Drie weken werken op station Ede-Wageningen


Geplaatst op 3 augustus 2022

De stationsomgeving van Ede-Wageningen ondergaat een grote opknapbeurt om de bouw van het nieuwe station mogelijk te maken. Van 7 t/m 30 augustus is er groot werk dat dag en nacht en in het weekend doorgaat. In deze periode rijden er geen treinen. NS en Connexxion adviseren reizigers om zoveel mogelijk in de daluren te reizen of een omleiding te gebruiken.

modern en duurzaam

Het station Ede-Wageningen wordt volledig gerenoveerd. Ook de omgeving wordt behandeld. Het nieuwe station wordt modern en duurzaam met goede voorzieningen. Het station is binnenkort klaar voor de toekomst met zonnepanelen in het stationsgebouw, moderne fietsenstallingen, een overzichtelijk busemplacement, gelegen naast het stadspark. Naar verwachting is het nieuwe station in 2024 klaar. Een jaar later, in 2025, is de stationsomgeving klaar.

Wat doen we?

De komst van het nieuwe station is meer dan het oude slopen en het nieuwe bouwen. Aannemer EdesPoort is deze zomer al begonnen met de voorbereidingen voor de komst van de nieuwe terminal. Zo wordt in augustus het hele tracé tussen de spoorwegovergangen Kerkweg, Sysselt en Prins Bernhardlaan vernieuwd. Het tracé tussen de spoorwegovergang Prins Bernhardlaan en station Ede-Wageningen wordt vervangen door een duurzamer tracé met minder wissels.

De aannemer zal ook een deel van Platform 1 en het dak van het bestaande centrale platform slopen en de nieuwe 8.000 ton zware passagierstunnel (Oosttunnel) plaatsen. Om al dit werk te kunnen doen zodat de treinen vanaf 31 augustus weer kunnen rijden, zijn er dagelijks honderden mensen aan het werk op het station. Op de bijgevoegde kaart staat een uitgebreid overzicht van alle werkzaamheden in augustus en een impressie van de eindsituatie in 2024.

READ  iOS 16.4 is uit! Maar wat biedt u aan?

Omleidingen

Om veilig te kunnen opereren zullen tijdens de werkzaamheden een aantal plaatsen worden afgesloten voor al het verkeer, behalve voor hulpdiensten. De spoorwegovergang aan de Prins Bernhardlaan blijft tijdens de werkzaamheden grotendeels open, behalve op 19 augustus. Verkeersleiders mogen die dag het verkeer maximaal tien minuten blokkeren vanwege werkzaamheden bij een spoorwegovergang.

Geen treinen, maar bussen

Om alle werkzaamheden goed, snel en veilig uit te voeren, rijdt EdesPoort dag en nacht en rijden er van zondag 7 t/m dinsdag 30 augustus geen treinen door Station Ede-Wageningen. De Valleilijn rijdt ook niet tussen Station Ede-Wageningen en Barneveld Centrum. NS en Connexxion maken gebruik van bussen. Wil je in deze periode reizen? Kijk voor meer informatie op de website of reisplanner van vervoerders van NS of Connexxion en houd rekening met langere reistijden. Reizigers wordt sterk aangeraden om buiten de spits te reizen of zoveel mogelijk om te rijden.

meer informatie

Voor meer informatie over het nieuwe station Ede-Wageningen, zie www.spoorzone-ede.nl. U kunt ook de gratis Spoorzone Ede app downloaden. U kunt deze app vinden door in de App Store te zoeken op “Spoorzone Ede”.

More from Madison Garrett
Maker ‘App Store voor jailbreakers’ daagt Apple voor de rechter
Softwareontwikkelaar Jay Freeman bracht in maart 2008 zijn eigen app store voor...
Read More
Leave a comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *