdedigen ze goed, rennen ze over de honken, slaan ze goed, ze zijn wat ze zijn”, zei Red Sox-manager Alex Cora. “Het is natuurlijk teleurstellend voor ons om hier te komen en weggevaagd te worden, maar we moeten de pagina omslaan en klaar zijn voor morgen.”

Wat moeten we hieruit meenemen?

Ten eerste is Rays een geloofwaardige kampeerder. Het verliezen van een serie op weg naar een ongeslagen team in twee weken hoeft niet per se reden tot paniek te zijn. Of het nu gaat om gooien, slaan, rennen op de basis of verdedigen, de Rays kunnen het allemaal en zijn meedogenloos.

READ  Opstandelingen richten zich op NYPD-auto's, lichtbranden in een chaotisch stadsgezicht

Het probleem is om te zien hoe deze serie duidelijk maakt hoe groot de kloof is tussen de Red Sox en hun belangrijkste concurrenten.

Blessures of niet, deze club is nu niet dichtbij.

Aanvallend hadden de Red Sox hun momenten, maar konden de homeruns niet slaan. Over het algemeen sloeg de opstelling 5-uit-28 (. 178) met de Racers in de scoringspositie over vier wedstrijden, waaronder 1-uit-8 op donderdag.

Dit, gecombineerd met de verdedigende fouten die de club de hele week teisterden, hielp Tampa Bay veel te veel kansen te geven en de Rays leken elke keer te kapitaliseren.

Donderdag was vooral frustrerend omdat de Red Sox eindelijk de overhand kregen en klaar leken om de serie op een hoog niveau te beëindigen. Boston nam een ​​3-1 voorsprong dankzij een honkslag van Rob Refefsnyder, een RBI-grondtrap van Kiké Hernández en een RBI-honkslag van Justin Turner, maar in de 2e5 zetten de Rays de wedstrijd op zijn kop.

Na een sterk begin van de wedstrijd kwam Corey Kluber (4,2 punten, 4 verdiende punten, nog 7 treffers over) in de problemen en verliet de wedstrijd met twee uit en twee lopers in de hoeken. Richard Blair, die was opgeroepen om de 3-2-voorsprong te beschermen en tegenover de linkshandige Brandon Lowe stond onmiddellijk een RBI-honkslag toe op de eerste worp.

Lowe was uiteindelijk de eerste van vijf opeenvolgende Rays-slagmensen die het honk bereikte, allemaal na slecht contact of acties met een lage waarschijnlijkheid. Hoe ze het ook deden, de score was zeven punten en een 8-3 voorsprong. De Red Sox hebben nooit meer serieus gedreigd.

READ  Dylan Carlson komt uit de overwinning van de Cardinals in de eerste wedstrijd

“Dat is wat ze doen, ze brengen de bal in het spel”, zei Cora. “Ze sloegen de bal de hele reeks hard, maar in die inning zorgden ze ervoor dat ze de bal in het spel brachten en er gebeurden goede dingen.”

Hoe frustrerend de serie ook is geweest, het goede nieuws is dat het een lang seizoen is geweest en dat er versterking komt voor de Red Sox. Masataka Yoshida (beklemming hamstring) zou binnen een dag of twee weer in de line-up moeten staan, Brayan Bello zou waarschijnlijk dit weekend moeten worden geactiveerd en James Paxton zou niet meer dan twee weken verwijderd moeten zijn.

De Red Sox hebben ook wat een feestelijk weekend in Fenway Park zou moeten zijn om naar uit te kijken. De club ontvangt Mike Trout, Shuhei Ohtani en de Los Angeles Angels tijdens de viering van Jackie Robinson Day en Patriots Day, evenals de 10e verjaardag van de marathonbombardementen in 2013 en de World Series die herfst.

Tanner Hawk (2-0, 4.50 ERA) neemt het op tegen Los Angeles Angels quarterback Patrick Sandoval (1-0, 1.64) in de Series-opener. De première staat gepland om 19.10 uur

Kelly op 15 op IL

Hoewel de omvang van de elleboogblessure van Zach Kelly pas bekend zal zijn als hij vrijdag in Boston wordt geëvalueerd, is de toestand van de rechtshandige groentje zo ernstig dat de Red Sox hem donderdag meteen op de lijst met 15 dagen geblesseerden plaatste. Officieel werd Kelly buitengesloten met een zere rechterelleboog en tweedejaars rechts Kutter Crawford werd opgeroepen om zijn rooster te vullen.

READ  Per Aspera breidt oceaanaanwinning uit met Blue Mars

Kelly’s blessure is een klap voor de Red Sox en een ongelukkige tegenslag voor een werper die al veel tegenslagen heeft overwonnen om naar de grote competities te gaan. Kelly, een voormalige Grade II-speler, scheurde een keer zijn ulnaire collaterale ligament, maar kon een Tommy John-operatie vermijden. In plaats daarvan onderging hij in mei 2020 een incisieprocedure, dezelfde operatie die Trevor Storey in het laagseizoen onderging. Bij zijn terugkeer tekende hij bij de Red Sox als free agent in de minor league en klom op in de gelederen, waar hij uiteindelijk zijn MLB-debuut maakte in de vorige herfst.

Tijdens zijn eerste twee weken had Kelly een 3.68 ERA gepost in zes optredens en werd hij voornamelijk ingezet als de eerste man uit de bullpen toen de startende werper in de problemen kwam.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *