De Sony PlayStation 5 DualSense-controller heeft naar verluidt te maken met ‘drift’-problemen

De Sony PlayStation 5 Het wordt geleverd met een nieuwe controller genaamd DualSense, die een fris ontwerp en verbeterde aanrakingen heeft. In onze korte testperiode beide Besturingseenheid En de ControllerWe vonden de console indrukwekkend, behalve het feit dat het volledige potentieel beperkt is tot slechts een paar PS5-titels. De glorie van DualSense lijkt van korte duur, hoewel we nu berichten lezen van gebruikers die klagen over joystick-drift.

We hebben dit beruchte probleem eerder gezien, met name op de JoyCon-controllers van Nintendo Switch, maar in dit geval wordt het naar een heel nieuw niveau getild. naar mij IGNIn een class action-rechtszaak heeft een Amerikaans advocatenkantoor een rechtszaak aangespannen tegen Sony, waarin wordt beweerd dat PlayStation 5 DualSense-controllers defect zijn vanwege afwijkingen en het gedrag van Sony wordt beschreven als “frauduleus, bedrieglijk, illegaal en oneerlijk”.

Als je niet weet wat joystick of joystick-drift is, is dit een defect, aangezien de controller beweging detecteert op een of beide analoge sticks op je console, zelfs als je deze niet aanraakt. Om meer over dit probleem te begrijpen, ik repareer het Publiceer een gedetailleerde analyse van de controller door de verschillende componenten binnenin te demonteren en te onderzoeken.

Volgens de analyse worden joystickeenheden vervaardigd door een Japans bedrijf genaamd Alps (voorheen Alps Electric, nu Alps Alpine) dat gespecialiseerd is in invoer- en sensorapparatuur. Dit is niet uniek voor de DualSense-controller, aangezien iFixit beweert dezelfde hardware te zijn die wordt gebruikt in bijna elke populaire console, inclusief de DualShock 4, Xbox One-controller, Nintendo Switch Pro-controller en zelfs de nieuwe Xbox One Elite-controller.

READ  Gratis PlayStation Plus-games aangekondigd voor december 2020

Sony DualSense draadloze controller versus Xbox draadloze controller

Dat gezegd hebbende, is het echte probleem (misschien) een kleiner onderdeel dat een potentiometer wordt genoemd. Elke joystick heeft er twee: de ene voelt de beweging omhoog / omlaag, terwijl de andere de beweging links / rechts detecteert. De manier waarop een potentiometer werkt, is om een ​​tape van een materiaal met een bekende uniforme weerstandswaarde te nemen met een uiteinde aan elk uiteinde om een ​​bekende spanning over de hele strip aan te leggen. Een derde partij, een rakel genaamd, wordt toegevoegd die heen en weer schuift langs de balk. Afhankelijk van de locatie van de scanner, zal de spanningsaflezing op de scanner veranderen. De scanner op de potentiometer die op de DualSense-controller wordt gebruikt, werkt op dezelfde manier, behalve dat hij in plaats van in een rechte lijn te bewegen, rond een halfronde baan scrolt, gemaakt van bedrukte koolstoffilm. De joystickbeweging laat twee kleine assen draaien die elk aan de wisser zijn bevestigd. De positie van de wissers wordt vertaald in spanningswaarden, die vervolgens door de controller worden uitgelezen om de joystickpositie en beweging te bepalen. Afgezien daarvan bevatten de joysticks ook een veer die de sticks terugbrengt naar hun oorspronkelijke middenpositie en een drukknop die de meeste controllers op hun joysticks hebben.

PS5 DualSense spanningscollectorcontroller

Foto: iFixit

Er zijn verschillende redenen waarom deze joysticks “driftgedrag” kunnen vertonen. Allereerst zegt iFixit dat de voorgestelde levenscyclus van potentiometers niet in orde is. Het Alpen-specificatieblad voor de RKJXV-serie, ThumbPointer (Stick Controller) ontworpen voor gamingdoeleinden, geeft een levensduur van 2.000.000 cycli aan. Blijkbaar zijn varianten van dit modelnummer vermeld naast verschillende PlayStation-, Xbox- en Switch Pro Controller-varianten. Een iFixit-engineer ging door met het berekenen van console-interacties door Call of Duty: Modern Warfare (2019) te testen met tien verschillende intervallen van 30 seconden, wat aangeeft dat er ongeveer 100 volledige rotaties van de potentiometer zijn uitgevoerd. Als je de first-person shooter niet zo agressief speelde als COD, zou je nog steeds gemiddeld 80 volledige rotaties per minuut hebben, wat neerkomt op ongeveer 2.000.000 omwentelingen in 25.000 minuten, wat terugloopt tot slechts 209 dagen twee uur conservatief spelen bij Today. Als je hem 120 omwentelingen per minuut optilt, zakt dat naar 139 dagen 2 uur per dag. Standaard betekent dit dat Alps hun joystick beoordeelt als slechts 4-7 maanden oud. Hoewel deze cijfers niet echt betekenen dat elke joystick op uw DualSense-controller begint af te wijken, kunnen ze een mogelijke faalfactor zijn.

READ  Update Tip: vergeet niet om vanaf oktober 2020 de gratis PSPlus-games te downloaden

Verschillende andere factoren kunnen er al dan niet voor zorgen dat de joystick doorbuigt, zoals vermeld in iFixit. Een daarvan kan de slijtage van de potentiometers zijn, omdat het wrijven van de wisser tegen het weerstandskussen defecten veroorzaakt, waardoor veranderingen in de spanningsaflezingen over de aansluitingen ontstaan. Een andere oorzaak zou veerkracht kunnen zijn, aangezien het zelfcentrerende mechanisme in de loop van de tijd kan uitrekken, waardoor een nieuw brandpunt ontstaat. In dit geval blijven de potentiometers de relatieve positie van de joystick nauwkeurig aflezen, maar de positie zelf is onjuist. Andere mogelijke factoren voor het wegglijden van de joystick kunnen na verloop van tijd uitzetting van materiaal en vervuiling door stof, vuil en vocht zijn.

Hoe dan ook, het is het beste om uw verwachtingen vast te stellen en enkele reparaties of zelfs vervangingen in uw budget op te nemen, voor het geval u er binnen een paar maanden een nodig heeft. Als je van plan bent om de nieuwe PlayStation 5 te kopen, moet je bladeren Gids voor herbevoorrading

Written By
More from Aubrey Mason

Op de Ram Temple Stand van het Congres, de vernietigende reactie van de Chief Minister van Kerala

Pinarayi Vijayan zei dat hij niet verrast was door de congresstand op...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *