De uitgeverijsector wordt geconfronteerd met een “groot probleem” waarbij duizenden studenten illegaal teksten downloaden

De uitgeverijsector wordt geconfronteerd met een “groot probleem” waarbij duizenden studenten illegaal teksten downloaden

Tienduizenden universiteitsstudenten gebruiken illegale websites om delen van tekst uit boeken te downloaden, wat de uitgeverswereld miljarden euro’s kost, zo blijkt uit nieuw onderzoek.

Nu studenten terugkeren naar de universiteit in Groot-Brittannië, zijn er alleen al in september 300.000 zoekopdrachten uitgevoerd op piraterijsites waarmee je teksten uit boeken kunt downloaden, zegt academische uitgever Perlego.

Dit komt in een tijd waarin de druk die wordt veroorzaakt door de stijgende kosten van levensonderhoud de begrotingen van studenten aantast.

Volgens het Office for National Statistics zegt meer dan 90 procent van de studenten in het hoger onderwijs dat hun kosten van levensonderhoud zijn gestegen ten opzichte van vorig jaar.

Perlego – dat een online boekwinkel met academische, professionele en non-fictie e-boeken runt – zei dat voor 2023 het hoogste aantal illegale downloads in januari plaatsvond, met meer dan 530.000 zoekopdrachten naar piraterij in Groot-Brittannië.

Tot nu toe zijn er dit jaar drie miljoen illegale zoekopdrachten uitgevoerd op meerdere sites.

Het bedrijf zei dat het samenwerkt met meer dan 250 universiteiten in Groot-Brittannië en de Verenigde Staten en andere onderwijsinstellingen in meer dan 190 andere landen, en hoopt de noodzakelijke publicaties toegankelijk te maken voor universiteiten en hun studenten.

“Piraterij is wereldwijd een groot probleem geworden voor de uitgeverij van leerboeken, en ik denk niet dat studenten zich realiseren welk risico zij lopen als het gaat om het compromitteren van hun gegevens wanneer zij toegang krijgen tot deze gegevens”, aldus Gauthier van Malderen, oprichter en CEO van Perlego. Deze sites zijn illegaal.

READ  Hier zijn de directe link en stappen om de resultaten te downloaden

“De kosten van levensonderhoud treffen universiteiten en studenten, terwijl uitgevers worden getroffen door een toename van illegale downloads van teksten.

“We werken met alle drie de groepen samen om het leven voor hen gemakkelijker te maken via onze abonnementsservice.”

Een woordvoerder van de Universiteit van West-Londen zei: “Het Perligo-model is uniek, waarbij studenten en personeel het systeem intuïtief vinden en de inhoud relevant en actueel is voor hun vakgebied.

“Perlego heeft nauw met ons samengewerkt om aan onze lokale behoeften te voldoen en het platform in onze systemen en werkwijzen te integreren.”

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *