Gen.G laat bijna al zijn spelers in de steek na de onvolkomenheden van het Wereldkampioenschap van 2023

Gen.G laat bijna al zijn spelers in de steek na de onvolkomenheden van het Wereldkampioenschap van 2023

Gen.G kondigde aan dat het bijna zijn hele selectie heeft geschrapt op weg naar het laagseizoen nadat het op Worlds 2023 bovenaan rechts was geëindigd.

Generaal G had in 2023 over het geheel genomen een geweldig seizoen, maar slaagde er niet in de hoogten te bereiken die zijn met sterren bezaaide selectie had kunnen bereiken. Het team voerde aan het begin van het jaar slechts twee wijzigingen door nadat het in de top vier eindigde op het League of Legends Wereldkampioenschap 2022.

Het team heeft Yoo ‘Delight’ Hwan-joong en Kim ‘Peyz’ Su-hwan, die voorheen in het Gen.G-academiesysteem zaten, aan de onderste rij toegevoegd en hoopt in 2023 opnieuw om wereldtitels te strijden.

Artikel gaat verder na advertentie

Het team slaagde erin de K-League lente- en zomerplay-offs te winnen en zich te kwalificeren voor zowel het Wereldkampioenschap 2023 als het Mid-Season Championship. Maar het team kon het in de slotfase opnieuw niet voor elkaar krijgen en verloor van Bilibili Gaming in de halve finales bij MSI en de kwartfinales bij Worlds.

Bij het ingaan van het seizoen 2024 besloot Gen.G zijn selectie te ontmantelen en over te stappen van sterren als Han ‘Peanut’ Wang-ho en Jeong ‘Chovy’ Ji-hoon.

Gen.G stapt over van sterspelers na een plaats in de top acht op Worlds

Generaal J Kondig aan Aan het begin van de free agency-periode, 21 november, tekenden ze Chovy, Peanut, Delight of het topniveau Choi ‘Doran’ Hyeon-joon niet opnieuw, en zouden ze de free-agentmarkt betreden.

Artikel gaat verder na advertentie

Alle drie kregen hun contract in 2022 verlengd, zodat het contract in 2023 afloopt na hun deelname aan de World Series, maar het lijkt erop dat de ploeg hun contract niet nog een jaar wil verlengen.

Bovendien heeft de Zuid-Koreaanse esports-organisatie haar technische staf ontslagen, wiens contracten allemaal aflopen na het Wereldkampioenschap van 2023. De enige speler die momenteel nog in de opstelling van Gen.G staat, is Peyz, wiens contract loopt tot 2024.

Hoewel de roosterwijziging aanzienlijk is, is Gen.G niet het enige team dat dit seizoen buiten het seizoen zijn kaarten opruimt en zou een keuze moeten hebben uit het nest als het gaat om vrije spelers op weg naar 2024.

Artikel gaat verder na advertentie

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *