Epic CEO Tim Sweeney geeft toe dat een korting van 30% in de App Store vergelijkbaar is met consoles, en hij zou een speciale deal met Apple hebben geaccepteerd.

Apple’s juridische strijd met Epische spellen Gaat door, en tijdens de tweede dag van de rechtszaak zette de CEO van “Epic Games”, Tim Sweeney, zijn getuigenis tegen Apple voort.


Sweeney werd ondervraagd door de advocaten van Apple, en ze maakten blijkbaar verschillende punten gunstig voor Apple. Naast het vermelden hoe Apple de voorkeur heeft IPhone Sweeney waardeerde het privacybeleid van Apple dat het wil ontmantelen en beweerde dat Apple’s verlaging van 30 procent ook het “meest populaire tarief” is dat door andere platforms wordt opgelegd.

Microsoft, Sony en Nintendo krijgen allemaal 30 procent korting van ‘Epic Games’ op hun platforms en vereisen het gebruik van in-app-aankoopsystemen, maar Sweeney zei dat Epic geen uitdaging voor hen is omdat hij gelooft in het idee van “Ondersteunde apparaten”, hoewel hij ook toegaf dat de ontwikkeling van “iPhone” en iOS “erg op elkaar lijkt.” Het is ook vermeldenswaard dat Fortnite meer geld verdient op consoleplatforms dan op iOS.

Sweeney bevestigde dat “Epic Games” een geschiedenis heeft van makers van pestplatforms. Epische spellen‌ Sony heeft betaald Door platformonafhankelijk spelen mogelijk te maken, kreeg Sony uiteindelijk de overhand en had het een extra duwtje nodig om de mogelijkheden van het platform mogelijk te maken, in tegenstelling tot iOS, waar platformonafhankelijk spelen gratis is en sinds Fortnite werd gelanceerd op App Winkel.

Apple noemde het gebruik van Apple’s Metal API door Epic Games en de gezamenlijke correspondentie met Sweeney en Epic waarin ze Metal in het verleden prees als bewijs dat Epic gebruik maakt van de API’s en SDK’s van Apple. Vanuit een interne e-mail bespreekt Epic een bod om Apple te bereiken:

READ  Probeer Android 12 vroeg (als je durft): hier leest u hoe u de bètaversie van de ontwikkelaar kunt krijgen

We hebben Metal op iOS veel gebruikt sinds de release in 2014. Een snelle, flexibele en veelzijdige API zoals Metal is precies wat we nodig hebben om een ​​game die is ontworpen voor moderne consoles en desktops naar de batterijgevoede ‌iPhone‌ en IPad. Als ontwikkelaar blaast hij OpenGL op alle mogelijke manieren weg.

Vanaf 2015 begon Sweeney Apple te overtuigen om van de App Store een open platform te maken.

Tim Sweeney E-mail Cook


Met humor, toen hij de eerste e-mail van Sweeney ontving, wist Cook niet wie Sweeney was. ‘Is dit de man die bij een van onze repetities was?’ Gevraagd Phil Schiller In een doorgestuurde e-mail.

Toen hem werd gevraagd of hij een speciale deal van Apple zou accepteren voor een lagere commissie in de App Store, zei Sweeney: “Ja, ik zou”, wat het argument van Epic lijkt te verzwakken dat zijn beslissing om een ​​juridische strijd met Apple te beginnen in het voordeel was van alle ontwikkelaars.

Aan het einde van de ondervraging van vandaag werd Sweeney gevraagd wat hij zou doen als “Epic Games” de zaak zou verliezen. Als reactie daarop zei hij dat Apple Fortnite zou kunnen schrappen en Epic Games‌ om welke reden dan ook uit het ontwikkelaarsprogramma zou kunnen verwijderen. “We zullen moeten leven met het niet ondersteunen van het iOS-platform”, zei hij.

De juridische strijd tussen Apple en Epic duurt drie weken, net als de leidinggevenden van Apple Tim kookt Hij zal in de derde week getuigen. We zullen doorlopend de zaak van Apple tegen Epic bespreken naarmate de zaak vordert.

READ  Valiant-ontwikkelaars bevestigen dat de capaciteitsveranderingen van Astra al in de maak zijn
Written By
More from Lesley Curry

Miyamoto leidt fans door Super Nintendo World – en het ziet er fantastisch uit

LR: Luigi Mario, de maker van de Super Mario-serie Shigeru Miyamoto, en...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *