Er komen nieuwe app-pictogrammen naar Google Berichten, Contacten en Telefoon

Er komen nieuwe app-pictogrammen naar Google Berichten, Contacten en Telefoon

Naast het presenteren van een Een heleboel berichtfunctiesGoogle rolt nieuwe iconen uit voor de SMS/RCS-app, evenals voor Telefoon en Contacten.

Update 22-10Google Contacts-versie 3.79.25.482243121 introduceert het nieuwe app-pictogram. Het is vrij eenvoudig zonder schaduw en witte achtergrond. Het thema-pictogram is interessanter en vereenvoudigt het “lichaam” -ontwerp. Het ziet er duidelijker uit dan de vorige versie.

Deze update is nog niet op grote schaal uitgebracht Via Play StoreTerwijl de Google Phone-app de volgende is en vermoedelijk profiteert van het bètaprogramma.


Update 21-10: Google rolt de nieuwe Berichten-code al uit met versie messages .android_20221018_01_RC00.phone.openbeta_dynamic. Het is ook live op Wear OS en je kunt je erop abonneren beta hier.

Zoals verwacht is het blauwe pictogram op een lichte, enigszins onopvallende achtergrond geplaatst. Er is geen geanimeerde weergave, die zelfs Google Chat biedt, en de animaties die worden getoond in de promotievideo van Google verschijnen vandaag niet.

Ondertussen is het thema-pictogram beter en enigszins herkenbaar, zelfs met zijn vereenvoudigde logo.

https://www.youtube.com/watch?v=bRZIGyfD_as


Origineel 10/20: Deze drie pictogrammen blijven hetzelfde patroon delen om aan te geven dat ze deel uitmaken van dezelfde familie van toepassingen die verantwoordelijk zijn voor communicatie. Geneste berichtballonnen zijn hier de belangrijkste drijfveer om aan te geven hoe bij sms’en (en bellen) ten minste twee deelnemers betrokken zijn. Dit is vergelijkbaar met het groene Google Chat-logo.

Waar deze overlap optreedt, wordt donkerblauw gebruikt, terwijl ook andere tinten lichter blauw worden gebruikt. Als gevolg hiervan is er een vals gevoel van schaduw-afgeleide diepte – een zeldzaamheid in moderne Google-pictogrammen.

READ  Tony Hawk zegt dat Pro Skater 3 + 4 Remake is vermoord door Activision

In het geval van het Google Berichten-pictogram (en om de continuïteit en bekendheid van de gebruiker te garanderen), is blauw ook de standaard bubbelkleur voor RCS (Rich Communication Services). Het is een herkenbaar icoon, maar het overlappende gedeelte, vooral linksonder en rechtsboven, resulteert in een wat onnauwkeurige en rommelige uitstraling.

Google-telefoon, berichten en contacten

Ondertussen ziet het nieuwe pictogram van de Google Phone-app er erg mooi uit, terwijl de contacten duidelijk genoeg zijn, hoewel de lichtere tinten blauw armen lijken te zijn in plaats van wat zogenaamd bedoeld is (mensen naast elkaar).

In vergelijking met de huidige set iconen kunnen deze iconen minder opvallen als ze op een lichte achtergrond worden geplaatst in plaats van een donkerblauwe kleur. Over het algemeen zijn ze minder realistisch en eleganter.

Google zegt dat deze pictogrammen zijn ontworpen om in andere first-party apps te passen en “elk is ontworpen om zich eraan aan te passen” Artikel onderwerpen jij. “Er is zeker vlakheid en gebrek aan schaduwen, zoals te zien in Pictogrammen werkruimte. Een andere vergelijking is echter de YouTube-pictogramset en de eenvoudige kleuren.

nieuwe google telefoonEn de BerichtenEn de Contacten Tokens worden de komende weken uitgerold.

FTC: we gebruiken gelieerde links om inkomsten te genereren. meer.


Bekijk 9to5Google op YouTube voor meer nieuws:

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *