Samsung-documenten bevestigen de innovatieve Galaxy Z Fold 6-upgrade

Samsung-documenten bevestigen de innovatieve Galaxy Z Fold 6-upgrade

Bijgewerkt op 12 februari: artikel werd oorspronkelijk gepubliceerd op 11 januari.

Documenten van Samsung duiden op een beslissende verandering in het ontwerp van de aankomende Galaxy Z Fold 6-telefoon.

Update: maandag 12 februari: Er is al gesuggereerd dat de poging van Samsung om een ​​goedkopere 'Fan Edition' uit te brengen in de Galaxy Z Fold-reeks ertoe zal leiden dat de ondersteuning voor de S-Pen digitale stylus komt te vervallen. De laatste lekken bieden welkom nieuws voor diegenen die geïnteresseerd zijn in het vlaggenschip Galaxy Z Fold 6.

Niet alleen zal het opvouwbare toestel van Samsung de S-Pen blijven ondersteunen, maar de stylus zal naar verwachting ook een eigen opbergslot krijgen ingebouwd in de Z Fold 6. Voorheen moest de S-Pen apart worden gedragen, waardoor hij makkelijker kwijt te raken en op te bergen is. meer. Het is moeilijk te grijpen en te gebruiken in situaties die snelle reacties vereisen.

Door een opbergvak toe te voegen ontstaat er meer ruimte tussen de Z Fold 6 en de potentiële Z Fold 6 FE, waardoor het duurdere model als zakelijke serie wordt benadrukt, terwijl de FE-versie gemakkelijker als consumentenvariant kan worden uitgerold.

Details van de nieuwe veranderingen komen in een nieuw toegekende patenttoekenning aan Samsung. Met de titel “Een elektronisch apparaat met een flexibel scherm” (PDF-link), het pakt een van de grootste problemen aan met opvouwbare smartphones bij regelmatig gebruik: ze hebben een groter formaat, vooral als ze gesloten zijn, vergeleken met een standaardvormfactor.

Ten eerste is de scharnierconstructie dunner dan de huidige op de Galaxy Z Fold 5, wat altijd welkom is. Het kan ook de druk aan die op een opvouwbaar apparaat kan worden uitgeoefend via een scharnier in schotstijl.

Hierdoor kan het apparaat verschillende “vaste” posities hebben terwijl het door de reisboog beweegt. Als Samsung deze route kiest voor de Z Fold 6, heb je een opvouwbare telefoon met enkele gunstige modi. Ik stel voor dat deze volledig plat liggen als ze open zijn, in een hoek van 90 graden om het model te kopiëren dat wordt gebruikt in het marketingmateriaal van Samsung, en misschien wel in een hoek van 120 graden om een ​​comfortabele kijkhoek voor multimedia te bieden.

Deze barrières moeten ook de zijkanten van de Z Fold 6 ondersteunen, waardoor de druk tussen de twee zijkanten van het apparaat wordt verminderd.

Ook de illustraties in het patent zijn opmerkelijk. Het opvouwbare apparaat is niet compatibel met het ontwerp van bestaande Z Fold-apparaten. In plaats van de huidige hoge en smalle vormfactor in gesloten toestand, is het Cover Display breder en korter, waardoor het dichter bij de vormfactor van de Samsung Galaxy S- en Galaxy A-telefoons komt. Het is een benadering die wordt gevolgd in apparaten als de OnePlus Open en Honor Magic V2.

Het normaliseren van de Z Fold 6 zodat deze dichter bij een gewone telefoon komt te staan, is de sleutel tot het stimuleren van de adoptie. Hoewel deze illustraties generiek zijn, kunnen patenten de denkwijze en richting van een bedrijf ten aanzien van een product aangeven.

Hoewel het niet gegarandeerd is dat de kenmerken en processen die in de patenten voorkomen ook in consumentenapparaten terechtkomen, zou ik in het geval van een scharnierconstructie in een opvouwbare telefoon verwachten dat veel van de technologieën – zo niet de hele constructie – onderdeel zullen zijn van de Galaxy Z Fold 6.

Lees nu meer over Samsung's andere opvouwbare telefoon voor 2024, de Z Flip 6…

READ  Klassieke BlackBerry-toestellen werken op 4 januari niet meer: ​​NPR

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *