Fujifilm onthult middenformaat GFX100S: 102 MP, 5-assige IBIS, $ 6.000

Fujifilm Corporation aangekondigd GFX100S, Een camera die de “baanbrekende ideeën” van de GFX100 heroverweegt met de nadruk op draagbaarheid. Het resultaat is een compacte, hoogwaardige middelgrote camera die qua grootte vergelijkbaar is met full-frame equivalenten en slechts 1,9 kilo weegt.

Fujifilm zegt dat de GFX100S geavanceerder is dan welke GFX-systeemcamera tot nu toe dan ook en combineert de beste beeldtechnologie van Fujifilm in een compacte camerabody.

102 megapixels

Fujifilm zegt dat de verlichte 102 MP-sensor wordt aangedreven door een krachtige quad-core X-Processor 4. Opgemerkt moet worden dat Fujifilm er nog steeds op aandringt deze sensor “groot formaat” te noemen, maar het is in feite een middenformaat sensor.

De middenformaat sensor van de GFX100S is ongeveer 1,7 keer groter en Fujifilm beweert dat hij “geoptimaliseerd” is om ongelooflijk gevoelig te zijn voor licht. Het bedrijf zegt dat dit het een enorm voordeel geeft ten opzichte van kleinere sensoren als het gaat om het produceren van beelden met een geringe scherptediepte, dynamisch bereik, ware kleurenreproductie en hoge ISO-prestaties.

Fujifilm heeft ook 19 “exclusieve” Fujifilm filmsimulatiemodi in de GFX100S, inclusief de nieuwe “Nostalgic Neg”.

Nostalgic Neg, die doet denken aan de nieuwe Amerikaanse kleurenfotografie, die in de jaren zeventig opkwam, zet deze beweging voort door beeldmakers in staat te stellen de grenzen van fotografische creativiteit te verkennen door opzettelijk kleur te gebruiken.

Krachtige autofocus

Fujifilm zegt dat de fasedetectiepixels op de sensor bijna 100% van de GFX100S-sensor bedekken en dat de camera in slechts 0,16 seconde kan scherpstellen, zelfs bij weinig licht tot -5.5EV (specifiek getest met FUJINON Lens GF80mmF1. 7 R WR-objectief). Dankzij de eerder genoemde X-Processor 4 CPU beschikt de GFX100S ook over een bijgewerkt focus-tracking-algoritme bij gebruik van Tracking AF en Face / Eye AF.

READ  De maker van Banjo-Kazooie deelt zijn mening toen hij het duo zag reageren op de komst van Sephiroth in Smash Bros.Ultimate

Beeldstabilisatie in de behuizing met vijf assen

De GFX100S implementeert een nieuw ontworpen IBIS-systeem dat volgens het bedrijf de capaciteit van de camera aanzienlijk vergroot in handheldsituaties. Vergeleken met de eenheid op de FUJIFILM GFX100, is het IBIS-mechanisme in de GFX100S 20% kleiner en 10% lichter. Ondanks deze terugval
Grootte, het 5-assige systeem biedt 6-stops CIPA-geclassificeerde beeldstabilisatie, wat een 0,5-stop verbetering is ten opzichte van de GFX100.

Compact formaat en intuïtieve bediening

De behuizing van de GFX100S is 5,9 inch breed, 4,09 inch lang en 3,4 inch diep, wat volgens Fujifilm vergelijkbaar is met veel full-frame camera’s (hoewel het niet meer zegt dat full-frame camera’s “spiegelloos” zijn). Het is echter vrij compact voor een camera met een sensor van dit formaat plus IBIS erachter, wat lovenswaardig is. De GFX100S is 1,1 kilo lichter dan de GFX100, maar Fujifilm beweert dat hij ondanks de gewichtsvermindering hetzelfde niveau van stilstaande beelden en videoprestaties behoudt.

De GFX100S is ontworpen om te werken bij temperaturen zo laag als 14 ° F (-10 ° C) en om stof- en vochtbestendig te zijn. Ontworpen met een behuizing van magnesiumlegering die 1 mm dikker is rond de lensvatting in vergelijking met de GFX100, die extra ondersteuning biedt voor grotere lenzen met G-vatting.

De camera heeft een klassieke PASM-draaiknop met zes naar wens programmeerbare opties, samen met de gemakkelijk toegankelijke schakelaar naast de modelknop om snel te schakelen tussen foto- en videomodus. De achterkant van de camera is voorzien van een 3,2-inch LCD-touchscreen met een resolutie van 2,36 miljoen dots.

READ  Apple TV + verwerft een "sciencefiction-drama in de rechtszaal" over een dodelijke robotpop

Medium formaat video

De GFX100S kan 4K-video opnemen met maximaal 30 fps in een beeldverhouding van 16: 9 plus een beeldverhouding van 17: 9 in H.264- of H.265-codecs. Beeldmateriaal kan worden opgenomen met bitsnelheden tot 400 Mbps in 10-bits 4: 2: 0, F-opnamen kunnen intern op een SD-kaart worden opgeslagen of worden uitgevoerd naar een extern opnameapparaat via de HDMI-poort van de camera.

Over HDMI-uitvoer gesproken, bij gebruik van de Atomos Ninja V Monitor-recorder kan de GFX100S 4Kp30-beeldmateriaal uitvoeren via de HDMI-poort in 10-bit 4: 2: 2 F-Log of 12-bit Apple ProRes RAW. Gelijktijdige uitvoer van RAW-clips en beeldmateriaal in F-Log of Hybrid Log Gamma (HLG) met toepassing van filmemulatiemodus is ook mogelijk.

De GFX100S is naar verwachting vanaf maart 2021 verkrijgbaar voor $ 5999,95En de optionele handgreep is rond dezelfde tijd verkrijgbaar voor $ 149.

Written By
More from Lesley Curry

Goede webcam voor slechte verlichting

Foto​ Sam Rutherford Webcams zijn tegenwoordig een hot commodity, en als de...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *