Egypte nodigt Elon Musk uit voor een bezoek nadat hij tweeten tweeten dat buitenaardse wezens piramides hebben gebouwd

Egypte nodigt Elon Musk uit voor een bezoek nadat hij tweeten tweeten dat buitenaardse wezens piramides hebben gebouwd

Egypte heeft miljardair Elon Musk uitgenodigd om zijn piramides te bezoeken – nadat hij een complottheorie had getweet dat buitenaardse wezens de oriëntatiepunten bouwden.

“Aliens bouwden de piramiden obv”, de baas van SpaceX en Tesla, bekend om zowel controversiële als ironische Twitter-berichten, schreef vrijdag.

De Egyptische minister van Internationale Samenwerking Rania al-Mashat reageerde de volgende dag op de tweet van de CEO.

‘Ik volg je werk met veel bewondering’, al-Mashat schreef. ‘Ik nodig u en Space X uit om de geschriften over de bouw van de piramides te verkennen en ook om de graven van de piramidebouwers te bekijken. Meneer Musk, we wachten op u. ‘

De kritiek van de Egyptische archeoloog Zahi Hawass nam een ​​hardere toon en noemde de verklaring van Musk een ‘complete hallucinatie’.

“Ik vond de graven van de bouwers van de piramiden die iedereen vertellen dat de bouwers van de piramiden Egyptenaren zijn en dat ze geen slaven waren,” zei hij zei in een video geplaatst op Facebook.

Uren na de eerste post echter Musk getweet een BBC History-artikel over het leven van de piramidebouwers.

‘Dit BBC-artikel geeft een redelijk overzicht van hoe het is gedaan’, schreef hij.

Egypte heeft vandaag meer dan 100 overgebleven piramides – en de Grote Piramide van Gizeh, die op meer dan 450 voet staat, is de meest bekende, volgens de BBC. De meeste werden gebouwd als graven of laatste rustplaatsen voor de koninklijke familie van Egypte.

READ  Rhythm: Final Bar Line aangekondigd voor PS4, Switch

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *