New Yorkers vluchten ‘massaal’ uit NYC

New Yorkers vluchten 'massaal' uit NYC

De verhuizing is begonnen – om New York City te verlaten.

De uittocht die begon aan het begin van de uitbraak van het coronavirus, waarbij veel New Yorkers naar hun strand en landhuizen vertrokken, is onverminderd doorgegaan naarmate er meer voorgoed vertrekken, volgens stadsverhuizers die overweldigd waren door de lawine van ex-pats.

Verhuisdozen worden gestapeld voor een brownstone van de Upper West Side.
Verhuisdozen worden gestapeld voor een brownstone van de Upper West Side.Anthony Behar / Sipa USA

“Mensen ontvluchten massaal de stad”, zegt Moon Salahie, eigenaar van Elite Moving & Storing in Yonkers, die non-stop werkt sinds de stad begon met fase 1 van de heropening in juni.

Salahie zei dat 90 procent van de verhuizingen naar de buitenwijken gaat en dat het vooral gaat om gezinnen met kinderen die zich zorgen maken over het schooljaar. Hij heeft overal in Manhattan mensen uit wijken gepakt.

‘De minste beweging zou de drukte van Park Avenue en Fifth Avenue zijn,’ zei hij. “Die mensen hoeven niet weg omdat ze een tweede huis hebben.”

De sluiting van het coronavirus duwde Fatine en Oussama Fatri de deur van hun appartement in de binnenstad uit. Fatine Fatri beschreef “opgesloten zitten in het appartement, twee kinderen, terwijl mijn man vanuit huis moet werken.

‘Voordat je ze mee kunt nemen naar het park, speeltuin. Nu, dat is niet eens mogelijk ”, zei de moeder van dochters van 4 en 7 maanden. “Het was een nachtmerrie.”

Met hulp van Elite Moving vertrok het gezin maandag naar een drieslaapkamerwoning in Scarsdale met een apart kantoor en een mooie tuin met speeltoestel.

Moon, van Elite Moving and Storage, verhuist een bewoner uit Manhattan.
Moon, van Elite Moving and Storage, verhuist een bewoner uit Manhattan.William Farrington

Mark Ehrhardt, eigenaar van het in Gowanus gevestigde Movers, Not Shakers!, Zei dat zijn bedrijf druk bezig was in het centrum van Brooklyn en Manhattan.

READ  Interview: Mr. Nagashima over Pokémon Trading Card Games

‘Alle kinderen gaan weg,’ zei hij. “De studio’s en een slaapkamer lopen als een gek leeg.”

Ehrhardt zei dat hij betwijfelde of de jonge mensen zouden terugkeren.

Noah Simon, 35, verliet op 13 maart zijn slaapkamer in Hell’s Kitchen en ging bij zijn moeder logeren in Hastings-on-Hudson. Hij vertrok in mei voorgoed, net voordat zijn huurcontract afliep, en besloot een huis te kopen in Westchester.

“Voor mij was het nogal een no-brainer”, zei Simon, een particuliere vermogensadviseur voor UBS. “Ik hou van de stad. Ik erken ook dat het wonen op dit moment me niet veel te bieden heeft. “

Noah Simon in het herenhuis van zijn moeder in Hastings-On-Hudson.  Hij woont daar sinds hij zijn appartement in Hells Kitchen heeft verlaten.
Noah Simon in het herenhuis van zijn moeder in Hastings-On-Hudson. Hij woont daar sinds hij zijn appartement in Hells Kitchen heeft verlaten.Helayne Seidman

FlatRate Movers zei dat de 100 verhuizingen per dag in de stad heel anders zijn dan in voorgaande jaren.

“Vroeger verhuisden we veel mensen van Brooklyn naar Manhattan of Queens”, zegt David Giampietro, de hoofdadministratie van het bedrijf. ‘Nu is het de kilometerstand. We gaan geen 5 mijl meer. Het is meer als 20, 30, 40 ”naar New Jersey, Connecticut en upstate.

Meer dan 16.000 New Yorkers veranderden van maart tot juni hun adres in Connecticut, meldde de Hartford Courant.

De verhuizers van United Van Lines en Mayflower zeiden dat het vanaf maart 1.000 verhuizingen buiten de staat had gedaan vanuit New York City, met 28 procent naar Florida en Californië en 16 procent naar Texas en North Carolina.

Flat Rate Movers laden een vrachtwagen voor een gezin dat van de Upper East Side naar Manhasset, Long Island verhuist.
Flat Rate Movers laden een vrachtwagen voor een gezin dat van de Upper East Side naar Manhasset, Long Island verhuist.Helayne Seidman

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *