Aanklagers van New York zeggen dat het Trump-onderzoek verder gaat dan stille geldbetalingen

Aanklagers van New York zeggen dat het Trump-onderzoek verder gaat dan stille geldbetalingen

Vorige week dienden advocaten van Trump een gewijzigde klacht in om de dagvaarding van de grand grand jury van Trump’s oude accountant Mazars USA voor acht jaar persoonlijke en zakelijke gegevens te blokkeren door te beweren dat de dagvaarding “wild overdreven” was en te kwader trouw was afgegeven.

De laatste juridische uitdaging van Trump komt nadat het Amerikaanse Hooggerechtshof vorige maand oordeelde dat de president geen brede immuniteit heeft tegen een dagvaarding van een staats grand jury.

In een rechtbank die maandag een aanklacht indient, zeiden advocaten van de officier van justitie Cyrus Vance van Manhattan: ‘Deze’ nieuwe ‘aanvraag bevat helemaal niets nieuws, en eiseres heeft er absoluut niet in geslaagd een’ sterkere blijk van kwade trouw te geven dan hij eerder aan deze rechtbank had gedaan ‘.

Het kantoor van de officier van justitie voegde eraan toe dat de advocaten van Trump op een valse veronderstelling vertrouwen dat het onderzoek beperkt is tot stiekemgeldbetalingen aan twee vrouwen tijdens de presidentiële campagne van 2016 die zaken met Trump beweerde. Trump heeft de zaken ontkend.

“Het argument van eiseres dat de Mazars-dagvaarding te ruim is, faalt om de extra reden dat het berust op het verkeerde uitgangspunt dat het onderzoek van de grand jury beperkt is tot de zogenaamde ‘zwijggeld’-betalingen die Michael Cohen namens eiseres in 2016 heeft gedaan,” zei de officier van justitie.

CNN heeft eerder gemeld dat Vance andere transacties onderzoekt die verder gaan dan de zwijggeldbetalingen.

Als suggestie dat de sonde van de officier van justitie omvangrijk is, schreven de advocaten van Vance maandag dat toen de dagvaarding werd uitgevaardigd, “er openbare beschuldigingen waren van mogelijke criminele activiteiten bij de in Trump gevestigde New York County Trump Organization die meer dan tien jaar oud waren.”

READ  Vijf nieuwe Steam-games die je misschien hebt gemist (22 februari 2021)

Ze voegden eraan toe dat “in het licht van deze openbare berichten over mogelijk uitgebreid en langdurig crimineel gedrag bij de Trump-organisatie, er niets in het gezicht ongepast (of zelfs bijzonder ongebruikelijk) was aan de Mazars-dagvaarding, die werd uitgegeven in verband met een complex financieel onderzoek, waarin acht jaar records van een accountantskantoor. “

In 2019 beschreef het kantoor van Vance de reikwijdte van zijn onderzoek in gerechtelijke procedures, maar redigeerde verschillende paragrafen. De Amerikaanse districtsrechter Victor Marrero bekeek de niet-bewerkte informatie privé en ontdekte dat de dagvaarding niet overdreven breed was.

Vorig jaar onthulde ProPublica discrepanties over de informatie die de Trump-organisatie de belastingdienst en geldschieters over haar bedrijf vertelde. Het kantoor van Vance onderzoekt die beschuldigingen, volgens mensen die bekend zijn met de kwestie.

Cohen, de voormalige persoonlijke advocaat van Trump, vertelde het Congres in 2018 dat hij geloofde dat Trump de waarde van sommige van zijn activa kunstmatig had opgedreven in de omgang met verzekeraars en banken. Cohen bood slechts drie interne financiële documenten aan als bewijs, maar geen andere documenten om zijn claims te ondersteunen.

Het kantoor van de officier van justitie heeft Cohen vorig jaar minstens driemaal geïnterviewd in het kader van zijn Trump-onderzoek, meldde CNN eerder. Mensen die bekend zijn met het onderzoek zeggen dat Cohen is gevraagd naar de reeks beschuldigingen die hij tegen de president heeft geuit.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *