Geen vluchten naar Kolkata vanuit 6 steden, waaronder Delhi, Mumbai van 6-19 juli

Geen vluchten naar Kolkata vanuit 6 steden, waaronder Delhi, Mumbai van 6-19 juli

Alle binnenlandse en internationale vluchten zijn opgeschort tijdens de coronaviruspandemie.

Kolkata:

Vluchten uit zes steden – Delhi, Mumbai, Pune, Nagpur, Chennai en Ahmedabad – zullen vanaf maandag twee weken niet in Kolkata landen, zeiden de luchthavenautoriteiten zaterdag toen de regering van West-Bengalen de maatregelen om het coronavirus in te perken heeft opgevoerd.

Het Ministerie van Burgerluchtvaart stemde ermee in de vluchten op te schorten op verzoek van de regering van West-Bengalen op 30 juni. De regering van Bengalen had de secretaris van het Ministerie van Burgerluchtvaart geschreven om ook vluchten vanuit Indore en Surat stop te zetten. Het wilde ook vluchten naar twee andere luchthavens in de staat Andal en Bagdogra onderbreken.

“West-Bengalen is ook getuige van een sterke stijging van het aantal gevallen. Er is een groot aantal gevallen gemeld van mensen die van buitenaf de staat binnenkomen met een infectie. De regering van West-Bengalen heeft besloten de verplaatsing van inkomende vluchten en treinen naar de staat te stoppen of in te perken ‘, luidde de brief.

De staat wilde ook dat vluchten vanuit andere steden in het land worden teruggebracht tot één vlucht per week per luchtvaartmaatschappij. Het Ministerie van Burgerluchtvaart heeft nog niet op dat verzoek gereageerd.

READ  Er is concurrentie tussen Diablo 4 en Path of Exile, nu de releasedatum van de nieuwe ARPG bekend is

Details over het opschorten van Vande Bharat-vluchten – die Indiërs naar het buitenland hebben gebracht – zijn ook niet duidelijk.

India hervatte de binnenlandse passagiersvluchten vanaf 25 mei, na een onderbreking van twee maanden na de landelijke COVID-19-blokkering. Geplande internationale passagiersvluchten zijn nog steeds opgeschort in India.

Volgens het Union Health Ministry heeft West-Bengalen 20.488 gevallen van coronavirus geregistreerd, waaronder 717 sterfgevallen, met het maximale aantal afkomstig uit Kolkata, grenzend aan Howrah en het district North 24 Parganas.

Met meer dan 94.000 gevallen van coronavirus heeft Delhi de op één na hoogste in het land, naast Maharashtra, waar het grootste deel van 1,92 gevallen van lakh vanuit Mumbai wordt gerapporteerd. Tamil Nadu heeft het op twee na hoogste aantal gevallen, waarvan een deel zich in de hoofdstad Chennai bevindt.

Eerder hadden verschillende staten, waaronder Karnataka en Tamil Nadu, beperkingen opgelegd aan mensen die afkomstig waren uit Maharashtra of andere staten waar het infectiepercentage hoog was.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *