Trump zweeft om de verkiezingen uit te stellen, ondanks een gebrek aan autoriteit om dit te doen

donald trump cognitive ability test moca coronavirus collins dnt lead vpx_00014523

Trump heeft niet de bevoegdheid een verkiezing uit te stellen en de grondwet geeft het Congres de bevoegdheid om de stemdatum vast te stellen. Toch biedt de boodschap van Trump een opening – lang gevreesd door democraten – dat zowel hij als zijn aanhangers zouden weigeren de resultaten van de presidentiële resultaten te accepteren.

Maar in zijn tweet op donderdagochtend – 96 dagen voor de verkiezingen en minuten nadat de federale regering de ergste economische krimp in de opgetekende geschiedenis meldde – bood Trump de suggestie aan omdat hij beweerde dat de wedstrijd zonder bewijs gebrekkig zou zijn.

“Met Universal Mail-In Voting (geen Absentee Voting, wat goed is), zal 2020 de meest ONJUISTE & FRAUDULENTE verkiezing in de geschiedenis zijn. Het zal een grote schande zijn voor de VS”, schreef hij. “Stel de verkiezingen uit totdat mensen goed, veilig en veilig kunnen stemmen ???”

Er is geen bewijs dat stemmen per mail tot fraude leidt.

Trump heeft eerder geprobeerd om angst op te wekken en de basis te leggen om de resultaten van de verkiezingen in twijfel te trekken door het idee te promoten dat stemmen via de post leidt tot wijdverbreide fraude en een “vervalste” verkiezing. Democraten hebben gewaarschuwd dat zijn inspanningen zowel bedoeld zijn om het stemmen te onderdrukken als om een ​​reden te geven om te weigeren zijn ambt te verliezen als hij verliest.

Zijn tweet komt als een golf van recente opiniepeilingen in de staten van het slagveld – en zelfs staten die hij in 2016 behaalde – tonen hem achterstand of vrijwel verbonden met voormalig vice-president Joe Biden, en wijdverbreide afkeuring van zijn aanpak van de pandemie.

Een ooit hete economie die Trump hoopte te gebruiken als zijn centrale herverkiezingsargument, werd koud. Getallen uit donderdag toonden de De Amerikaanse economie kromp met een jaarlijkse rente van 32,9% van april tot juni, de ergste daling ooit.

Trump heeft in plaats daarvan raciale verdeeldheid aangewakkerd en een beroep gedaan op blanke kiezers terwijl hij werkt om de steun te consolideren onder de kiesdistricten die hij in 2016 heeft gewonnen. En hij heeft stappen ondernomen om de verkiezingsresultaten te ondermijnen op een manier die een buitengewone breuk in de traditie weerspiegelt.

READ  Nieuw De wereld eindigt nu met uw opening zonder de aftiteling

Gevraagd naar de kwestie in een hoorzitting van de House Judiciary Committee dinsdag, zei procureur-generaal William Barr dat hij “geen reden had om te denken” dat de komende verkiezingen “gemanipuleerd” zullen worden. Maar hij zei wel dat hij van mening is dat “als je in het groot post-in-stemming hebt, dit het risico op fraude aanzienlijk vergroot.”

Maar historisch gezien heeft stemmen per post niet geleid tot massale kiezersfraude. En niet-partijgebonden verkiezingsdeskundigen zeggen dat de mogelijkheid dat buitenlandse entiteiten in november miljoenen frauduleuze mail-in-stembiljetten afdrukken hoogst onwaarschijnlijk is.

De president heeft niet de bevoegdheid om de verkiezingsdatum te wijzigen. De verkiezingsdag wordt bepaald door het congresstatuut en de meeste experts zijn het erover eens dat het niet kan worden gewijzigd zonder goedkeuring van het congres.

Biden heeft eerder de mogelijkheid geopperd dat Trump probeert de verkiezingen uit te stellen.

‘Let op mijn woorden: ik denk dat hij de verkiezingen op de een of andere manier zal proberen terug te dringen, met een reden waarom hij niet kan worden gehouden’, zei Biden in april bij een virtuele inzamelingsactie.

Dit verhaal breekt en wordt bijgewerkt.

CNN’s Tara Subramaniam, Abby Phillip en DJ Judd hebben bijgedragen aan dit rapport.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *