Ubisoft geeft details over verbeteringen aan zijn games op next-gen consoles – Gaming – Nieuws

Ubisoft heeft een overzicht gemaakt waarin wordt uitgelegd welke verbeteringen games zullen krijgen op de PlayStation 5 en de Xbox Series X en S. Het betreft vooral nieuwe games die nog moeten worden uitgebracht en enkele games die worden geüpdatet.

Veel informatie die Ubisoft vermeldt was al bekend, maar bevat ook een aantal nieuwe details. De uitgever geeft nu bijvoorbeeld aan of games de Tempest 3D Audio-engine van de PlayStation 5 ondersteunen. Wat betreft de Xbox Series-versies, geeft Ubisoft details over hoe de games zullen draaien op de Xbox Series X.

Ubisoft noemt de meeste resoluties of framesnelheden voor de Xbox Series S. Het is echter bekend dat deze goedkopere console games in een resolutie van 1080p of 1440p draait. Alleen met For Honor meldt Ubisoft dat de Series S-versie op 1080p draait in plaats van 4K.

Ubisoft noemt de framesnelheid en resolutie niet met Watch Dogs: Legion. Dat is ook de enige Ubisoft-game die ondersteuning krijgt voor ray tracing op de nieuwe consoles. Eerder gaf een ontwikkelaar van de nieuwe Watch Dogs-game aan dat de game op Series X en PlayStation 5 zal draaien in 4k-resolutie bij 30fps.

Rainbow Six Siege krijgt een update en draait op de nieuwe consoles in 4k met 60 fps. Ubisoft zei eerder dat de game met die verbeteringen een patch zou krijgen, maar het was nog niet duidelijk of het echt een combinatie zou zijn van 4k met 120fps. De nieuwe blogpost meldt dat dit het geval is.

Ubisoft noemt ondersteuning voor de Tempest 3D Audio-engine van de PlayStation 5 voor verschillende games. Die games zouden 3D-audio moeten bieden via een door Sony ontwikkelde techniek, die vooral bij koptelefoons zou moeten werken. De nieuwe Xbox-consoles hebben ook hardware aan boord voor 3D-audio. Microsoft noemt dat ruimtelijke audio. Ubisoft meldt ondersteuning hiervoor voor slechts één game.

READ  Kanye West twittert dat hij president is
SpelXbox Series X en SPlayStation 5
Watch Dogs: LegionRaytracingRaytracing
Tempest 3D-audio
DualSense adaptieve triggers
Asassin’s Creed Valhalla4k bij 60 fps (Serie X)4k bij 60 fps
Tempest 3D-audio
Immortals Fenyx Rising4k bij 60 fps (Serie X)
Dolby Atmos en ruimtelijke audio
4k bij 60 fps
Tempest 3D-audio
DualSense haptische feedback
Far Cry 64k bij 60 fps (Serie X)4k bij 60 fps
Ruiters Republiek4k bij 60 fps4k bij 60 fps
Rainbow Six Siege4k bij 120 fps4k bij 120 fps
For Honor4k bij 60 fps (Serie X)
1080p bij 60 fps (serie S)
4k bij 60 fps

Written By
More from Aubrey Mason

Zeer grote spellen voor zeer lage prijzen

Black Friday: erg coole games voor hele lage prijzen Huis ” Black...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *