Door de grote machtsverandering van Trump blijven werknemers in het ongewisse

Door de grote machtsverandering van Trump blijven werknemers in het ongewisse

Hoewel de president beweert tussenbeide te zijn gekomen om Amerikaanse arbeiders te beschermen, leveren zijn acties misschien niet de hulp die Amerikanen nodig hebben – vooral omdat zijn memorandum over werkloosheidsuitkeringen feitelijk de federale betalingen verlaagt van het $ 600-niveau onder een eerder congrespakket en zijn bevel voor ‘hulp’. aan huurders en huiseigenaren “verlengt het al verlopen uitzettingsmoratorium niet. Zijn beslissing om de maatregelen zaterdag te onthullen tijdens een onstuimige, hyperpolitieke persconferentie op zijn golfclub in New Jersey, die speelde voor een galerij van welgestelde leden, versterkte de indruk van een politieke stunt.

De eerste aanwijzingen van de tekortkomingen van de acties van Trump maken het nog duidelijker dat antwoorden voor Amerikanen die afhankelijk zijn van federaal geld nadat ze banen zijn verloren tijdens de pandemie, alleen zullen komen met een hervatting van de onderhandelingen. Dat is een proces dat weken kan duren voordat Trump en de Democraten de politieke gevolgen van de botsing opnieuw beoordelen en één partij besluit dat het om politieke redenen moet breken.

De beslissing van de president om bijvoorbeeld loonbelastingbijdragen voor sommige Amerikanen uit te stellen, hapert nu al te midden van grondwettelijke argumenten dat alleen het Congres belastingbeleid en tekenen van behoedzaamheid vaststelt bij veel bedrijven en de angst om werknemers op te zadelen met een hoge eindejaarsrekening als aftrekkingen worden stopgezet.
Bekijk Trump en Biden head-to-head peiling

Ondertussen berust het plan van Trump om de speciale federale werkloosheidsuitkeringen uit te breiden, zij het op een lager niveau, erop dat staten meer geld vinden voor ontslagen werknemers en zal het zeker worden ondermijnd door de kapotte budgetten van gouverneurs die hebben gezien dat hun schatkisten zijn opgeruimd door de strijd tegen het coronavirus.

“Nou, als ze dat niet doen, doen ze dat niet”, zei Trump zaterdag over de gouverneurs die akkoord gingen met zijn plan. ‘Dat is aan hen. Maar als ze dat niet doen, doen ze het niet. Dat wordt hun probleem. Ik denk niet dat hun mensen al te gelukkig zullen zijn. Ze hebben het geld.’

Deze en andere tekortkomingen van de uitvoerende acties betekenen dat twee doelen – snel geld krijgen voor worstelende Amerikanen en het stimuleren van de economie – waarschijnlijk niet veel zullen worden verbeterd door zijn poging tot machtsvertoon.

Op zondagavond, na een dag van negatieve reactie van de staten, leek de president zijn eisen aan gouverneurs om 25% van de uitgebreide werkloosheidsuitkeringen bij te dragen, terug te roeien. Hij slaagde er alleen maar in om voor meer verwarring te zorgen.

“We hebben een systeem waarbij we 100% kunnen doen of we kunnen 75% doen, ze betalen 25, en het hangt af van de staat”, vertelde Trump aan verslaggevers voordat hij terugkeerde naar het Witte Huis vanuit zijn resort in New Jersey. ‘En ze zullen een aanvraag indienen. We zullen ernaar kijken en we zullen een beslissing nemen.’

READ  Modern Warfare 3-spelers bekritiseren de grafische kwaliteit van 2009

‘We hebben het gehad’

Toch kan de president rekenen op een politieke beloning op korte termijn – wat zijn weigering zou kunnen verklaren om rechtstreeks betrokken te raken bij de oorspronkelijke onderhandelingen – een zet die hem in staat stelde zich voor te doen als de machtige figuur die het probleem oploste.

“Ik onderneem actie van de uitvoerende macht. We hebben het gehad. En we gaan Amerikaanse banen redden en hulp bieden aan de Amerikaanse arbeiders”, zei Trump zaterdag herhaaldelijk en, hetzij per ongeluk of opzettelijk, misleidend verwijzend naar de acties, die het gewicht missen van de door een congres aangenomen wet, als ‘rekeningen’.

Vanuit een politiek perspectief, na maandenlang zijn mislukte pandemische leiderschap te hebben overgenomen, zag Trump er in ieder geval proactief uit en probeerde hij zichzelf te positioneren als een stem voor werkende Amerikanen terwijl hij door de swingstaten van het Midwesten trekt.

Maar als al duidelijke tekortkomingen in zijn uitvoerende actie-strategie zich voordoen en geld de werklozen niet snel bereikt, kan de saga zijn reputatie van incompetentie alleen maar versterken.

En op de lange termijn kunnen de bewegingen van Trump veel meer doen dan alleen zijn eigen politieke status schaden. Veel van de maatregelen die hij ondertekende, hebben ernstige gevolgen op de lange termijn – een verlaging van de loonbelasting zou de toch al wankele financiën van de sociale zekerheid kunnen verslechteren – die jaren nadat Trump zijn functie heeft verlaten, zal ontvouwen.

En het gaat om machtsgrepen die constitutionele normen in twijfel trekken – maar die legaal worden geregeerd door het kantoor van een White House Counsel, dat vaak past bij de overtuiging van Trump dat een president kan doen wat hij wil.

READ  Minecraft-ontwikkelaars ingeblikte vuurvliegjes na Frog-fancommentaar

De lof van veel Republikeinen over de beslissing van Trump weerspiegelde ook de hypocrisie van veel conservatieven die alarm sloegen toen president Barack Obama de uitvoerende macht aanpaste, maar gedwee meeging met de veel flamboyantere machtsgrepen van deze president.

Verwarring van Trump’s eigen adviseurs

Een van Trumps belangrijkste economische adviseurs, Larry Kudlow, gooide een verbijsterende verzameling cijfers naar buiten – variërend van $ 700 tot $ 800 tot $ 1.200 – die blijkbaar het maximale plafond van staats- en federale voordelen en een loonbelastingvrijstelling samenvoegen – die een absoluut beste cast scenario voor het plan van de president.

Sprekend op CNN’s “State of the Union” op zondag, zei Kudlow dat het Witte Huis niet eens had gevraagd welke staten het zich konden veroorloven om $ 100 per week te betalen aan werknemers met een uitkering – het bedrag dat Trump eist dat staten schouder nemen als onderdeel van zijn plan voor een verminderde $ 400 aan federale betalingen.

Wat zullen de uitvoerende acties van Trump eigenlijk doen?  Iedereen is in de war

‘Dat zullen we vandaag en morgen waarschijnlijk ontdekken,’ zei Kudlow.

In het memorandum van Trump worden staten opgeroepen 25% van de totale federale werkloosheidsuitkering van $ 400 uit te betalen. Maar als een staat het geld niet heeft en niet kan betalen, zal het de andere $ 300 niet ontvangen van de federale overheid en zullen de arbeiders alleen overblijven met bestaande werkloosheidsuitkeringen van de staat. Staten zullen ook een geheel nieuw systeem moeten opzetten om de aanvullende hulp te kunnen leveren.

De democratische regering van New York, Andrew Cuomo, zei zondag dat het initiatief van Trump “belachelijk” was.

“Je kunt nu niet tegen staten die geen financiering hebben, zeggen dat je 25% van de werkloosheidsverzekering moet betalen”, zei de gouverneur.

Zelfs de Republikeinse Regering Mike DeWine uit Ohio – een staat die Trump in november moet winnen – zei over “State of the Union” dat hij nog niet zeker weet of zijn staat het federale geld voor werkloosheid zal aannemen.

Een risico voor democraten

Democraten nemen ook een risico in deze stimuleringspuinhoop, maar lijken te denken dat ze principieel en politiek nog steeds de overhand hebben. Hun hoop om uit de confrontatie te komen, hangt af van de conclusie van de kiezers dat Republikeinen proberen arbeiders in hun tijd van nood te verlagen. Maar als een meerderheid van de Amerikanen het standpunt inneemt dat het uitblijven van een deal een typische fout is in het Congres waarbij beide partijen politiek spelen, hebben de democratische leiders zich misschien minder dan drie maanden voor de verkiezingsdag verkeerd ingeschat.

READ  Paralympics GB heeft een recordaantal wiskunde op de Spelen van Tokio | Paralympische Spelen

In beide gevallen, en of Trump nu oneerlijk is of niet, is het schouwspel van politici die kibbelen terwijl miljoenen ontslagen Amerikanen vechten, op een beladen nationaal moment geen goede aanblik voor beide partijen.

Pelosi noemt Trump & # 39; s coronavirus-hulp bij uitvoerende acties & # 39; absurd ongrondwettelijk & # 39;

House Democratic Speaker Nancy Pelosi zei dat de acties van Trump, waarbij de federale regering alleen de kwestie van huurvergeving hoefde te bestuderen – ver naast de beweringen van de president over een uitzettingsmoratorium, gekenmerkt werden door “magerheid” en “zwakte”.

“Ofwel de president weet niet waar hij het over heeft – het is duidelijk dat zijn assistenten niet weten waar hij het over heeft – of er is hier iets heel erg mis met het voorzien in de behoeften van het Amerikaanse volk op dit moment ”, zei Pelosi op “State of the Union” op zondag.

Administratiefunctionarissen voerden aan dat federale werkloosheidsuitkeringen van $ 600 per week mensen ontmoedigden om weer aan het werk te gaan – ondanks het feit dat het coronavirus nog steeds woedt in veel regio’s, waardoor lokale functionarissen werden gedwongen beperkingen op te leggen aan zakelijke activiteiten in een poging om krijg het onder controle.

Terwijl Trump beweerde tussen miljoenen Amerikanen en armoede te staan, beschuldigde Pelosi het Witte Huis ervan de tol van de crisis voor Amerikanen hardnekkig te onderschatten.

“We waren bereid te zeggen dat we een biljoen zullen dalen. Dat betekent niet dat de behoeften van het Amerikaanse volk zijn afgenomen. Het betekent alleen dat we erkennen dat ze minachting hebben voor de behoeften van het Amerikaanse volk”, aldus Pelosi. vertelde CNN’s Dana Bash, in een poging om de onwil van haar partij om compromissen te sluiten over het specifieke bedrag van de wekelijkse federale voordelen te rechtvaardigen.

‘Daarom vragen ze zich af of mensen de $ 600 wel nodig hebben. Ze zeggen tegen mij:’ Sommige mensen willen gewoon geen huur betalen. ‘ We zijn als: ‘Nou, weet je wat? De meeste mensen doen.’ “

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *