Dit zijn de beste weer-apps

Het is weer voorbij die mooie zomer …

In ons kikkerlandje weet je nooit hoe het weer wordt, daarom heb ik de 7 leukste weer-apps voor je op een rijtje gezet. Zo kom je altijd goed voorbereid (en hopelijk droog) de dag door.

Weer (van Apple)

Helaas is deze app alleen beschikbaar voor Apple en staat deze al standaard op je iPhone. De app is heel duidelijk. Wanneer je de app opent zie je direct de temperatuur en hieronder vind je het weer per uur. Als je een stukje naar beneden scrolt, zie je een lijst met het weeroverzicht voor de komende negen dagen. En onderaan vind je wat nuttige informatie met kans op regen, wind, gevoel, zicht etc. ‘Weer’ is heel duidelijk, want het is een pagina. Door naar de zijkant te swipen kom je bij andere steden die je zelf kunt toevoegen.

beschikbaar voor: iOS, vrij

Regen radar

Wie kent deze app niet? Regenradar geeft je een kaart van Nederland (kunnen ook andere landen zijn) en je ziet de regenbuien boven Nederland. Er is precies de tijd, zodat u weet wat u die dag kunt verwachten. Ook het diagram op de zijkant is erg handig: het vertelt je hoe zwaar de regen is die je op dat moment kunt verwachten. Het is bijvoorbeeld soms handig om misschien 5 minuten te wachten voordat je op de fiets springt.

beschikbaar voor: Android & iOS, vrij

AccuWeather

Net als de Weer-app van Apple is de app ontworpen als een grote pagina. Wat direct opvalt is de grote ronde klok die aangeeft hoe lang het gaat regenen / regenen. Als je hierop klikt kun je ook zien hoe zwaar de regen is en of het erger wordt. De klok heeft kleuren: zo weet je precies wat je kunt verwachten … van zware regenval tot een sneeuwstorm. Onder de klok staat de temperatuur van vandaag, morgen en gisteren. En als je naar beneden scrolt, vind je de extra details van de dag. AccuWeather kan in beide winkels worden gedownload.

READ  Zorgeloos fietsen met de gloednieuwe app van Fietsnetwerk

beschikbaar voor: Android & iOS, vrij

Weer online

Weeronline lijkt veel op regenradar; je hebt een kaart waarop je de regen kunt zien met een andere grafiek hieronder. De temperatuur wordt aangegeven met een kleur, dus hoe goed ‘slecht het weer is in rood, oranje of groen. Hieronder vind je cijfers voor verschillende activiteiten, zodat je precies weet wanneer je wel of niet moet rennen.

beschikbaar voor: Android & iOS, vrij

Regenalarm

Als je de app opent, krijg je een groot diagram met een rode grafiek erin. Hier kun je zien wat voor soort regen er naar je toe komt, hoeveel regen er nu valt en hoe lang de regen in jouw omgeving aanhoudt. Je kunt ook het weer voor de komende 14 dagen bekijken, zodat je verder kunt. Goed om te weten, is het niet? Je kunt ook notificaties inschakelen, dus als er een flinke bui komt krijg je een berichtje en kun je snel een schuilplaats zoeken.

beschikbaar voor: Android & iOS, vrij

KNMI Weer

Wanneer je deze app opent zie je direct de temperatuur en windsnelheid. Je kunt het weer heel nauwkeurig bekijken door de teksten die erbij zitten. Behoorlijk handig. U kunt ook pushmeldingen ontvangen over gevaarlijk weer dat zich kan voordoen. Met deze app kun je ook de maximum en minimum temperatuur zien voor de komende twee. Het enige aan deze app is dat het de laatste tijd vaak mis is gegaan, wat opvalt voor het KNMI.

beschikbaar voor: Android & iOS, vrij

Weer en radar

Dit is een zeer complete en mooie app. Alles is duidelijk en er is veel informatie te vinden. Met deze app heb je een live wereldkaart, weersvoorspellingen per uur, pollen en sneeuwradars en weerwaarschuwingen. Een leuke bijkomstigheid is ook dat je de temperatuur van het zeewater kunt checken, ideaal voor de zomer! Het is ook handig om bliksem en onweer op de kaart te zien. Zo kun je je goed voorbereiden op wat komen gaat.

READ  Nederlander hackt Donald Trump's Twitter-account in zeven p ...

beschikbaar voor: Android & iOS, vrij

Dit waren de zeven beste weer-apps, maar laten we eerlijk zijn … ze hebben het allemaal mis.

More from Madison Garrett

LED Magazine – HEMA start met de verkoop van slimme LED lampen

HEMA is begonnen met het verkopen van slimme ledverlichting in haar winkels....
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *