Landen met een laag Covid-19-gehalte zullen nog steeds uitbraken ervaren, zegt de WHO

Coronavirus live updates van over de hele wereld
Amerikaanse senator Roy Blunt spreekt tijdens een hoorzitting van de Amerikaanse senaat in Washington, DC, op 2 juli. Saul Loeb / Pool / AFP / Getty Images

Republikeinse senatoren zeggen dat het Witte Huis tijdens de onderhandelingen heeft toegegeven aan de Republikeinse eisen van de Senaat – namelijk over geld voor het traceren en testen van contacten, het beschikbaar stellen van geld voor gesloten scholen en het schrappen van de vraag van president Trump naar een Loonbelastingverlaging.

Over schoolgeld: Nadat Trump en onderwijssecretaris Betsy DeVos hadden gewaarschuwd dat de steun aan scholen zou worden onthouden zonder dat ze volledig zouden worden heropend, de Senaat GOP duwde terug en zette een andere koers uit.

Volgens senator Roy Blunt, een belangrijke onderhandelaar in de GOP-White House-deal, zei hij dat ongeveer de helft van de $ 70 miljard voor K-12-scholen in het plan zou worden gegeven, ongeacht of ze open zijn of niet. De andere helft zou ‘uitgaan omdat je meer uitgaven hebt als je weer naar school gaat dan als je dat niet bent’.

Blunt voegde toe: “Maar geen enkel collegegeld en slechts de helft van het basis- en secundair geld zou afhankelijk zijn van terugkeer naar school. En dat betekent niet dat je terug moet naar een school van vijf dagen per week.”

Over de verlaging van de loonbelasting: Het Witte Huis heeft erkend dat het is ingetrokken de verlaging van de loonbelasting, iets wat volgens de Republikeinse senatoren weinig zou doen om de economie te stimuleren.

Over traceren en testen: En het Witte Huis stemde ermee in om het testen op te voeren tot $ 25 miljard nadat het had gesuggereerd dat er al genoeg onbesteed geld was om te gebruiken voor testen en het traceren van contacten. De GOP-deal zou $ 16 miljard aan nieuw geld opleveren, met een extra $ 9 miljard die is omgeleid van de stimuleringswet van maart om te besteden aan testen en traceren.

READ  Epic Games Christmas: elke dag een gratis spel!

“We kregen de $ 25 miljard die we wilden, maar een deel ervan was zeker dat ze $ 9 miljard zouden uitgeven die niet specifiek was bestemd voor testen op testen”, zei Blunt.

Hoe dit zich ontvouwde: Verschillende Republikeinen wezen erop dat het Witte Huis snel in de richting van de GOP moest gaan om een ​​deal te sluiten.

Senator Thom Tillis, een Republikein uit North Carolina die voor herverkiezing in aanmerking kwam, beweerde dat hij niet bezorgd was dat het de hele week duurde om het voorstel van hun partij bij elkaar te krijgen, maar merkte op dat het Witte Huis “onze kant op kwam”.

‘We moesten enkele van de conflicten met de administratie oplossen’, zei Tillis. ‘Ze zijn in onze richting gekomen, het is een normaal onderdeel van de worstfabriek.’

Senator Lamar Alexander, die voorzitter is van de Senaatscommissie voor Gezondheid, Onderwijs, Arbeid en Pensioenen, zei dat een belangrijk punt waarmee het Witte Huis en de Senaat GOP instemden, was hoe de betaling van studieleningen kon worden uitgesteld. Hij zei dat de twee ermee instemden om de uitbetaling van studieleningen na oktober voort te zetten ‘als je geen inkomen hebt, maar als je eenmaal begint met het maken van het inkomen, hoef je nooit meer dan 10 procent van je studielening te betalen na aftrek , huur, hypotheek en voedsel. “

Gevraagd naar de bewering van Trump dat testen ‘overschat’ wordt, duwde Alexander terug.

“Ik kan je mijn mening geven over testen, namelijk dat testen essentieel is”, zei Alexander. ‘En ik denk dat dit waarschijnlijk de belangrijkste activiteit is die we op dit moment in de regering hebben gedaan om de ziekte te identificeren, deze in te dammen en vertrouwen te scheppen om weer naar school te gaan en dat werk is het werk dat Dr. [Francis] Collins doet in de National Institutes of Health nieuwe manieren om een ​​snelle test te krijgen, zodat u binnen een uur een resultaat kunt behalen. “

READ  Amazon presenteert Mass Effect en tal van andere games op Prime Day

Alexander voegde toe: “Je kunt dat doen, dan kun je hele klassen testen, je kunt leraren testen, je kunt werknemers testen, er zal een overaanbod zijn aan sneltoetsen en ik denk dat alle discussies over testen verdwijnen.”

Rebecca Grandahl van CNN heeft bijgedragen aan dit rapport

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *