Frankrijk en Duitsland zullen bij aankomst reizigers uit risicolanden testen

Health workers wait for incoming travelers at the Charles de Gaulle Airport outside of Paris on Friday.
Gezondheidswerkers wachten vrijdag op inkomende reizigers op de luchthaven Charles de Gaulle buiten Parijs. Christophe Petit Tesson / Pool / AFP / Getty Images

Frankrijk en Duitsland hebben aangekondigd dat ze bij aankomst coronavirus-tests zullen introduceren voor passagiers die reizen uit landen met een hoog risico, waaronder de Verenigde Staten, met een verplichte quarantaineperiode van 14 dagen voor degenen die positief testen.

Tijdens een bezoek aan de luchthaven Charles de Gaulle in Parijs op vrijdag bevestigde de Franse premier Jean Castex een lijst van 16 “rode” landen waarvan de reizigers bij aankomst aan “systematische” tests zullen worden onderworpen.

Volgens het kabinet van de premier omvatten de 16 landen Zuid-Afrika, Algerije, Bahrein, Brazilië, de Verenigde Arabische Emiraten, de Verenigde Staten, India, Israël, Koeweit, Madagaskar, Oman, Panama, Peru, Qatar, Servië en Turkije.

Terwijl de Franse grenzen voor deze landen gesloten blijven, zoals eerder aangekondigd door de Franse regering, zal het nieuwe testbeleid van toepassing zijn op Franse staatsburgers die in “rode” landen wonen en mogen terugkeren naar Frankrijk of buitenlandse staatsburgers die een “stabiele” hebben woonplaats in Frankrijk.

Reizigers die bij aankomst in Frankrijk positief testen, worden onderworpen aan een 14-daagse quarantaine “totdat hun situatie weer normaal is”, voegde de premier eraan toe en vertelde verslaggevers dat het nieuwe beleid naar verwachting in de komende dagen zal worden gehandhaafd. “

Duitsland introduceerde ook een nieuw vrijwillig testbeleid voor reizigers die aankomen uit landen met een hoog risico, waarbij degenen die weigeren de test af te leggen die nodig is om zichzelf 14 dagen lang te isoleren.

” Alle mensen die terugkeren uit risicolanden naar Duitsland zijn verplicht om in 14-daagse quarantaine te gaan, en deze quarantaine kan alleen worden beëindigd met een negatief testresultaat ”, vertelde de Berlijnse minister van Volksgezondheid, Dilek Kalayci, aan verslaggevers.

“We hebben ook besloten dat mensen die terugkeren uit landen met een hoog risico moeten worden getest,” vervolgde Kalayci. De kosten van de tests worden ook gedragen door de Duitse autoriteiten, aldus de minister van Volksgezondheid.

READ  Maak je klaar voor voetbal: de wedstrijden van deze week om naar te kijken, voorspellingen

“De huidige infectiecijfers laten eens te meer zien dat we nog steeds midden in de coronaviruspandemie zitten, en het toenemende reizen verhoogt het risico dat er meer infecties naar Duitsland worden teruggebracht”, voegde Kalyci toe.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *