Democratische Nationale Conventie 2020: live updates en livestream

Democratische Nationale Conventie 2020: live updates en livestream
Op deze foto van 25 juli 2016 erkent de toenmalige First Lady Michelle Obama de menigte na het maken van opmerkingen op de eerste dag van de Democratic National Convention in Philadelphia, Pennsylvania. Joe Raedle / Getty Images

De Democratische Nationale Conventie begint deze avond met een twee uur durend virtueel evenement rond een thema van eenheid.

Het wordt een conventie die anders is dan alle andere: de coronavirus-pandemie dwong Democraten om hun geplande persoonlijke conventie in Milwaukee te schrappen.

In plaats daarvan zullen sprekers toespraken houden vanaf locaties in het hele land en zonder de grote persoonlijke drukte die traditioneel bij deze evenementen wordt gezien. Alle ogen zullen gericht zijn op hoe soepel de overgang naar een virtuele conventie verloopt.

Het evenement van vier nachten begint als de voorsprong van voormalig vice-president Joe Biden tekenen van verkleining vertoont. In een CNN poll vrijgegeven zondagavond, 50% van de geregistreerde kiezers steunde Biden tegen 46% van Trump, wat precies overeenkomt met de foutenmarge van de peiling van plus of min 4 procentpunten.

Topsprekers van de avond zijn onder meer de voormalige first lady Michelle Obama, Vermont Sen. Bernie Sanders en een Republikein – voormalig Ohio Gov. John Kasich.

Obama en Sanders zijn twee van de meest populaire figuren in de democratische politiek. Kasich, een voormalige presidentskandidaat, staat symbool voor het soort anti-Trump-republikein die Biden in november hoopt te winnen.

Hier is wat te kijken vanaf maandag 21.00 uur ET, op de eerste van vier nachten van de DNC:

Actrice en activiste Eva Longoria om de evenementen van vanavond af te trappen: Longoria, bekend van haar rol in Desperate Housewives, zal de programmering van vanavond leiden. De actrice was medeoprichter van Latino Victory Fund, de eerste nationale Latino-organisatie die Joe Biden als president onderschreef.

READ  Leger om J & K Shopian-ontmoeting te onderzoeken nadat families beweren dat 3 mannen vermist zijn

De toespraak van Michelle Obama: Obama is een van de meest populaire publieke figuren van het land – bekend om te zeggen in haar DNC-toespraak van 2016: “wanneer ze laag gaan, gaan we hoog.” Maar haar toespraak maandag zal op een ander moment in de tijd komen – een waarin Trump zich kandidaat stelt voor herverkiezing te midden van een wereldwijde pandemie en protesten tegen racisme. Op een avond gewijd aan een boodschap van eenheid, hoe Obama optimisme injecteert in de angst die de democraten hebben gevoeld over de ambtstermijn van Trump – en de verkiezing van november – zou het belangrijkste moment van maandag kunnen brengen.

Bernie Sanders in de schijnwerpers: Sinds hij in de lente uit de race viel, heeft Sanders gewerkt om elke mogelijke opstand tegen Biden van links van de partij te stoppen. Vanavond krijgt Sanders zijn grootste platform aangeboden sinds zijn laatste debat met Biden. Deze keer zal hij echter een dunne lijn bewandelen – tegelijkertijd proberen namens Biden een beroep te doen op zijn jonge basis, terwijl hij ook de schijnwerpers gebruikt om zijn eigen beleidsagenda te verdedigen.

Lees meer over de evenementen van vanavond hier.

Written By
More from Aubrey Mason

Mets ‘Robert Gsellman’s terugkeer naar rotatie was een rotsachtige

Bijna drie jaar later keert Robert Gsellman terug naar de rotatie. Hoewel...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *