dit is hoe de Chromecast scoort met Google TV

De Chromecast met Google TV zal voorlopig niet in Nederland verschijnen, maar diverse buitenlandse techwebsites hebben het toestel al getest. We zetten hun meningen op een rij.

Lees verder na de advertentie.

Chromecast heeft een overzicht van Google TV-recensies gehaald

Google presenteerde onlangs de nieuwe Chromecast met Google TV. Dit is een nieuw toestel met afstandsbediening en – zoals de naam al aangeeft – Google TV, waarmee het flink verschilt van eerdere Chromecasts. Er is niet alleen een nieuwe manier om de HDMI-dongle te bedienen, je hebt ook een echte interface om doorheen te bladeren.

In Nederland is de Chromecast met Google TV voorlopig niet beschikbaar. Het toestel zal binnenkort verschijnen in bijvoorbeeld Duitsland en de Verenigde Staten, maar Google belooft de nieuwe Chromecast later dit jaar naar meer landen te brengen. Verschillende buitenlandse tech-websites hebben al een recensie van de Chromecast met Google TV gepubliceerd. Hieronder bespreken we hun bevindingen.

De rand

De rand is erg positief over de nieuwe Chromecast en vooral over de afstandsbediening, die erg prettig in gebruik is. Volgens de website is de HDMI-dongle gemakkelijker te bedienen dan eerdere Chromecasts, omdat je niet per se je smartphone hoeft te gebruiken. Daarnaast zijn mensen enthousiast over de manier waarop content van verschillende streamingdiensten door Google TV wordt gepresenteerd.

Een klein nadeel is dat de Chromecast met Google TV soms wat traag aanvoelt, bijvoorbeeld als hij het homescherm moet laden. Desalniettemin is The Verge tevreden met de verbeteringen die zijn doorgevoerd, want die maken de nieuwe Chromecast echt prettiger in gebruik.

READ  Bekijk de eerste foto's van Mart Hoogkammer in "I Want Your Song"

Lees de volledige Chromecast met Google TV-recensie op The Verge

Android politie

Ook Android politie is onder de indruk van de nieuwe Chromecast en beoordeelt de hdmi-dongle zelfs met een 9 op 10. Wel noemt de website een aantal kleine minpunten: Google TV bevat nog een aantal bugs en de hoeveelheid opslagruimte (die je gebruikt om apps en installeren) is beperkt tot 8 GB. Daarnaast betreurt Android Police het dat Google Stadia-ondersteuning ontbreekt.

Toch heeft de Chromecast met Google TV veel te bieden en is Android Police – net als The Verge – tevreden met de afstandsbediening en de 4K- en HDR-ondersteuning. De website noemt het apparaat een “no brainer” als je een 4K TV hebt.

Lees de volledige Chromecast met Google TV-recensie op Android Police

Google Chromecast ontmoette Google TV

Android Central

Android Central heeft weinig aan te merken op de nieuwe Chromecast en is het grotendeels eens met The Verge en Android Police. De website zou graag een volgende versie van de Chromecast zien waarbij de afstandsbediening aparte knoppen heeft om te pauzeren / afspelen en om vooruit en achteruit te spoelen. Het ontbreken van Google Stadia, om eenvoudig games naar je televisie te streamen, vindt Android Central een gemiste kans.

Lees de volledige Chromecast met Google TV-recensie op Android Central

Business insider

Business insider schrijft in zijn review dat de Chromecast met Google TV eenvoudig in gebruik is en ook snel op te zetten. Wel geeft de website aan dat de HDMI dongle standaard HDR activeert als je een HDR tv hebt, ook bij apps die dit niet ondersteunen. Daardoor zien afbeeldingen er soms minder goed en ietwat ‘gemaakt’ uit.

READ  Foto's downloaden vanaf elke iPhone: zo werkt het

Ook Business Insider zag wel eens wat minpuntjes in de software, bijvoorbeeld bij het opstarten van apps of bij het openen van het homescherm. Toch vindt de website de Chromecast met Google TV een aanrader als je op zoek bent naar een betaalbaar apparaat dat films en series in 4K kan streamen.

Lees de volledige Chromecast met Google TV-recensie op Business Insider

Meer over de Chromecast met Google TV

Zoals gezegd is de nieuwe Chromecast met Google TV officieel niet te koop in Nederland, maar dat kan veranderen. Toch kun je de HDMI dongle op een andere manier krijgen, bijvoorbeeld door deze in Duitsland te bestellen. Daar kost het toestel 68,23 euro. Lees meer in ons uitlegartikel over hoe je de nieuwe Google producten naar Nederland haalt.

More from Madison Garrett
De Engelse Premier League speelt een gevaarlijk spel
In totaal zijn er deze maand 10 Premier League-wedstrijden afgelast vanwege de...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *