Een restaurantketen in China woog gasten om te bepalen hoeveel voedsel ze moesten eten

Een restaurantketen in China woog gasten om te bepalen hoeveel voedsel ze moesten eten

Hongkong (CNN) – Een restaurantketen in het zuiden van China heeft in het openbaar excuses aangeboden voor het wegen van diners voordat ze het pand betraden als onderdeel van een nationale campagne om voedselverspilling te verminderen.

Klanten die de populaire Hunan-keten Chuiyan Fried Beef, in de stad Changsha, binnengingen, werd gevraagd om zichzelf te wegen op een weegschaal en persoonlijke informatie te verstrekken. Het restaurant stelt dan menu-items voor op basis van hun lichaamsbouw.

De gids raadde klanten aan om verschillende gerechten te bestellen op basis van het gewicht van de persoon en het caloriegehalte van het eten. Vrouwen die minder dan 40 kilo wogen, werden bijvoorbeeld de kenmerkende rundvleesschotel van de keten en een vissenkop aanbevolen, terwijl mannen met een gewicht van meer dan 80 kilo gerechten werden aanbevolen, waaronder gestoofde varkensbuik.

Borden rond het restaurant moedigden diners aan om “uw bord schoon te maken” en “zuinig en ijverig te zijn”.

Chuiyan Fried Beef werd geconfronteerd met online beschuldigingen van vette shaming en zei zaterdag in een verklaring dat het probeerde voedselverspilling tegen te gaan. De restaurantketen zei dat klanten niet gedwongen waren om op de weegschaal te gaan staan ​​- en hoewel het de controverse “diep betreurde”, zou het klanten nog steeds toestaan ​​zichzelf te wegen in de winkels.

“Netizens zijn welkom om naar de winkel te komen om het te ervaren en hun opmerkingen en suggesties te geven”, aldus de verklaring.

De Chinese president Xi Jinping kondigde op 11 augustus een campagne aan om voedselverspilling te minimaliseren, aangezien China blijft worstelen met een vertragende economie. Het land heeft het afgelopen jaar ook te maken gehad met een aantal voedselcrises, met recordoverstromingen die rijstgewassen verwoestten en een varkenspestepidemie die leidde tot het massaal ruimen van varkens.
Staatszender CCTV meldde in 2015 dat de horeca in China verspild werd 17 tot 18 miljoen ton voedsel een jaar. Eerder deze maand noemde Xi de houding ten opzichte van overmatige voedselconsumptie “schokkend en schrijnend”, aldus de staat. persbureau Xinhua.
Chuiyan is niet het enige restaurant of groep die strengere regels voor consumptie vaststelt. Vorige week pleitte een horecavereniging in de centrale stad Wuhan voor klanten bestel “N-1” -gerechten, of een gerecht minder dan het aantal mensen dat dineert.
Smartphone-apps die vroeger populaire streams lieten zien van mensen die enorme hoeveelheden voedsel aten, hebben ook gewaarschuwd dat videomakers kunnen worden geblokkeerd als ze bevorderen overmatig eten.

Steven Jiang van CNN heeft bijgedragen aan dit artikel.

READ  Kevin Hart verdedigt Ellen DeGeneres: het is 'gek' om haar hier doorheen te zien gaan
Written By
More from Aubrey Mason

“My Supporters Hurt”, zegt Sachin Pilot, Crisis uitleggend

De huidige crisis in Rajasthan, slechts enkele maanden na een vergelijkbare onderlinge...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *