Gepatenteerde Sony-bestanden voor gokservices die Bitcoin of in-game-items kunnen accepteren

Sony Interactive Entertainment heeft een patent aangevraagd voor een platform waarmee gebruikers kunnen wedden op esports met fysieke valuta, Bitcoin of zelfs in-game items. PatentScopeSony heeft het patent aanvankelijk in 2019 aangevraagd, maar heeft het pas deze maand gepubliceerd. Het patent zelf verwijst naar een systeem waarin kijkers van live sportevenementen, zoals vechtgame-toernooien, kunnen wedden op de uitkomst van wedstrijden terwijl ze de actie in realtime bekijken. Het systeem werkt via een UI-overlay die over de stroom kan worden gegooid, zodat de gebruiker zijn weddenschappen kan plaatsen.Blijkbaar geplaatste weddenschappen kunnen in vele vormen voorkomen, waarbij het octrooi stelt dat “de weddenschappen financieel kunnen zijn, bijvoorbeeld contant geld of Bitcoin, of ze kunnen niet-financieel zijn, zoals spelactiva, digitale rechten en virtuele valuta.” Dit betekent dat je kunt winnen en vervolgens kunt inzetten, in-game valuta of zelfs in-game items met behulp van het systeem. Het inzetten van digitale rechten kan ook verwijzen naar weddenschappen waarbij gebruik wordt gemaakt van NFT’s (niet-inwisselbare tokens) in games.

De kansen voor deze weddenschappen worden bepaald door machine learning, gebaseerd op de speelgeschiedenis van de concurrerende spelers of hun prestaties in de huidige wedstrijd. Interessant genoeg was het patent niet uitsluitend gericht op Playstation, aangezien het ook verwijst naar “gameconsoles zoals Sony PlayStation, gameconsole gemaakt door Microsoft of Nintendo, of andere vervaardigde virtual reality (VR) headsets, en augmented reality (AR) headsets”. ), Draagbare televisies (bijvoorbeeld smart-tv’s en tv’s met internet), draagbare computers zoals laptops, tablets en andere draagbare apparaten, waaronder smartphones. Dit geeft aan dat als de service echt wordt, deze naar platforms buiten Playstation kan worden gebracht.

READ  "Verzoek iedereen om door te gaan met bidden": Pranab Mukherjee's zoon tweets

Het bedrijf voltooide onlangs ook de gezamenlijke aankoop van Evo, ‘s werelds grootste vechtgame-toernooi, dus dit patent kan rechtstreeks worden gekoppeld aan de service die met Evo wordt gebruikt. Vorig jaar werd Evo geannuleerd na vermeend misbruik van organisator Joey Cueller, waarbij grote ontwikkelaars van vechtgames Capcom en NetherRealm zich uit solidariteit met de slachtoffers terugtrokken uit de competitie.Sony is de laatste tijd druk bezig geweest met het aanvragen van veel patenten, waarbij de platformhouder ook een hulpsysteem voor onrustige spelers plant, en een systeem dat retroactieve reparaties van oude games met bekerondersteuning mogelijk maakt.

Patenten worden regelmatig aangevraagd door gamebedrijven en veel van hen bereiken nooit iets, dus het is de moeite waard om dat in gedachten te houden. Maar aangezien het tekort aan Playstation 5 aanhoudt tot 2022, is Sony misschien op zoek naar een nieuwe manier om fans naar de esports-gemeenschap te trekken.

Cryptocurrency is de laatste tijd veel in het nieuws geweest, want eerder deze maand kondigde Tesla-CEO Elon Musk aan dat zijn bedrijf SpaceX volgend jaar een door Dogecoin gefinancierde raket de ruimte in zou sturen. En aan het begin van het jaar kon een programmeur $ 240 miljoen Bitcoin in beslag nemen door zijn wachtwoord te vergeten. Als je nog steeds niet weet wat Bitcoin is, bekijk dan onze gids.

Liam Weisman is een freelanceschrijver voor IGN.

More from Madison Garrett

PC-gamers hebben al ontdekt hoe ze de Resident Evil Village-demo-timer kunnen herkennen

Een screenshot: Capcom Resident Evil Village Hij heeft een show, Maar het...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *