Epic Games en Spotify vormen een coalitie tegen Apple | NU

Epic Games, Spotify en een reeks andere technologiebedrijven hebben een coalitie gevormd om “eerlijker beleid” af te dwingen in de app-winkels, vooral die van Apple. De Coalition for App Fairness (CAF) maakte dit donderdag bekend bekend.

Volgens een verklaring van de coalitie heeft Apple zich jarenlang schuldig gemaakt aan het opleggen van “zware en willekeurige” eisen aan ontwikkelaars in de App Store, waardoor innovatie wordt belemmerd. Naast Epic Games en Spotify sluiten ook Basecamp, Blockchain.com, mailprovider Protonmail en de Europese uitgeversvereniging EPC zich aan bij de coalitie.

Het CAF heeft een tiental eisen aan de site gesteld. Ze willen onder meer dat ontwikkelaars niet langer gedwongen worden om een ​​bepaalde app store per se te gebruiken en dat ontwikkelaars dezelfde toegang hebben tot informatie en systemen als de eigenaar van de app store.

Ook mag een eigenaar van een app store geen misbruik maken van gegevens die over een ontwikkelaar zijn verzameld, schrijft CAF. De coalitie wil dat het naast die van de platformeigenaar ook eigen app stores mag opzetten – iets wat Epic Games al een tijdje wilde.

Apple benadrukt doorgaans de kwaliteitscontrole van het bedrijf over alle apps in de App Store als de belangrijkste reden voor zijn beleid. Het bedrijf zou bijvoorbeeld een miljoen apps uit de app store hebben geweerd vanwege “kwaadaardige inhoud”.

De afgelopen jaren zijn er meer klachten geweest over het app store-beleid van Apple. Onder meer de 30 procent commissie die het platform rekent op digitale aankopen wordt als een probleem gezien.

READ  Vrouw gedood bij schijnbare haaienaanval tijdens zwemmen in Maine

Written By
More from Aubrey Mason

Rajasthan Assembly-sessie waarschijnlijk volgende week: bronnen

De premier van Rajasthan, Ashok Gehlot, zal waarschijnlijk volgende week een assemblagesessie...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *