Dylan James toont “NHL elite speed” in een wedstrijd met twee doelpunten tegen de Omaha – Grand Forks Herald

Dylan James toont “NHL elite speed” in een wedstrijd met twee doelpunten tegen de Omaha – Grand Forks Herald

The Great Forks – Dylan James weet iets van Omaha-doelman Simon Lacucci.

Ze namen het vorig seizoen tegen elkaar op in de finale van de Clark Cup in de Hockey League van de Verenigde Staten. James speelde voor Sioux City. Latkoczy speelde voor Madison.

Game 3 was vooral gedenkwaardig voor James. Hij scoorde twee doelpunten en Sioux City won met 3-2.

“Dus ja, ik heb hem eerder gespeeld,” zei James.

Op vrijdagavond ontmoetten ze elkaar voor het eerst op universitair niveau.

James, een eerstejaars bij UND, had twee kansen om te scoren. Hij hackte een hoek van het net op Latkoczy bij beiden en hielp de Fighting Hawks om een ​​5-4 overwerkoverwinning op Omaha te behalen.

“Ik dacht nergens aan vorig jaar en waar zijn zwakke punten waren”, zei James over zijn goals. “Ik wist dat hij een goede doelman was.”

James liet zien waarom hij bij beide goals een tweede ronde was van de Detroit Red Wings. Hij gebruikte zijn schaatscapaciteiten om weg te komen van verdedigers en ruimte te creëren.

“Ik voelde de snelheid vandaag”, zei James. “Ik hoop dat het morgen zo blijft. Meer vertrouwen aan het einde van het seizoen. Je speelt om te winnen. We moeten hier gewoon blijven klimmen.”

James was de afgelopen wedstrijden op zijn best.

Hij creëerde afgelopen zaterdag drie eersteklas scoringskansen tegen Colorado College, maar kon ze niet afmaken.

“Hij speelt met vertrouwen”, zei NFL-coach Brad Perry. “We weten allemaal dat hij elite-snelheid heeft in de NHL, toch? Aan het eind van de dag, als eerstejaars die hier komt, is het soms een beetje overweldigend om gewoon aan het spel te wennen, wetende hoeveel tijd je hebt als je een puck hebt.” op.Je bar.Soms overweldigt het spel de jongere een beetje, omdat het erg nauwkeurig is in onze competitie.

READ  Lawine roept belangrijke doelbeoordeling in vraag van Game 2-verlies voor Stars

“Maar nu weet hij wanneer hij een puck moet afsnijden. Hij weet wanneer hij een puck moet vasthouden. Man, hij is een off-rush dreiging die verdedigers omzeilt. Nu begint hij met vertrouwen te spelen.”

UND-verdediger Ethan Frisch ziet de snelheid van James in de praktijk.

“Het is moeilijk om bij te blijven als het op volle kracht komt, als het je zo ver brengt,” zei Frisch. “Het is niet gemakkelijk voor een verdediger, dus ik heb medelijden met de verdedigers van andere teams als hij daar rondrolt. Het is goed om dat te zien. Ik ben blij dat hij tegen het einde van het jaar zijn vertrouwen heeft verdiend.”

Dit was een patroon voor James. Vorig seizoen verscheen hij aanvallend aan het einde.

James scoorde 24 punten in zijn laatste 16 reguliere seizoenswedstrijden met Sioux City voordat hij de Knights naar een playoff-titel leidde.

“Normaal gesproken speel ik beter in de tweede helft, en ik denk dat ik dit jaar ook beter ben”, zei James.

  • Jackson Kunz scoorde voor de tweede keer in drie reeksen, na een schot van Ty Farmer. Kunz begon een vaste plek in de line-up te verdienen. Hij zei: “Ik weet niet wat het is.” “Ik kwam eindelijk bij en begon mijn spel een beetje te spelen, en begon mijn voeten meer te bewegen. Gelukkig heb ik hier wat goals gescoord.”
  • Jackson Blake maakt kans op de NCHC-scoringstitel. Hij gaat de laatste speelavond van de reguliere competitie in met 29 conference points. Hij bracht Jami Cranella van St. Cloud State gelijk, één punt voorsprong op Massimo Rizzo uit Denver.
  • Voor de tweede game op rij veranderden de face-off-nummers van UND aan het einde van de game in big time. Op een gegeven moment leidde Omaha tot een gelijkspel van 20-10. Maar UND eindigde de wedstrijd met 25-12 punten in de laatste 34 minuten.
  • UND leunt zwaar op haar eerste vier verdedigers. Tyler Cleven, Chris Jandrick, Ethan Frisch en Ryan Sidorsky namen elk meer dan 22 minuten in beslag. Boer was om 13:23. Het was Cooper Moore om 13:14.
  • De seriefinale markeert de laatste wedstrijd voor de 15-jarige ervaren scheidsrechter Tom Stearns. Hij gaat aan het einde van het jaar met pensioen en zal zijn laatste wedstrijd bij The Ralph callen. Stern is een van de vijf scheidsrechters die sinds de oprichting met de NCHC hebben gewerkt.
READ  Waar Saban de kicks game in Alabama ziet na een paar zware jaren

Geplaatst door Brad Elliott Schlossman

Schlossmann heeft sinds 2005 verslag gedaan van college hockey voor de Grand Forks Herald. Hij is vier keer geëerd door de sportredacteuren van Associated Press van de Herald’s distributiesectie van het jaar en één keer door de sportschrijver van North Dakota. Woont in Grand Forks. U kunt hem bereiken via [email protected].

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *