De Saoedische vrouwenrechtenactiviste wordt opnieuw gemarteld, vermoedt zuster

De Saoedische vrouwenrechtenactiviste wordt opnieuw gemarteld, vermoedt zuster

Saoedische vrouwenrechtenactiviste wordt opnieuw gemarteldIBT Creatief

Saudi-Arabië heeft de stem van een vrouwenrechtenactiviste het zwijgen opgelegd door haar gevangen te zetten en haar vervolgens in de gevangenis te martelen. Loujain al-Hathloul, die in mei 2018 werd gearresteerd samen met andere activisten, voerde campagne voor de rechten van Saoedische vrouwen om te rijden. Haar arrestatie heeft wereldwijde kritiek opgeleverd en haar zus heeft nu haar bezorgdheid geuit over de veiligheid van al-Hathloul.

Lina al-Hathloul, de zuster van een 31-jarige activist die in Brussel woont, vertelde The Independent dat de familie al meer dan twee maanden niets van Leuven heeft gehoord. Lina, 25, heeft haar bezorgdheid geuit over het welzijn en herinnert zich de tijd dat ze in 2018 werd gemarteld.

“We maken ons grote zorgen, want twee maanden lang geen telefoontjes of bezoeken is erg verdacht. Het enige dat ervoor zorgt dat ze haar nu willen verbergen, is het feit dat ze mogelijk wordt gemarteld. Toen ze eerder werd gemarteld, mocht ze niets doen. bezoeken en daarom hebben we het legitieme recht om te denken dat ze nu misschien wordt gemarteld, “Lina was geciteerd zoals gezegd door de publicatie.

Saoedische vrouw Loujain Hathloul gearresteerd wegens autorijden

Saoedische vrouw Loujain Hathloul gearresteerd wegens autorijdenTwitter / Loujain Hathloul

Lina herinnert zich de tijd dat ze werd gearresteerd en in een onofficiële gevangenis werd gezet en werd gemarteld door Saud al-Qahtani, een voormalig topadviseur van kroonprins Mohammed bin Salman.

“Ze werd seksueel lastig gevallen, hij bedreigde haar door haar te verkrachten en haar daarna te vermoorden. Tijdens haar tijd in de gevangenis werd ze ook geëlektrocuteerd, geslagen, gegeseld en onder dwang gevoerd tijdens de maand Ramadan, toen ze verondersteld werd vasten, ‘herinnerde ze zich.

READ  Final Fantasy: Crystal Chronicles Remaster bijgewerkt naar versie 1.0.2, hier zijn de volledige patch-opmerkingen

‘Ik heb nachtmerries’

Lina heeft last van dit alles omdat ze nachtmerries heeft. Al het nieuws dat gevangenen worden vrijgelaten en later sterven, baart haar zorgen. Lina beschreef de persoonlijkheid van Loujain als geliefd bij iedereen.

“Iedereen die Leuven ontmoet, vindt haar leuk. Ze is heel spontaan en grappig. Ze veroordeelt nooit iemand. Ze is een heel eerlijk en echt persoon. Ze offert zichzelf op voor de mensen om haar heen. Alles doet me aan Leuven denken. Ik zeg altijd tegen mezelf dat Loujain alles zou hebben gedaan wat ik doe en nog veel meer om me te redden. Ik moet doorgaan tot ze vrij is, ‘zei Line tegen de krant.

Loujain is geblokkeerd om haar broers en zussen te bellen en er is geen reactie van de Al-Ha’ir-gevangenis over het feit dat haar ouders haar zouden ontmoeten of bellen. Lina heeft er bij de Britse regering op aangedrongen in te grijpen en te helpen haar zus vrij te krijgen of op zijn minst een update te geven over de mentale en fysieke gezondheid van de activist.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *