Een videogame die draait om het verhaal van een Zuid-Indiase immigrant en het ene recept na het andere

Een videogame die draait om het verhaal van een Zuid-Indiase immigrant en het ene recept na het andere

Toen Abhi, de maker van Venba, het verhaal van de aankomende Nintendo Switch-titel begon te vertellen, was het duidelijk dat er veel meer is in dit kookspel dat de Zuid-Indiase keuken verkent. Het is een verhaal over een Tamiliaanse Venba die India verliet en in Canada woonde, de offers die ze bracht om haar zoon met weinig middelen op te voeden in een vreemd land met haar man Paavalan, en het gezin ondanks alle tegenslagen bij elkaar te houden. Venba’s verhaal wordt in de loop van een aantal jaren verteld terwijl ze het receptenboek van haar moeder teruggeeft en haar jonge zoon leert koken.

“Koken wordt erg noodzakelijk omdat je alles probeert te zeggen wat niet door het eten wordt geduwd”, zegt de 28-jarige Abhi. Indianexpress. com Tijdens een videogesprek vanuit Canada. “Ik dacht dat het interessant zou zijn om te onderzoeken wat als we een kookspel zouden maken met Zuid-Indiase gerechten en een verhaal over een Tamil-Indiase familie die in Canada woont”, zegt hij.

“id=”yt-wrapper-box”>

De stand-alone game is momenteel in ontwikkeling voor Nintendo Switch en pc en staat gepland voor release in het voorjaar van 2023.

In de populaire cultuur, met name in films en tv-shows, zijn Zuid-Aziatische immigranten in de diaspora jarenlang stereotiep of ondervertegenwoordigd geweest. Venba probeert nieuw licht te werpen op de ervaringen van veel Aziatische immigranten in Canada en de Verenigde Staten.

Het personage Venba staat centraal in het verhaal. (Afbeelding tegoed: Visai Studios)

Persoonlijke begeleiding

Hoewel er populaire kookspellen zijn, zoals Cooking Mama, heeft nog niemand geprobeerd om via een videogame op een wereldkaart over te brengen wat Zuid-Indiaas eten en de lokale cultuur inhoudt. Gemaakt door de in Toronto gevestigde ontwikkelaar Visai Studios, de inspiratie voor Venba komt uit Abhi’s persoonlijke ruimte en het ontmoeten van lokale Tamil-families in Canada terwijl hij opgroeide, samen met referenties uit films en muziek.

Abhi waarin hij werd geboren Chennai Hij emigreerde op 12-jarige leeftijd met zijn ouders naar Canada. Hij zegt dat hij tijdens zijn jeugd te maken kreeg met een culturele kloof tussen zijn generatie en zijn ouders. “In veel Tamil-gezinnen merkte ik dat de kinderen de taal vergeten en thuis Engels spreken. Voor mij is dat soort ongelijkheid in die relatie waar ik het over wilde hebben in het spel.”

Het uitgangspunt van het spel is dat toen Venba naar Canada emigreerde, ze het receptenboek van haar moeder meebracht, dat tijdens de reis beschadigd was geraakt. Elke keer dat je een gerecht kookt, zie je het recept maar zie je maar een deel ervan. De rest is uit elkaar gescheurd. Als speler moet je aanwijzingen uit het recept gebruiken om dingen in elkaar te zetten en gerechten op een bepaalde manier te bereiden. “Voor mij is koken meer een puzzel en ik heb geprobeerd het in het spel op te nemen”, zegt Abhi.

READ  Meer dan 30 ouders vinden videogames, sociale media hebben een positieve invloed op de geestelijke gezondheid van kinderen: een enquête

Abhi zegt dat hij veel tijd heeft besteed aan het onderzoeken van voedsel en recepten, ook al kookt hij zelf thuis de lokale Tamil-keuken. “Terwijl ik dit spel onderzocht, besefte ik hoeveel diepgang en kennis er in onze keuken zit en hoeveel geschiedenis eraan verbonden is”, zegt hij, eraan toevoegend dat veel mensen deze recepten voor het eerst zullen tegenkomen, dus het was zo belangrijk om het goed te doen.

Venba is anders dan populaire kookspellen (afbeelding tegoed: Visai Studios)

Een kijkje in Venba’s leven

De game pronkt vaak met verhalen op basis van thuisomgevingen, en als gevolg daarvan krijgen spelers een kijkje in het leven van Venba, of het nu de kalender is die aan de muur hangt, wat een Tamil-ding is, of een kamer vol boeken sinds Paavalan een schrijver is. “Ik wilde geen stereotiepe elementen laten zien zoals ze in films voorkomen. Ik heb gewoon gekeken naar hoe mijn huis of het huis van mijn vriend er vroeger uitzag.”

Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van Venba, met de eenvoudigste plot. Venba was wiskundeleraar voordat hij naar Canada emigreerde. Maar toen ik naar Canada verhuisde, voelde ik me erg schuldig omdat ik India achter me had gelaten. Ze kon geen volledige baan als leraar krijgen en moest in plaats daarvan als parttime lerares werken. Nadat ze is bevallen van een zoon, begint ze een hekel te krijgen aan haar verhuizing naar Canada en een nieuw leven leiden buiten India. Beschrijft de belangrijkste held [Venba] Ze heeft moeite om zich aan te passen aan een nieuw land.

Veel media-aandacht is gericht op de jongere Aziatisch-Amerikaanse bevolking. Maar Abhi vindt dat de worstelingen van de generatie van zijn ouders niet goed zijn getoond of soms helemaal buitenspel zijn gezet. “De game werpt licht op hoe hun strijd zou kunnen zijn en wat ze zouden kunnen denken”, zegt hij. “zij [Venba] Het is als de samensmelting van veel van de moeders die we hier in onze families zien”, voegt hij eraan toe.

“Venba’s doel is om je roots te ontdekken, te begrijpen waarom en waar we vandaan komen”, zegt Abhi wanneer hem wordt gevraagd naar de grootste afhaalmaaltijd van het spel.

Venba, Venba Nintendo Switch, Venda kookspel, Venba computerspel, Venba game release datum, Venba spel Zuid-Indiase keuken Venba’s verhaal volgt haar en haar familie (Image credit: Visai Studios)

Zoek op de juiste manier

Abhi en zijn team spraken met professionele en thuiskoks en verdiepten zich in de geschiedenis van recepten om te begrijpen waarom ze op een bepaalde manier bereid worden en om er zeker van te zijn welke gerechten goed bij hun speelstijl passen. “Ik moest ook onderzoeken wat zinvol was om in Canada te koken omdat [Venba] Ik kwam hier in de jaren 80. Met elk voorbijgaand decennium wordt het steeds gemakkelijker om aan deze ingrediënten te komen, maar in de jaren 80 was het waarschijnlijk heel moeilijk om zoiets te koken biryani. Het zou toen veel moeilijker zijn geweest dan nu”, legt hij uit. “Onze recepten zijn erg complex… met veel stappen en ingrediënten. Ik vond het ook een heel coole manier om het verhaal te vertellen”, zegt hij.

READ  Ik gaf Fallout 76 bijna op totdat ik besefte dat Bethesda nog steeds de belangrijkste instellingen in een configuratiebestand verbergt

Abhi voelt dat hij als Tamil een verantwoordelijkheid heeft om de mensen, cultuur, muziek en eten in het spel op de meest authentieke manier weer te geven, om te dienen als een echte stem waarmee India zijn diverse en meeslepende verhalen kan vertellen.

“Als je iets in gameplay verandert, is het niet zoals in de bioscoop, omdat we het niet precies kunnen vastleggen zoals het is. Omdat de game interactief is, moet je ook in gedachten houden of spelers het boeiend en interessant vinden. Het is dus een balans voor mij, Don. Ten koste van nauwkeurigheid’, zegt hij.

Het voelt nooit alsof je een videogame speelt, in plaats daarvan heb je het gevoel dat je het leven van echte mensen voor je ogen ziet ontvouwen. Venba biedt de speler een kijkje in het leven van een lokale Tamil-Indiase familie in Canada door liefde voor koken. Het doet sterk denken aan hoe een Tamil-familie dagelijks pendelt en creëert een visuele link tussen de aspiraties van een vemba en hun realiteit.

Venba, Venba Nintendo Switch, Venda kookspel, Venba computerspel, Venba game release datum, Venba spel Zuid-Indiase keuken Abhi zegt dat gamers in de VS en Japan meer openstaan ​​voor indiegames. (Afbeelding tegoed: Visai Studios)

Een scheutje van Ilaiyaraaja, een snufje van AR Rahman

Van de muziek tot het uiterlijk van Venba’s huis, niets lijkt overtuigend of authentiek. “De muziek in het spel is zo ingesteld dat elke keer dat Venba begint te koken, je de radio aanzet. Thuis koken leek voor mij erg op elkaar… Er is altijd een tv of radio of zoiets op de achtergrond”, zegt Abhi.

Abhi putte uit traditionele Tamil-muziek die metaforen combineerde om de gevoelens van Venba en haar familie te beschrijven. Hij en zijn team hebben achtergrondmuziek gecomponeerd die doet denken aan elk tijdperk sinds de game begon in de jaren 80 en ver terug in de jaren 2000. Dus in de jaren 80 deden de liedjes die op de radio werden gespeeld de spelers denken aan Ilaiyaraaja-liedjes en tegen de jaren 90 veranderde de muziek van toonhoogte en klonken de liedjes als de muziek van AR Rahman die op de radio werd gespeeld. “We lieten niet alleen de Tamil-muziek en -cultuur zien, maar ook hoe die in de loop der jaren is veranderd”, zegt Abhi.

READ  Zet je schrap, ontwikkelaar Cruelty Squad maakt een game over gedachtemisdaadagenten met robots

Voor Abhi is Venba in wezen een universeel spel dat door spelers van elke leeftijd kan worden gespeeld. Het is een casual game die in slechts een paar uur kan worden voltooid.

“Venba’s doel is om je roots te ontdekken, te begrijpen waarom en waar we vandaan komen”, zegt Abhi wanneer hem wordt gevraagd naar de grootste afhaalmaaltijd van het spel.

Venba, Venba Nintendo Switch, Venda kookspel, Venba computerspel, Venba game release datum, Venba spel Zuid-Indiase keuken Visai Studios is een in Toronto gevestigde gamestudio. Abhi (midden) met zijn team. (Afbeelding tegoed: Visai Studios)

Klaar voor de wereld

Voorafgaand aan Venba werkten Abhi en zijn team aan een platform, maar zetten de game in de wacht nadat ze er zes maanden aan hadden gewerkt. In plaats daarvan richtten ze hun aandacht op Venba en begonnen ze aan het spel te werken.

Venba werd meer dan een jaar geleden voor het eerst aangekondigd op het WholeGames-festival en eerder dit jaar, in juni, werd de eerste look van de game onthuld tijdens de Tribeca Games Showcase. Het was aanvankelijk een pc-game, maar het grote moment kwam toen Venba deel uitmaakte van het Nintendo Indie Showcase World-evenement in november.

“Het zijn niet wij die contact hebben opgenomen met Nintendo, maar ze hebben al heel vroeg contact met ons opgenomen toen ze de eerste trailer van de game zagen en wilden ons helpen om deze naar hun platformen te brengen”, zegt Abhi, eraan toevoegend dat Nintendo aandringt op nieuwe, unieke en interessante spellen. voor venba, Raji: Een oud epos Het verscheen op Nintendo Switch en is een bewijs van hoe games met Indiase karakters en verhalen onlangs wereldwijd zijn gegaan.

Over het algemeen is Abhi het ermee eens dat lokale Indiase game-ontwikkelaars niet tevreden zijn met het vertellen van hun diepgewortelde verhalen aan een wereldwijd publiek en dat werkt tegen hen. “Ik heb hier niet veel verandering gezien. Er is veel weerstand om te zeggen dat het spel uit een Indiase cultuur of context komt”, zegt hij. Maar hij hoopt dat er in de toekomst dingen zullen veranderen. “Ik vind dat game-ontwikkelaars in India en Pakistan zich moeten concentreren op het maken van kleine verhalen vanuit hun huis. Ik denk dat de wereld daar klaar voor is.”

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *