Feitcontrole: oude Facebook live video gedeeld als Mark Zuckerberg vlees grilt tijdens Big Tech-hoorzitting

Facebook CEO Mark Zuckerberg

Mark Zuckerberg, CEO van FacebookTwitter

Social media bleven op de hoogte van updates van de langverwachte congreshoorzitting over Amerika’s toonaangevende tech-CEO’s, die plaatsvond op woensdag 29 juli.

Terwijl Mark Zuckerberg van Facebook, Jeff Bezos van Amazon, Sundar Pichai van Google en Tim Cook van Apple scherpe prikken aanpakten voor vermeend misbruik van hun marktmacht van het antitrustpanel van het US House Judiciary Committee, hielden netizens nauwlettend in de gaten, voornamelijk om memes en andere grappige inhoud te verzamelen .

Vervolgens verscheen er een videoclip op Twitter waarin Zuckerberg briskets en ribben in zijn achtertuin grilde, terwijl hij via videoconferenties reageerde op harde vragen van de wetgevers.

In de beelden die nu meer dan 5,4 lakh-weergaven hebben, wordt de Facebook-CEO gezien die barbecuetips geeft aan de leden van het panel en hen vraagt ​​naar hun dinerplannen.

Bekijk hier de video:

De waarheid achter de video

Hoewel het zeker leuk is om te zien hoe Zuckerberg de procedure voor het grillen van vlees bespreekt tijdens de intense confrontatie met Democraten en Republikeinen, is het feit dat zoiets eigenlijk niet is gebeurd.

De Twitter-gebruiker die de clip heeft gedeeld, heeft heel soepel beelden van woensdag’s hoorzitting en een oud Facebook-leven samengebracht waarin Zuckerberg zijn rokerij presenteerde.

Hier is de originele clip waar Zuckerberg briskets en ribben rookte:

Bovendien droeg Zuckerberg een heel andere outfit terwijl hij zijn virtuele getuigenis gaf aan het antitrustpanel en niet degene die te zien is in de parodievideo.

Hieronder ziet u een screenshot van de hoorzitting van het Amerikaanse congres:

Mark Zuckerberg, CEO van Facebook

Facebook-CEO Mark Zuckerberg tijdens de hoorzitting van het Amerikaanse congresTwitter

Er kan dus worden geconcludeerd dat de video die de netizens heeft uitgelachen een bewerkte video is en puur bedoeld is voor amusementsdoeleinden.

READ  De 5 beste Prime Day pc-gamingdeals die nog beschikbaar zijn

Tijdens de Big Tech-hoorzitting kreeg Zuckerberg te maken met de verwerving van Facebook van Instagram en WhatsApp door Facebook, een alomtegenwoordige strategie om de functies van concurrenten te kopiëren, gebruikersgegevens aan derden te verkopen en de analogie van bosbranden over hoe nepnieuws en complottheorieën op het machtige platform de vrije loop gaan. .

In zijn antwoorden gaf Zuckerberg toe dat zijn bedrijf “zeker aangepaste functies heeft ingebracht die anderen hebben ingeleverd”, maar hij antwoordde ook dat zijn activiteiten niet concurrentieverstorend waren.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *