Digitale ID’s en rijbewijzen klaar voor openbare download volgende maand

Volgens het Florida Department of Highway and Automotive Safety kunnen inwoners van Florida volgende maand beginnen met het downloaden van een aanvraag voor digitale rijbewijzen.

In een update voor een Senaatscommissie dinsdag zeiden FLHSMV-functionarissen dat de Florida Smart ID-app al bestaat, maar niet openbaar beschikbaar is. De divisie werkt volgens schema om de digitale ID medio november openbaar te maken in de Apple App Store en Android Google Play Store.

Voorzitter van de Senaatscommissie voor vervoer Gail Harrell Smartphones zijn beschreven als een geweldig hulpmiddel voor het verkrijgen van digitale rijbewijzen en andere identificaties. Het land is in 2014 begonnen met het ontwikkelen van digitale rijbewijzen.

“We hebben allemaal deze tools in onze zakken,” zei Harrell. “Ze werden onze manier van leven, onze levenslijn, echt, voor de wereld.”

Digitale ID’s zijn een handige manier om uw leeftijd te bewijzen en kunnen niet worden vervalst, voegde FLHSMV Motorist Update Manager eraan toe. Terence Samuel.

Verder zei hij dat de afdeling ook samenwerkt met Apple om het systeem beschikbaar te maken op Apple Wallet.

Florida was uitgesloten van de lijst met landen die Apple onlangs heeft gedeeld voor Harrell digitale Wallet-ID’s. Samuel verbaasde zich erover dat de staat niet op de lijst stond, maar de afdeling heeft inmiddels informatie uitgewisseld met Apple in de hoop deze aan de lijst met partners toe te voegen.

“Er is niets wat we zien dat ons ervan weerhoudt om op de lijst te staan”, zei Samuel.

FLHSMV Chief Technology Officer Tsjaad Hutchinson Het bestuur gaf een videodemonstratie van het Smart ID-proces in actie.

READ  Hoe YouTube-video's in video- en audioformaat te downloaden - gratis

De telefoon van de gebruiker scant de QR-code van iemand, zoals een wetshandhaver, die om verificatie vraagt. Het apparaat van de gebruiker stuurt het verzoek om gegevens naar een server, die de metagegevens vervolgens terugstuurt naar de gebruiker en de persoon die de gegevens opvraagt.

Mensen die om een ​​leeftijdsbewijs vragen, zoals een winkel, ontvangen minder persoonlijke informatie dan wetshandhavers.

De app is klaar voor haltes langs de weg voor wetshandhaving, leeftijdscontroles en klantmeldingen. Gepland toekomstig gebruik omvat autoverhuur, stemmen, luchthavenbeveiliging, vluchten delen en meer.

Andere landen zijn met digitale ID-apps gekomen die de ID in fotografische vorm verstrekken, maar de technologie is volgens de FLHSMV minder veilig.

Democratische senator Lantana. Laurie Berman, verwijzend naar de langdurige uitval van Facebook vorige week, was bezorgd over de mogelijkheid dat de service niet beschikbaar was. Dat, of het breken van de app na een update van het telefoonsysteem, is mogelijk, zei Hutchinson. De staatswet vereist momenteel echter dat mensen naast een digitale ID ook een fysieke ID hebben.

“Dat wordt de terugdraaiing”, zei Hutchinson.

Een van de belangrijkste beleidskwesties waarmee de komende wetgevende zitting te maken krijgt, nadat wetgevers er dit jaar geen overeenstemming over konden bereiken, is gegevensprivacy. Het kwam voort uit een impuls van Gov. Ron DeSantis Big Tech elimineren, maar een oplossing vinden voor de privacy van consumentengegevens, in termen van het buiten de bedrijven houden van persoonlijke gegevens, heeft een tweeledige aantrekkingskracht in Florida.

Harrell zei dat de Florida Smart ID voldoet aan de verwachtingen van de gegevensprivacy.

READ  Nieuwe Xbox-serie X / S? Hier zijn zes dingen die u eerst moet doen

Ze voegde eraan toe dat encryptie de veiligheid van consumentengegevens helpt. Mede door de ontwikkeling van sterke beveiligingen duurde het zo lang om de app te produceren.

“We zijn een hub voor topidentiteitsdiefstal en dat soort dingen, dus we willen ervoor zorgen dat als je dit gebruikt, en wanneer je het gebruikt, het veilig is”, zei Harrell.


Bekeken na:
231

Written By
More from Eda Greene

Handboek voor IT-leiderschap – gratis download

Gesponsord Nieuws Medewerkers · 2 april 2021, 12:46 uur EDT Dankzij onze...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *