Facebook bekritiseert Apple’s iOS-privacywijzigingen met paginagrote krantenadvertenties

Facebook bekritiseert vandaag de aanstaande iOS-privacywijzigingen van Apple in paginagrote krantenadvertenties. “We komen overal op tegen Apple voor kleine bedrijven”, luidt de kop van een advertentie in het New York Times, de Washington Post, en de Wall Street Journal vandaag. Bloomberg News rapporten dat de advertenties verband houden met Apple’s iOS 14-privacyveranderingen die het voor bedrijven als Facebook moeilijker zullen maken om gebruikers met advertenties te targeten.

Ontwikkelaars zullen binnenkort iOS 14-gebruikers om toestemming moeten vragen om gegevens te verzamelen en deze te volgen via mobiele apps en websites op een iPhone en iPad. Apple was van plan om deze wijzigingen door te voeren met de eerste iOS 14-release in september, maar heeft de handhaving ervan uitgesteld tot begin volgend jaar. Deze wijzigingen zullen van invloed zijn op de advertentiebusiness van Facebook, en in het bijzonder op het advertentienetwerk voor ontwikkelaars en bedrijven, aangezien eindgebruikers eerder geneigd zijn zich af te melden voor trackingprompts.

Facebook beweert dat de veranderingen van Apple “verwoestend zullen zijn voor kleine bedrijven” die afhankelijk zijn van hun advertentienetwerk om verkopen te genereren. De krantenadvertenties leiden kleine bedrijven door naar Facebook’s “opkomen voor kleine bedrijven”Site, waar een reeks bedrijfseigenaren zich uitspreekt over de veranderingen van Apple. “Kleine bedrijven verdienen het om gehoord te worden”, schrijft Facebook. “We horen uw zorgen, en we staan ​​achter u.”

Hoewel Apple niet direct reageerde op de krantenadvertenties van vandaag, reageerde het bedrijf wel soortgelijke Facebook-claims vorige maand. De iPhone-maker beschuldigde Facebook van “minachting voor de privacy van gebruikers”. Apple is ervan overtuigd dat het privacybeleid van iOS 14 begin 2021 van kracht wordt, en dat is ook zo eerder gezegd het is “toegewijd om ervoor te zorgen dat gebruikers kunnen kiezen of ze een app al dan niet toestaan ​​ze te volgen”.

READ  Nieuwe video van Samsung Galaxy S21 Plus toont dunne randen rond een plat beeldscherm

Apple is gelanceerd nieuwe App Store-privacylabels deze week een licht werpen op hoe iOS-apps uw gegevens gebruiken. Met name het privacylabel op de iOS-app van Facebook breidt zich uit over verschillende pagina’s en vermeldt alle gegevens die kunnen worden gebruikt om u te volgen via apps en websites die eigendom zijn van andere bedrijven.

Deze paginagrote krantenadvertenties zijn de nieuwste in een openbare ruzie tussen Facebook en Apple over privacy, beleid en meer. Facebook veroordeelde het App Store-beleid van Apple eerder dit jaar, nadat het een functie voor minigames moest verwijderen om te voldoen aan het strikte goedkeuringsproces van de App Store. Facebook verwelkomde deze week ook de nieuwe Digital Markets Act (DMA) en de Digital Services Act (DSA) van de EU. Beide wetten introduceren nieuwe regels voor houders van digitale platforms en zijn bedoeld om bedrijven te dwingen illegale inhoud snel van internet te verwijderen.

“We hopen dat de DMA ook grenzen zal stellen aan Apple”, zei een Facebook-woordvoerder in een verklaring aan CNBC. “Apple beheert een heel ecosysteem, van apparaat tot app store en apps, en gebruikt deze kracht om ontwikkelaars en consumenten schade te berokkenen, evenals grote platforms zoals Facebook.”

Written By
More from Lesley Curry

De Yakuza spin-off Judgement-release is aangekondigd voor PS5, Xbox Series X en Stadia

Zullen brengen Regel, Het actie-avontuur en mysterie-moordspel van Team Yakuza naar PlayStation...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *