De wankele financiën van Mets kunnen van invloed zijn op de laatste verkoopfase

De wankele financiën van Mets kunnen van invloed zijn op de laatste verkoopfase

Het verkoopproces van de Mets nadert een einde en er hangt nog veel in de lucht.

Vrijers bereiden zich voor om definitieve biedingen uit te brengen tegen een zojuist vastgestelde deadline van 31 augustus, zoals eerst dinsdag werd gemeld door Sportico.

Toch hebben de drie belangrijkste overgebleven bieders de gedetailleerde financiële gegevens van Mets niet gezien en zullen naar verwachting later deze week de cijfers grondig gaan bekijken, zeiden bronnen dicht bij verschillende biedende partijen.

Als de Mets in een normaal seizoen ongeveer $ 90 miljoen verliezen, kan dat van invloed zijn op de aanbiedingen. De Mets zeggen dat er over vier jaar een weg naar break-even is, zei een andere bron die dicht bij het proces staat, eraan toevoegend dat hij nog niet overtuigd is. Eenmaal een bron die bekend was met de financiële positie van Mets lachte alleen maar.

Tot nu toe hebben de groepen onder leiding van de drie bekende overgebleven vrijers – hedgefonds-miljardair Steve Cohen, voormalig Yankees-ster Alex Rodriguez en Philadelphia 76ers-eigenaren Josh Harris en David Blitzer – aangegeven dat ze iets meer dan $ 2 miljard zullen bieden. Toch zou dat aantal kunnen dalen.

Ondertussen zal Cohen, die de favoriet is in de veiling vanwege zijn nettowaarde van $ 14 miljard, moeten inschatten hoeveel meer hij moet bieden dan zijn rivalen om gekozen te worden, aldus bronnen.

Steve Cohen
Steve CohenBloomberg via Getty Images

Het is nog steeds de vraag of de vereiste driekwart van de honkbalbezitters hem zou goedkeuren als koper vanwege zijn bewogen verleden, hebben bronnen dicht bij de eigenaren verteld aan The Post.

READ  Wanneer komt de weergave terug met nieuwe afleveringen?

De Mets zouden een gokje wagen als ze hem verkiezen boven een vrijer die een betere kans op goedkeuring heeft.

Nadat de Mets een winnaar hebben gekozen, zal MLB een grondig onderzoek naar de koper uitvoeren. Cohen’s eerdere hedgefonds SAC Capital Advisors stemde in 2013 ermee in een overheidsonderzoek te schikken door een boete van $ 1,8 miljard te betalen en schuldig te pleiten aan effectenfraude.

De Amerikaanse procureur-generaal Preet Bharara zei op het moment van de schikking: “Vandaag is de dag van afrekening voor een fonds dat doorzeefd was met crimineel gedrag.”

Vervolgens brak Cohen in februari een niet-bindende deal om de Mets te kopen voor $ 2,6 miljard nadat hij naar verluidt in botsing was gekomen met de Wilpons over kortetermijncontrole over de franchise, waardoor sommigen dachten dat hij onbetrouwbaar is.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *