Doc Gooden over of ’86 Mets had kunnen omgaan met de regels van MLB voor coronavirus

Doc Gooden over of '86 Mets had kunnen omgaan met de regels van MLB voor coronavirus

Dwight Gooden begon te lachen en bleef lachen.

Nadat hij met zijn antwoord was begonnen, begon hij weer te lachen.

De vraag, gesteld door The Post, vroeg hoe het 1986 Mets World Series-team – berucht om zijn feesten en capriolen buiten het veld – zou omgaan met het huidige MLB-landschap.

“We hadden waarschijnlijk allemaal afgemeld voordat het begon,” grapte Gooden.

Na de uitbraak van het coronavirus van de Marlins heeft de competitie haar veiligheidsprotocollen aangescherpt en ambtenaren ingezet om de spelers van elk team te controleren. De nieuwe regels verbieden spelers om het teamhotel te verlaten anders dan van en naar het honkbalveld te reizen.

“Ik denk eerlijk gezegd dat het moeilijk is, vooral als je jonge jongens hebt die lange tijd opgesloten zitten – voor vier maanden of wat dan ook – en dan ga je eindelijk op pad en ben je in de buurt van je teamgenoten, naar deze mooie steden, ‘zei Gooden. “Het is erg moeilijk voor hen, maar daar komt het discipline-gedeelte om de hoek kijken. Om eerlijk te zijn, denk ik dat ons team, ook al stonden we bekend als een wild stel – we hielden ervan om plezier te hebben, daar is geen geheim achter – ik denk dat we zouden waarschijnlijk in orde zijn geweest. Ik zou graag willen geloven dat we het goed hadden gedaan.

Mets
Doc GoodenChristopher Pasatieri

“Onze jongens, hoewel we graag lol hadden, hadden we veel jongens die van honkbal hielden. Dat was onze nummer 1 ding en vooral honkbal. We hielden van honkbal en we hadden veel kennis. Ik denk dat het zeker een uitdaging zou zijn geweest, daar bestaat geen twijfel over, maar ik zou graag denken dat we het goed hadden gedaan. ”

READ  GameDiscoverCo wordt gratis vrijgegeven voor alle archieven van Presentation Collection

Als hij in een verkort seizoen als 2020 zou spelen, zei Gooden dat hij elk optreden als een cruciale start van eind september zou behandelen, aangezien elke wedstrijd meer betekent in het klassement. Momenteel ziet hij dat Mets aas Jacob deGrom precies dat doet.

“Er staat meer druk op hem dan op de rest van de jongens, omdat elke start die hij neemt een grote start is – het is bijna alsof hij zijn wedstrijden moet winnen om het team de kans te geven om mee te doen”, zei Gooden. “Dat zorgt voor meer druk en als je de beste man bent, de tegenstanders, worden ze warm voor je. Ze weten de avond ervoor dat ze je zullen ontmoeten, dus hun batting-praktijk is een beetje anders, hun mentaliteit is een beetje anders dan wanneer ze tegenover een nummer 4 of 5 man staan. Het enge is dat het lijkt alsof hij elk jaar beter en beter wordt, wat bijna onmogelijk lijkt, maar zo lijkt het mij wel.

‘Wat ik het leukste aan hem vind, is zijn milde manier van doen – jongens scoren runs, jongens maken een fout, hij verandert zijn gezichtsuitdrukkingen op de heuvel niet. Hij gaat gewoon naar buiten en doet zijn werk. “

Als onderdeel van het alumniprogramma van Mets bracht Gooden een virtueel bezoek aan Braemar in Wallkill, een instelling voor begeleid wonen in Orange County, en beantwoordde hij vragen van bewoners gedurende meer dan een uur. Met strikte bezoekbeperkingen vanwege COVID-19, noemde administrateur Jennifer Hovnanian het virtuele bezoek van Gooden een “regenboog” voor de bewoners.

READ  Florida State versloeg Wake Forest en bezorgde de Deacs hun eerste nederlaag in 10 wedstrijden

Als iemand die door persoonlijke tegenspoed heeft geworsteld, kon Gooden zich verhouden.

‘Het geeft een goed gevoel’, zei hij. ‘Ik kon me niet voorstellen dat ik zoiets zou meemaken. Ik heb soms moeilijkheden gehad, en er is altijd iemand geweest om me op te vrolijken wanneer ik dat het meest nodig had. Dit is gewoon mijn manier om iets terug te geven. Ik weet hoe pijn voelt. Ik ken pijn als ik het zie. Al is het maar voor een moment, als ik ze licht kan brengen, ze even kan opvrolijken, voel ik me nederig en zeer gezegend om dat te doen. Het is mijn manier om iets terug te doen, omdat zoveel mensen me hebben gesteund en er ook voor me zijn geweest tijdens mijn ups en downs. “

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *