Duitsland laat tot 25.000 fans toe bij voetbalwedstrijden

Berlijn (AFP) – Maximaal 25.000 toeschouwers mogen Duitse voetbalwedstrijden bijwonen wanneer het nieuwe seizoen volgende maand begint, nadat staatsfunctionarissen de beperkingen die tijdens de coronaviruspandemie waren opgelegd, hebben versoepeld.

Het stadsbestuur van Berlijn zei dat een overeenkomst die dinsdag tussen functionarissen uit 16 Duitse deelstaten is gesloten, toeschouwers toestaat om nieuwe limieten van 25.000 of 50 procent van de capaciteit van het stadion, als dat minder is, voor professionele wedstrijden.

Lokale overheidsinstanties kunnen zelf aanvullende beperkingen opleggen. Het Duitse persbureau (dpa) meldde dat kampioen Bayern München minimaal 20.000 fans heeft in zijn thuiswedstrijden vanwege angst voor verspreiding van de Delta-versie.

Sinds het begin van de pandemie worden bijna alle Duitse voetbalwedstrijden zonder toeschouwers gespeeld.

Vorig jaar was er tijdens een proefprogramma veel publiek bij een aantal eersteklas wedstrijden, waaronder 10.500 in Borussia Dortmund, maar het stond ver af van de reputatie van de Bundesliga voor overvolle stadions en levendige sfeer, en het experiment eindigde toen het aantal virusgevallen enorm steeg.

Sommige clubs verwelkomden de terugkeer van beperkte aantallen van fans in de laatste rondes van wedstrijden in mei. Dit omvatte 250 gezondheidswerkers en clubleden in Bayern’s eerste thuiswedstrijd met fans in meer dan een jaar.

Ongeveer 14.500 werden toegelaten toen München in juni en juli vier wedstrijden van het EK organiseerde.

Door een aantal limieten aan te houden voor de grootte van het publiek, verschilt Duitsland van Engeland, waarbij de Britse regering van plan is om volgend seizoen wedstrijden op volle capaciteit toe te staan ​​in de Premier League en andere competities.

READ  Falcons vs. Bucs Game Preview Week 15 2020

____

Meer van AP voetbal: https://apnews.com/hub/soccer en https://twitter.com/AP_Sports

More from Madison Garrett
Sea of ​​Thieves kan nu op 120 fps draaien op Xbox Series X.
Seizoen 1 van Sea of ​​Thieves is officieel begonnen, en daarmee komt...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *