Dit is waarom Facebook volgens technische experts niet naar je telefoon heeft gedownload

Het is de app die je graag haat. Hoe moet u precies omgaan met de Facebook-app? Moet u het downloaden en uw vingers overslaan om uw telefoon niet nadelig te beïnvloeden? Of helemaal vermijden? We spraken met Digitale beveiligingsexpert Chris Parker, gespecialiseerd in online beveiliging en privacy en gastheer van Gemakkelijke prooi podcast En rent WhatIsMyIPAddress.com Zodat we kunnen Lees waarom de populairste app voor sociale media nog steeds controversieel is – en waarom u Facebook nooit naar uw telefoon zou moeten downloaden.

Win een GRATIS slimme tandenborstel van Colgate!

Facebook downloaden

Shutterstock

De reden waarom het downloaden van de Facebook-app op je telefoon geen goed idee is, heeft te maken met alles wat betreft privacyproblemen die zijn ontstaan ​​- en de Facebook Messenger-app – die in de loop der jaren zijn ontstaan.

“Het zijn misschien wel twee van de meest populaire sociale netwerkplatforms ter wereld, maar het gebruik ervan brengt een aantal cyberbeveiligings- en gegevensprivacyrisico’s met zich mee waarvan gebruikers zich al dan niet bewust zijn”, zegt Parker. Het voert gegevens af, maar het vereist ook een grote hoeveelheid toegang tot uw telefoon om een ​​volledige service te bieden en het is bekend dat het privégebruik stilletjes bewaakt. Hun toegang is altijd een publiek geheim geweest, maar de enorme hoeveelheid gegevens die Facebook over zijn gebruikers verzamelt, kan een schok zijn voor de gemiddelde scroller. “

Facebook downloaden

Shutterstock

Een blik op de privacystickers van Facebook in de Apple App Store laat zien hoeveel informatie er wordt verzameld over iedereen die de app downloadt en gebruikt, inclusief browsegeschiedenis, aankopen en huidige locatie, aldus Parker. “Facebook verklaarde dat deze privacystickers niet de ruimte hebben om een ​​adequate context te bieden over hoe het omgaat met consumentengegevens en integratie met andere apps”, zegt Parker. “Het vereiste bereik moet echter alle gebruikers aan het denken zetten.”

READ  Zoom downloaden en installeren op Chromebook

Facebook downloaden

Shutterstock

Een ander “publiek geheim” dat Parker zegt dat je in gedachten moet houden als het op Facebook aankomt, is de transparante aard van de communicatie op zijn Messenger-app. “Facebook Messenger en de gewone Facebook-app delen veel van dezelfde rechten voor volledig gebruik, van toegang tot je site tot de ingebouwde microfoon van je telefoon”, zegt Parker. Van Facebook Messenger is bekend dat het geen end-to-end-codering biedt voor zijn berichten, waardoor het meteen een minder veilige optie is dan iMessage, Signal en zelfs een ander Facebook-platform, WhatsApp. Hoewel het deze dienst aanbiedt via zijn functie “Geheime gesprekken”, hebben de privacywaarschuwingen van Apple onthuld in hoeverre Facebook gebruikersgegevens verzamelt via zowel sociale media als berichtenapps. Als u een van deze platforms gebruikt zonder end-to-end-codering, kunnen uw gegevens vrij eenvoudig worden geëxtraheerd en verzameld. “

Facebook downloaden

Shutterstock

Kortom: als u zich ongemakkelijk voelt om Facebook toegang te geven tot uw gegevens, riskeer dan niet om hun apps te downloaden, zegt Parker.

“Op dit moment is inloggen op Facebook via een mobiele browser een goede manier om een ​​aantal van de inherente trackingprocessen bij het gebruik van deze app te vermijden”, zegt Parker. Het beperkt echter ernstig wat u op het platform kunt doen en hoe het integreert met andere functies en applicaties op uw smartphone. Het beperken van de toegang van apps en tools van derden, zoals Camera tot Facebook, is een goede manier om het delen van gegevens te verminderen, maar het beperkt wat u kunt doen op het platform. “.

Als je Facebook wilt blijven gebruiken, stelt Parker voor om in te loggen met je browser en ongelooflijk selectief te zijn over de gegevens die je uploadt naar het platform, inclusief foto’s en levensgebeurtenissen.

READ  Microsoft Edge 89 Beta kan nu worden gedownload

“Gebruikers die terughoudend zijn om jaren van de app af te werpen door hun accounts te verwijderen, moeten heroverwegen wat ze ervoor gebruiken”, zegt Parker. “Door rechtstreeks aankopen te doen via Facebook en uw persoonlijke gegevens bij te werken, krijgt u alleen meer onnodige toegang tot uw gegevens.”

Written By
More from Eda Greene

Laden in Améli, “In uitvoering”, Wat ben je aan het doen?

Vaccinatie certificaat. Iedereen die in Frankrijk tegen Covid-19 is ingeënt, ontvangt op...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *