Dit zal uw smartphone verbeteren

Tip 1: Zoek uit wat de meeste ruimte in beslag neemt

Voordat je opruimt, is het slim om goed te kijken naar wat de grootste ruimte-eters zijn. Hiervoor hebben iPhones en Android-smartphones een handige optie.

Kies op een iPhone Instellingen> Algemeen> iPhone-opslag.

Op een Android-smartphone: Instellingen> Instellingen> Opslag en USB> Interne opslag. Houd er rekening mee dat de stappen en opties in Android kunnen verschillen voor uw apparaat.

Op het scherm kun je zien hoeveel ruimte er bezet en vrij is en welke apps en andere bestanden ruimte innemen. Bedenk dat een app niet alleen geheugen inneemt als een app, maar dat bijbehorende bestanden, zoals foto’s die je hebt ontvangen, ook ruimte gebruiken. Als u op een specifieke app tikt, ziet u gedetailleerde informatie. U kunt het systeem, iOS of Android niet verwijderen. Dat neemt altijd een deel van uw geheugenruimte in beslag.

Tip 2: verwijder onnodige apps

We hebben allemaal apps op onze smartphone die we niet of nauwelijks gebruiken. Het is een goed idee om die apps te verwijderen, vooral als ze veel ruimte innemen. Maakt u zich geen zorgen, u kunt verwijderde apps altijd opnieuw downloaden en opnieuw installeren vanuit de App Store of Google Play Store. Dit geldt ook voor betaalde apps. U kunt ze gratis opnieuw downloaden, zolang ze zich in de App Store of Play Store bevinden.

U moet oppassen dat u niet per ongeluk uw gegevens, bijvoorbeeld foto’s en documenten, verwijdert. Zorg er daarom voor dat er altijd een back-up van die gegevens is. Hierover lees je meer in het Plus-artikel: Hoe maak je een back-up van je smartphone.

READ  Xbox: waarom je deze gratis games moet downloaden voordat je Gold gaat spelen | spellen

Tik op een iPhone op Instellingen> Algemeen> iPhone-opslag. Kies de naam van de app. Met ‘Opschonen’ verwijder je de app, maar niet je gegevens. Met ‘Delete app’ verdwijnt de app met de gegevens.

Tik op een Android-smartphone op Instellingen> Instellingen> Opslag en USB> Interne opslag> Apps. Kies de naam van de app. Met ‘Gegevens verwijderen’ verwijder je alleen de gegevens. Om alles te verwijderen: tik in de app op> Verwijderen.

Tip 3: Verwijder en verplaats uw foto’s en video’s

Bestanden zoals foto’s en video’s nemen vaak veel ruimte in beslag. Het is daarom verstandig om deze regelmatig schoon te maken. Soms heb je meerdere foto’s en video’s met bijna hetzelfde onderwerp of juist mislukte kopie├źn op je smartphone. Aarzel niet om deze te verwijderen. Op een iPhone doe je dit via Foto’s: tik op de foto of video en vervolgens op het prullenbakpictogram.

In Android gebruik je Galerij of Foto’s. Tik op de foto of video, tik vervolgens op de Prullenbak of de drie puntjes rechtsboven en op Verwijderen. U kunt de rest van uw foto’s en video’s buiten uw smartphone bewaren, zodat u die ruimte vrijmaakt. Zet je bestanden bijvoorbeeld op een aparte geheugenkaart, verplaats ze naar je computer of zet ze in de cloud. Hoe je dit praktisch doet, lees je in het artikel Hoe maak je een backup van je smartphone op www.plusonline.nl

Tip 4: Ruim WhatsApp op

WhatsApp is een van de grootste ruimtejagers op een smartphone. Dit komt voornamelijk doordat de afbeeldingen en video’s heen en weer worden gestuurd. Om geheugen vrij te maken, ruimt u de gesprekken op met veel afbeeldingen en video’s. Het is verstandig om eerst een back-up te maken van de gesprekken, zodat je er altijd een kopie van hebt buiten je smartphone. WhatsApp slaat de back-up op in de cloud: je gratis webruimte op internet op iCloud of Google Drive.

READ  Telegram 7.6.0 wordt geleverd met voicechat zoals Clubhouse en meer nieuwe opties

Tik op een iPhone in WhatsApp op Instellingen> Chats> Chatsback-up> Nu back-up maken.

Tik in Android op de drie stippen rechtsboven> Instellingen> Chats> Chatback-up> Back-up maken.

Dan kun je je gesprekken opschonen:

Tik op een iPhone op Instellingen> Gegevens- en opslaggebruik> Opslag in gebruik. Tik op een groep. Tik op Beheren. Geef aan welke onderdelen u wilt verwijderen. Tik op Verwijderen.

Tik in Android op de drie stippen: Instellingen> Gegevens- en opslaggebruik> Gebruikte opslag. Tik op een groep> Ruimte vrijmaken. Geef aan welke onderdelen u wilt verwijderen. Tik op Verwijderen.

Tip 5: Pas op bij het downloaden

Alles wat u naar uw smartphone downloadt, neemt geheugenruimte in beslag. Dit geldt voor apps, maar ook voor films, foto’s en muziek. Het downloaden van films en muziek kan soms nodig zijn als je ergens heen gaat waar je geen of duur internet hebt, bijvoorbeeld op vakantie. In alle andere gevallen is het verstandiger om te streamen. Doe dit bij voorkeur via wifi, anders wordt het van je internetbundel afgetrokken.

Heb je muziek of een film gedownload? Verwijder het vervolgens als u er klaar mee bent. Net als bij apps, kun je de media altijd opnieuw downloaden als je ervoor hebt betaald. Raadpleeg indien nodig de helpinformatie voor de media-app voor verwijdering.

More from Madison Garrett

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *