De voormalige Star Wars Battlefront 3-ontwikkelaar beweert dat het voor “99 procent” klaar is, maar de geschiedenis is ingewikkeld

“Ik heb het gevoel dat het lang heeft geduurd voordat ik naar buiten kwam en zei dat Star Wars Battlefront III zou gaan werken. [sic] Ongelooflijk legitiem en het feit dat het twee meter van de finish werd geannuleerd, is een absolute misdaad”, tweette voormalig Star Wars Battlefront 3-ontwikkelaar Michael Barclay dit weekend.

Barclay verwees naar Free Radical’s Star Wars Battlefront 3, dat in ontwikkeling was totdat het in 2008 werd geannuleerd. Zijn verklaring kwam als antwoord op een simpele vraag aan de ontwikkelaars: “Oké #gamedev mensen, wat is er ontsnapt? ‘” Het kan een IP-adres zijn waar je aan wilde werken, of een studio waarin je wilde werken, of iets dergelijks.

Barkley, die nu hoofdontwerper is bij Naughty Dog, deelde zijn eigen verhaal en voegde eraan toe: “Spelers weten niet wat ze van hem hebben gestolen.”

De complexe geschiedenis van Battlefront III.

De bewering van Barclay is niet nieuw. In 2012 beweerde mede-maker van Free Radical, Steve Ellis, dat Star Wars Battlefront 3 “voor 99 procent klaar was”. Dit was voor een voormalige medewerker van LucasArts aanleiding om kritiek te uiten op de studio, die sindsdien meerdere iteraties heeft ondergaan voordat hij in 2021 werd heropend onder Deep Silver.

READ  Wat de Caris LeVert-evaluatie van Kevin Durant voor Nets zou kunnen betekenen

“Dit spul is voor 99 procent complete onzin”, beweerde de voormalige GameSpot-medewerker destijds. Een genereuze schatting zou 75 procent zijn van een middelmatige game.

Ze beweerden verder dat Free Radical consequent achterbleef en dat de game het in 2007 niet goed deed, maar LucasArts was “wanhopig” op zoek naar wat toen een next-gen opvolger was van Battlefront op Xbox 360 en PS3, niet in de laatste plaats omdat Star Wars Battlefront en het vervolg zo goed uitverkocht waren Zeer goed op PS2 en Xbox.

De beschuldigingen leidden tot een woordenstrijd in de pers, waarbij Ellis een lange verklaring publiceerde waarin hij beweerde dat Battlefront 3 een “75 procent middelmatige game” was die “fout” was, terwijl hij wees op uitgelekte beelden waarvan hij zei dat ze hem ondersteunden. Hij vervolgde met te zeggen dat “LucasArts in 2008 een bedrijf met problemen was”. Kort na de opmerkingen van Ellis sloot Disney LucasArts, dat vorig jaar Star Wars had overgenomen.

IGN nam contact op met Barclay om te zien of hij aanvullende context had toe te voegen, maar kreeg geen antwoord.

Spelers weten niet wat er van hen is gestolen.


De komende jaren zullen er veel beelden en zelfs een speelbaar ontwerp verschijnen, zodat fans zelf kunnen beslissen wat ze hebben gemist. Veel van dat beeldmateriaal zal uiteindelijk worden opgehaald, waarbij Battlefront III uiteindelijk verliest van de geschiedenis.

EA zou de serie later opnieuw opstarten, hoewel er opmerkelijke verschillen waren met de originele LucasArts-games, zoals hoe het omging met ruimtegevechten. De originele Battlefront-games blijven een favoriet bij fans vanwege de manier waarop ze de vorige en originele trilogie-tijdperken combineerden, waarbij spelers het tegen elkaar opnemen in grootschalige ruimtegevechten waar ze aan boord kunnen gaan van vijandelijke megaschepen en deze kunnen aanvallen. Het bevatte uitgebreide gameplay voor één speler, die EA-games pas in het vervolg zouden krijgen.

READ  De nieuwe PS5-game is per ongeluk uitgelekt voordat deze werd aangekondigd

Je kunt nog steeds de originele Star Wars Battlefront 2 spelen, hoewel het enige instellingen vereist om goed te kunnen functioneren. Het werd door IGN-lezers uitgeroepen tot de vijfde beste Star Wars-game aller tijden, met Star Wars: Knights of the Old Republic op nummer één.

Kat Bailey is Senior News Editor bij IGN ​​en co-host van Nintendo Voice Chat. Heb je advies? Stuur haar een direct bericht op the_katbot.

Written By
More from Aubrey Mason
PlayStation-spelers zijn dol op een nieuwe gratis game
PlayStation Plus-abonnees op PS5 – die op Reddit zitten – zijn dol...
Read More
Leave a comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *