Dichter Varavara Rao verhuisde naar het ziekenhuis na verschillende verzoeken van familie, activisten

Varavara Rao in hospital

Varavara Rao in het ziekenhuisIBT creatief

Ondanks verschillende verzoeken van de familie en andere activisten, weigerden de gevangenisautoriteiten van Taloja de dichter en activist Varavara Rao naar een ziekenhuis te brengen. Maar dat veranderde maandag toen Rao uiteindelijk werd overgeplaatst naar een ziekenhuis.

Rao zat in de Taloja-gevangenis van Navi Mumbai in de Bhima Koregaon-zaak en werd naar het door de staat geleide JJ-ziekenhuis gezift toen zijn gezondheid achteruitging, waarvoor zijn familieleden en andere schrijvers en activisten een beroep hadden gedaan op de Maha-regering.

Rao’s vrouw P. Hemalatha en hun drie dochters hadden er bij de regering op aangedrongen om zijn leven te redden door hem naar een ziekenhuis te verplaatsen of hem onmiddellijke medische zorg te verlenen.

‘We willen de regering eraan herinneren dat ze niet het recht heeft om het recht op leven van een persoon te ontkennen, laat staan ​​van een gedetineerde gevangene’, zeiden ze.

Zijn familieleden zeiden dat ze zich grote zorgen maakten over zijn verslechterende gezondheid. Ze zeiden dat zijn gezondheidstoestand al meer dan zes weken beangstigend was, sinds hij op 28 mei in een bewusteloze toestand naar het JJ-ziekenhuis was overgebracht.

“Zelfs toen hij werd ontslagen uit het ziekenhuis en drie dagen later naar de gevangenis werd teruggestuurd, is zijn gezondheid niet verbeterd en heeft hij nog steeds dringende gezondheidszorg nodig”, zei Hemalatha.

READ  Geld uitgeven aan games? Zo beperk je je in-app aankopen
Written By
More from Aubrey Mason
‘Destiny 2’ heeft de vijanden uitgekleed, hun macht verlaagd en dingen verbeterd
Lot 2 bungee Hoewel er net zoveel problemen zijn met Destiny 2...
Read More
Leave a comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *