Een vrouw die geen toegang meer had tot haar Apple-account minuten nadat haar iPhone was gestolen en $ 10.000 van haar bankrekening was afgeschreven, zei dat Apple ‘helemaal niet behulpzaam’ was.

Een vrouw die geen toegang meer had tot haar Apple-account minuten nadat haar iPhone was gestolen en $ 10.000 van haar bankrekening was afgeschreven, zei dat Apple ‘helemaal niet behulpzaam’ was.

Rehan Ayass werd geschorst van haar Apple-account nadat haar iPhone vorig jaar was gestolen.Nazneen Elci

  • Een vrouw zei dat ze kort nadat haar iPhone was gestolen, geen toegang meer had tot haar Apple-account.

  • Rehan Ayass zei dat Apple “helemaal niet behulpzaam” was nadat $10.000 van haar bankrekening was afgeschreven.

  • “Als iemand eenmaal in die beveiligingsomgeving komt, keren ze zich tegen je”, zei ze tegen Insider.

Rehan Ayass verliet in november een bar in Manhattan toen een man haar telefoon griste en wegrende. Ze zei dat Apple niet meewerkte toen ze probeerde weer toegang te krijgen tot haar Apple-account.

Ayas, oorspronkelijk afkomstig uit Istanbul, is hoofdeconoom bij Revelio Labs, een personeelsinlichtingenbedrijf.

Ik sprak voor het eerst met de Wall Street Journal Als onderdeel van een onderzoek naar hoe iPhone-dieven hun Apple-accounts vergrendelden door hun toegangscodes te gebruiken om toegang te krijgen tot de telefoon voordat ze het wachtwoord van het apparaat veranderden en geld van de bankrekeningen van de eigenaars stalen.

In een interview met Insider zei Ayass dat ze buiten een bar stond toen haar iPhone 13 Pro Max werd gestolen door een man. Ze denkt dat hij haar op een gegeven moment haar toegangscode heeft zien invoeren en heeft gewacht op een gelegenheid om haar apparaat te stelen.

De 31-jarige zei dat ze een andere iPhone had geleend om te proberen haar telefoon te lokaliseren met behulp van de functie “Find My iPhone”.

Ayas zei echter dat haar Apple-account toen al was gesloten. “Ik wist niet wat er aan de hand was”, zei ze tegen Insider.

READ  Monster Hunter Rise komt naar verluidt in januari naar PlayStation en Xbox

Ze deed de volgende dag aangifte bij de politie en liet meldingen zien waarin ze werd gevraagd haar wachtwoord en inloggegevens opnieuw in te stellen nadat haar apparaat was gestolen. Insider heeft zowel het politierapport als de meldingen bekeken.

Omdat ze geen toegang meer had tot haar Apple-account, kon ze niet inloggen op haar MacBook-computer. Ze belde Apple Support, die haar adviseerde een nieuwe simkaart en een nieuwe iPhone te kopen. Dat heb ik gedaan, maar het heeft nog steeds geen toegang tot haar account.

In de volgende 24 uur werd $ 10.000 van de bankrekening van Ayas afgeschreven, volgens een bankafschrift dat Insider inzag. Ze kreeg het advies om een ​​nieuwe rekening te openen en al haar geld daarop over te maken.

Tijdens een bezoek aan een Apple Store op zoek naar ondersteuning, zei Ayas dat ze een e-mail ontving van Credit Karma waarin ze aanbood een creditcard van Apple aan te vragen. Een andere e-mail liet zien dat de app was goedgekeurd terwijl ze in de wacht stond met Apple Card-ondersteuning.

Het ondersteuningsteam “was helemaal niet behulpzaam”, zei Ayas. Toen belde ik Goldman Sachs, die creditcards van Apple uitgeeft, en kon wat hulp krijgen.

Ayase zei dat ze zo gefrustreerd is door Apple dat ze steeds vraagt: “Heb je Find My iPhone geprobeerd?”

“Natuurlijk heb ik het vanaf de derde minuut geprobeerd, ik heb het geprobeerd. Dit is bijvoorbeeld een grap voor jou. Mijn hele leven is beschamend, en toch blijf je vragen of ik het heb geprobeerd”, vertelde ze Insider.

READ  Final Fantasy XVI PlayStation 5 Edition Stijg op naar de hoge luchten

Tijdens haar recente gesprek met een Apple-vertegenwoordiger vertelde de actrice aan Ayas dat er geen manier was om weer toegang te krijgen tot haar iCloud-account.

“Apple is er erg trots op dat het een gesloten beveiligingsomgeving is. Maar ze praten er zelden over of iemand in die gesloten beveiligingsomgeving is gekomen; het is ook gesloten voor de mensen die eigenaar zijn van het account”, zei Ayas. “Het kan zich zeker tegen je keren.”

Alex Arguero, rechercheur bij de NYPD voordat hij in 2022 met pensioen ging, vertelde The Journal dat er de afgelopen twee jaar honderden soortgelijke misdaden zijn gepleegd in New York: “Als je eenmaal in de telefoon zit, is het net een schatkist.”

Er zijn meldingen geweest van soortgelijke misdaden in Austin, Texas; Denver, Boston en Londen.

Een vertegenwoordiger van Apple vertelde The Journal dat het bedrijf gelooft dat dergelijke misdaden zeldzaam zijn omdat de dief zowel het apparaat als de toegangscode nodig heeft, en dat Apple een beleid voor accountherstel heeft om te voorkomen dat kwaadwillenden toegang krijgen tot gebruikersaccounts.

Apple reageerde niet op een verzoek om commentaar van Insider.

Lees het originele artikel op Zakelijk geïnteresseerd

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *