Die cognitieve test betekent niet wat Donald Trump denkt dat het betekent

Trump reveals results from alleged cognitive test

‘Dus, de laatste keer dat ik in het ziekenhuis was, nou, waarschijnlijk een jaar geleden, iets minder dan een jaar geleden, vroeg ik de dokter. Ik zei:’ Is er een soort cognitieve test die ik zou kunnen doen? Omdat Ik heb erover gehoord, omdat ik deze mensen wil opsluiten. ‘

‘Ze zijn – het is nepnieuws. Ze verzinnen verhalen. Ik bedoel, ik zal een interview met je houden. Jij – ik zei niet dat je me hiernaar kunt vragen, je kunt niet – Ik zeg, vraag me alles, ik heb er een gedaan met Chris Wallace.

‘Hij was zo aardig om te zeggen. Hij zei:’ Ik wil alleen maar aan het publiek vertellen dat er geen twijfel over mogelijk is, oké? En hij is een taaie koek. En het was een goed interview. Ik vond het leuk. Ik heb ervan genoten. En het was goed.

‘Maar ik zei niet dat je dit alleen kunt vragen. Je kunt alleen – we moeten scherp zijn. Als je in het ambt van het presidentschap zit, moeten we scherp zijn.

‘Dus ze zeiden al deze verschillende dingen. Het ging overal over, wat er ook bleef hangen. Gelukkig bleef het niet hangen. Maar een van de redenen waarom het niet gebeurde, was dat ik een test deed. Ik zei tegen de dokter – het was Dr. Ronny Jackson – ik zei: ‘Is er een soort test, een scherpte-test?’

‘En hij zei:’ Er is echt. ‘ En hij noemde het, wat het ook moge zijn. En het waren 30 of 35 vragen. De eerste vragen zijn heel gemakkelijk. De laatste vragen zijn veel moeilijker, zoals een geheugenvraag. Het is alsof je persoon, vrouw, man gaat, camera, tv.

‘Dus, zeggen ze, kun je dat herhalen? Dus ik zei ja. Dus, het is persoon, vrouw, man, camera, tv. Oké, dat is heel goed.

‘Als je het op orde krijgt, krijg je extra punten. Als je … Oké, nu stelt hij je andere vragen, andere vragen. En dan 10 minuten, 15, 20 minuten later, zeggen ze, onthoud de eerste vraag, niet de ten eerste, maar de tiende vraag: geef ons dat nog een keer. Kun je dat nog een keer? En dan ga je, persoon, vrouw, man, camera-tv.

‘Als je het op orde krijgt, krijg je extra punten.

‘Ze zeiden dat niemand het op orde heeft. Het is eigenlijk niet zo eenvoudig. Maar voor mij was het gemakkelijk.

‘En dat is geen gemakkelijke vraag. Met andere woorden, ze vragen je om – ze geven je vijf namen en je moet ze herhalen. En dat is oké. Als je ze in de verkeerde volgorde herhaalt, is dat oké, maar weet je, het is niet zo goed.

‘Maar als je dan teruggaat, ongeveer 20, 25 minuten later, en ze zeggen, gaan terug naar die vraag – ze vertellen je dit niet. Ga terug naar die vraag en herhaal ze. Kun je het doen? En jij gaat, persoon, vrouw, man, camera, tv.

‘Ze zeggen:’ Dat is geweldig. Hoe heb je dat gedaan? ‘

‘Ik doe het omdat ik een goed geheugen heb, omdat ik er cognitief ben.’

Uh Huh.

Dit is niet de eerste keer dat Trump vermeldt dat hij een test heeft gedaan om zijn cognitieve vaardigheden te meten. Zie je in een interview met Sean Hannity van Fox News een patroon? – eerder deze maand zei hij dit:

‘Ik heb er eigenlijk een genomen toen ik – heel recent, toen ik – toen ik was – radicaal links zei: is hij er allemaal? Is hij er allemaal? En ik bewees dat ik er allemaal was, want ik kreeg – Ik heb het gehaald. Ik heb de test gehaald … Ik heb het voor dokters bij Walter Reed Medical Center gedaan. En ze waren zeer verrast. Ze zeiden dat dat ongelooflijk is. Zelden doet iemand wat je net hebt gedaan. “

OK, dus laten we hier beginnen: Trump lijkt zich niet goed te herinneren toen hij de test deed. De laatste keer dat Trump bij Walter Reed was, was in november 2019 als onderdeel van een ongeplande reis om een ​​’snel examen en labs’ te ondergaan als onderdeel van zijn jaarlijkse fysieke. Jackson was op dat moment echter niet de dokter van het Witte Huis. Hij had die post verlaten nadat Trump hem had voorgedragen als secretaris van Veteranenaangelegenheden, alleen om te zien hoe Jackson zich terugtrok te midden van controverse over zijn voorschrijfpraktijken. Terwijl Jackson terugkeerde naar het medische team van het Witte Huis, Dr. Sean Conley nam het over als hoofdarts van de president.
De laatste volledige fysieke gebeurtenis van Trump in februari 2019 werd uitgevoerd door Dr. Conley. Dr.Jackson heeft sinds januari 2018 geen lichamelijk optreden meer uitgevoerd bij Trump bij Walter Reed, waarna hij de resultaten van de president prees op een cognitieve test.

Dus Jackson heeft de test waarschijnlijk niet uitgevoerd als het de laatste keer was dat Trump bij Water Reed was, of, zoals hij Hannity vertelde, dat hij het ‘heel recent’ heeft afgelegd.

READ  Animal Well wordt op 9 mei gelanceerd

Maar laten we dat even terzijde schuiven en ons concentreren op de test zelf.

The Washington Post rapporten dat de test die Trump kreeg, de Montreal Cognitive Assessment is, of kortweg MoCa. Volgens de website van de test, dit is waarom het wordt toegediend:

“Wanneer een patiënt geheugenverlies en andere vormen van cognitieve achteruitgang begint te ervaren, kan het een stressvolle, onzekere en moeilijke tijd zijn voor alle betrokkenen, van de patiënt tot hun familie, vrienden, verzorgers en zelfs zorgverleners. Wat er ook gebeurt de oorzaak van de cognitieve stoornis, is het belangrijk om snel uit te zoeken hoe de cognitieve functie van een persoon wordt beïnvloed, zodat een passend behandelplan kan worden bedacht. Dit is waar MoCA binnenkomt – onze eenvoudige tool voor het diagnosticeren van patiënten en het meten van een geschikte follow-up en behandelplan. “

De site zegt dat de test onder meer wordt gebruikt om de diagnose Alzheimer, Parkinson, ALS en schizofrenie te stellen.

“Acing” van de MoCa betekent dan simpelweg dat het zeer onwaarschijnlijk is dat u een van deze aandoeningen heeft. Artsen die Trump vertellen dat ze ‘zelden’ iemand zo goed zien doen als hij deed bij de test, is geen bewijs van de kracht van zijn geest, maar eerder een indicatie van het soort patiënt aan wie de test doorgaans wordt toegediend. Het is geen enkele vorm van intelligentie of IQ-test, zoals Trump lijkt te geloven.

Kortom: de test vertelt Trump niet wat hij lijkt te denken dat het doet.

Dit betekent natuurlijk niet dat Trump ook lijdt aan een of andere ernstige cognitieve stoornis! Sterker nog, als hij het ‘acedeert’ – zoals Trump beweert – is hij waarschijnlijk uit het bos voor een van de belangrijkste ziekten die ik hierboven heb genoemd.

READ  Dit is wat experts voorspellen voor de Patriots-Ravens-game van zondag

Maar het is ook belangrijk op te merken wat de MoCa niet bewijst: het is niet bedoeld als maatstaf voor de algehele mentale scherpte of fitheid voor een kantoor als het presidentschap. Trump heeft misschien wel ‘een goed geheugen, omdat ik er cognitief ben’. Maar dat bewijst deze test niet.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *