Dit is wanneer je de update kunt downloaden

Releasedatum iOS 15 bekend! Op maandag 20 september kan iedereen de nieuwe iPhone-software installeren. Op deze dag brengt Apple ook iPadOS 15, watchOS 8 en tvOS 15 uit.

Lees verder na de aankondiging.

iOS 15 uitgebracht

Apple heeft zojuist de releasedatum van iOS 15 aangekondigd tijdens zijn jaarlijkse evenement in september. Alle iPhones die iOS 14 aankunnen, kunnen ook worden ge├╝pdatet naar iOS 15. Dat betekent dat je iPhone 6s of hoger nodig hebt. Dit zijn de releasedatums van het besturingssysteem:

  • iOS 15: beschikbaar op 20 september
  • iPadOS 15: beschikbaar vanaf 20 september
  • watchOS 8: beschikbaar op 20 september
  • tvOS 15: beschikbaar vanaf 20 september

Nieuwe functies van iOS 15

De focusfunctie is een van de grootste innovaties in iOS 15. Hiermee bepaal je zelf wanneer je notificaties ontvangt. Als u bijvoorbeeld aan het werk bent, zullen alleen werkgerelateerde mensen en apps u storen. Als je thuis bent, komen dit soort berichten niet.

Ook verschillende toepassingen verbeteren. Een daarvan is FaceTime. De app voor videogesprekken krijgt de portretmodus, een functie die achtergrondgeluiden neutraliseert en meer. De iPhone-camera kan voor het eerst ook tekst lezen en er zijn veel coole functies die je privacy beschermen. Meer innovaties lees je in ons uitgebreide dossier over iOS 15.

iOS 15 downloaden

iOS 15 downloaden is dus al mogelijk op maandag 20 september. Meestal kan de software rond 19.00 uur worden ge├»nstalleerd. Om de software-update te krijgen, opent u de app Instellingen en kiest u “Algemeen > Software-update”. Klik daar op “Download en installeer”.

Het installeren van een grote software-update gaat vaak prima; Toch is het verstandig om vooraf een back-up (backup) te maken, bijvoorbeeld via iCloud. In een artikel lees je hoe je een back-up van je iPhone maakt.

READ  Menu's kunnen worden bijgewerkt op de Samsung Galaxy Tab S7

More from Madison Garrett

De Samsung Galaxy S20 krijgt de tweede januari-update, de Note 8, en de eerste Galaxy A8

Samsung rolt vandaag op 2 januari een update uit voor de Galaxy...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *