De voormalige Dead Cells-ontwikkelaar vertelt over Motion Twin en de laatste update

De voormalige Dead Cells-ontwikkelaar vertelt over Motion Twin en de laatste update

Eerder vandaag meldde PCGamesN opmerkingen van Sébastien Benard, voormalig hoofdontwerper bij Dode cellen, waarin de beslissing om de ontwikkeling voor verdere game-updates stop te zetten wordt beschreven als “de slechtst denkbare zet” richting mede-ontwikkelaar Evil Empire. Benard heeft sindsdien gereageerd op het verzoek van PCGamesN om commentaar en heeft ons verwezen naar een blogpost die hij schreef om zijn teleurstelling over zijn voormalige collega's bij de andere mede-ontwikkelaar van Dead Cells, Motion Twin, verder uit te leggen.

Benard, die Deepnight Games oprichtte nadat hij Motion Twin had verlaten, vertelt op de blog van zijn studio waarom hij zo kritisch was over de stap om het werk aan nieuwe Dead Cells-updates en de roguelike game als geheel te beëindigen. Eerder rapporteerde PCGamesN over de oorspronkelijke opmerkingen van Benard. Nu heeft de ontwikkelaar contact opgenomen met een nieuwe blogpost waarin hij zijn mening over de Motion Twin verder beschrijft.

“Kortom gezegd: Evil Empire heeft fantastisch werk geleverd om het spel fris en levendig te houden, terwijl er goed voor de spelers werd gezorgd”, schreef Benard.

“Aan de andere kant”, vervolgt hij, “zag ik uit de eerste hand hoe wij, Motion Twin, naar onze spelersbasis keken, jaren voordat Dead Cells zelfs maar bestond. Toen we tientallen browser-/flashgames maakten. Onze korte termijn De strategie was: release, update, een klein beetje, en de drop. Het is geen geheime informatie, het is eigenlijk wat onze oude spelersbasis weet, uit het pre-Dead Cell-tijdperk. Uiteraard maakte ik daar deel van uit, maar als een samenwerkend bedrijf , beslissingen werden samen genomen, en ik had mijn teleurstelling over dit onderwerp.

READ  Call of Duty: Warzone kan niet meer kaarten hebben omdat de installatiegroottes "f**king crazy" zijn

Benard legt verder uit dat het succes van de roguelike Motion Twin inspireerde “om zijn hele spelersbestand uit het vorige webtijdperk te negeren” en dat MT's “eveneens abrupte beëindigingsbeslissing over Dead Cells” hem doet geloven dat hij “alleen maar kan extrapoleren wat er achter de game is gebeurd.” de scènes. ''

“Het huidige Motion Twin-team bestaat uit zo'n drie mensen uit het voormalige Dead Cells-team, waaronder een medewerker die onlangs is toegetreden en iemand die de administratieve zaken regelde. De meeste echte originele teamleden zijn inmiddels weg”, schrijft Benard.

YouTube-thumbnail

De rest van zijn artikel is de moeite waard om volledig te lezen:

“Eerlijk gezegd is het enige echte Dead Cells-team op dit moment Evil Empire, dat er al heel lang in slaagt de fakkel te dragen, met echte liefde voor de franchise.

“Ik vertrouwde ze niet eens toen we besloten om ze onze baby te geven. Ik betwijfelde ernstig of er iets geweldigs uit deze deal zou voortkomen. Oh, ik had het zo mis. Vijf jaar later was Motion Twin verantwoordelijk voor 1 miljoen eenheden, terwijl Evil Empire had 9 miljoen eenheden.” (algemene gegevens).

“De voor de hand liggende reden voor al deze mist is zeker om plaats te maken voor Windblown, de aankomende Dash-Dash-Dash-schurk van MT. Terwijl de pers langzaam begint te beseffen dat de echte architecten van Dead Cells nu EE zijn, kan ik gemakkelijk zien hoe Er ontstond paniek in MT. Als ik recente artikelen over Dead Cells controleerde, werd EE steeds vaker genoemd als de werkelijke auteurs, wat volkomen eerlijk was, gezien hun ondersteunende afkomst. Maar ik kan me voorstellen dat MT het niet leuk vond dat mensen begonnen dat te beseffen.

READ  De beste Cyber ​​Monday-games voor pc-games onder de $ 50

“I Soort van De strategie voor automatische vertaling begrijpen: het is een redelijk logische marketingtruc. Verwijder dode cellen om ruimte te maken voor Windblown. Maar zoals Motion Twin altijd heeft gedaan, is het een eenrichtingsstrategie waarbij mensen achterblijven: zowel spelers als loyale EE-medewerkers. Er is helaas niets echt nieuws.

“Ik sluit dit onderwerp eenvoudig af door iemand te citeren die nog steeds deel uitmaakt van het huidige MT-team (ik hoop dat hij het niet erg vindt, ik heb hem anoniem gehouden). Hij had een aantal interessante ideeën, terwijl we bespraken hoe we dat moesten doen, of Moet niet, zorg voor onze ex-gemeenschappen en onze ex-spelers: “Waarom moeite doen?” Wat zijn wij hen verschuldigd? Alles. zeker Alles man.”

Als je andere games zoals Dead Cells wilt uitproberen, ga dan naar onze lijsten met de beste games voor één speler en de beste Metroidvania-games.

Je kunt ons ook volgen Google Nieuws Voor dagelijks pc-gamingnieuws, recensies en handleidingen kunt u onze website raadplegen PCGN-dealtracker Om jezelf een aantal deals te bezorgen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *