elke dag een scherp geprijsde of gratis iPhone-app

Gratis apps bij Indie App Santa

Een app is gratis of met extra korting te downloaden via @noordblog. Het begon met de Twitter-app Aviary (voorheen $ 5,49), dan Volg de De Wallpaper-app en vandaag kun je de Santa’s Naughty or Nice List-kinderapp gratis krijgen, waar je de commercials gratis kunt kopen.

De apps zijn verkrijgbaar met minimaal 50 procent korting en zijn vaak gratis. Dit geeft een traditie terug die heel gebruikelijk was aan het begin van de App Store. Jarenlang hadden we zelfs een wekelijkse column over iCulture op zondag met tijdelijk gratis apps.

Op de iMore-website zijn ze dat echter wel sceptisch over de gang van zaken. Onafhankelijke ontwikkelaars hebben het moeilijk in de App Store omdat apps moeilijk te vinden zijn. Apple brengt sommige apps wel in de schijnwerpers in de App Store, maar valt vaak terug op dezelfde titels, of bespreekt apps die alleen voor Amerikanen interessant zijn. Nederlandse en Belgische apps krijgen zelden aandacht.

Van kritiek van iMore richt zich op het feit dat ontwikkelaars hun apps moeten weggeven om meer apps te verkopen. Normaal heeft Aviary 80 downloads per dag, maar op de dag dat de app gratis was, werd deze 22.000 keer gratis gedownload. In theorie verliest de ontwikkelaar € 120.000 aan inkomen. Voor veel mensen is dat meer dan twee jaarsalarissen.

READ  Hackers ontmantelen 's werelds grootste netwerken met afhankelijkheidsverwarring

Dat geldt overigens alleen in theorie, want het gaat meestal om mensen die nooit van plan waren om voor de app te betalen. Vaak downloaden ze de app gratis uit nieuwsgierigheid (of collectief), en doen er dan niet veel mee. Daarmee mist de hele actie zijn doel: meer downloads betekent meer App Store-recensies. Meer mensen die de app leuk vinden en aanbevelen aan hun vrienden, betekent uiteindelijk meer betaalde downloads en een hogere positie in de App Store-ranglijst. De vraag is echter of het zoveel extra gaat opleveren. Als het inkomen van je huishouden afhankelijk is van de App Store, is het een onzeker bestaan ​​en kun je beter een vaste baan krijgen bij een groot bedrijf om in je vrije tijd wat apps te maken. Zoals eerder bleek, is 98% van de ontwikkelaars geen grote verdiener.

Dus vergeet niet om de apps die je gratis krijgt ook daadwerkelijk te gebruiken en iets terug te doen door de app te promoten, een goede recensie achter te laten of te kijken welke andere apps de ontwikkelaar heeft gemaakt, zelfs als ze zijn betaald.

More from Madison Garrett
Downloaden, spelmodi, downloadgrootte en meer
De langverwachte releasedatum van FAUG is eindelijk aangebroken, met de lancering van...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *