geen 4G op KPN-netwerk na recente Galaxy S20-update (opgelost!)

Na de recente Galaxy S20-update melden verschillende gebruikers dat 4G niet meer werkt op het KPN-netwerk. Waar 5G niet werkt, schakelen apparaten over naar 3G. De bug betreft de S20, S20 Plus en S20 Ultra – niet de Galaxy S20 FE. Toevoeging: nu blijkt alles weer normaal te werken. Samsung heeft geen update uitgerold, maar KPN heeft zijn eigen instellingen aangepast zodat de bug is verholpen.

Galaxy S20: geen 4G bij KPN na update

Van verschillende kanten zijn er berichten dat de Galaxy S20-update van afgelopen maandag een vervelende bug bevat. Als je toestel gebruik maakt van het KPN-netwerk – inclusief providers als SimYo, Budget Mobile (Robin Mobile), YouFone en Lebara – dan werkt 4G-connectiviteit mogelijk niet meer na de update. Apparaten maken verbinding via 3G of, indien beschikbaar, 5G.

De verbindingsproblemen zijn ontstaan ​​na de laatste update naar firmwareversie G98 ** XXU5BTJ1 op de S20, S20 Plus en S20 Ultra. De bug – we horen het, en zit ook op Samsung eigen forum en erop Tweakers forum gemeld en – vindt uitsluitend plaats op het KPN-netwerk en niet op de netwerken van T-Mobile en Vodafone. Zoals te zien is in de reacties hieronder, heeft niet iedereen last van de problemen.

Oplossing: flits of wacht

Toevoeging: de oplossing lijkt er al te zijn, en dit wordt door KPN zelf gedaan. Door de instellingen aan te passen zou alles nu weer normaal moeten werken, zonder enige verandering in de software van de telefoons.

Voor wie er wel last van heeft, ligt de oplossing voor de hand: een nieuwe update. Degenen die bekend zijn met het onderwerp, kunnen zelf een andere firmware flashen, bijvoorbeeld: de vorige, G98 ** XXS5BTIJ. U kunt deze vinden met onze vrienden bij SamMobile.

READ  Samsung Galaxy A70 update: One UI 2.5 (en Tab S5e: november patch)

Dit laatste is echter voor de meesten geen bruikbare oplossing. Een nieuwe, kleine update van Samsung is dus de enige echte oplossing.

Zo installeer je het niet

Heb je de meest recente update nog niet gedownload en geïnstalleerd op je S20 en maak je ook gebruik van het KPN-netwerk? Ga dan naar de Instellingen naar Software-update en stel de optie voor nu in Automaat. downloaden via Wi-Fi van. Het apparaat downloadt de update zelf niet, dus u kunt wachten op een verbeterde versie. Op dit moment is de firmware met de bug nog steeds beschikbaar op de servers van Samsung.

We laten het je natuurlijk weten zodra er een nieuwe update verschijnt.

Heeft u ook last van deze bug? Of werkt alles nog zoals voorheen, ook na de recente update?

More from Madison Garrett

De slechtste Nintendo Switch-iconen volgens fans

Nintendo Switch-pictogrammen zijn een groot probleem: fans lobbyen niet alleen voor slechte...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *