Updates van over de hele wereld

Coronavirus live updates van over de hele wereld
Peter Hotez, stichtend decaan en hoofd van de Baylor College of Medicine National School of Tropical Medicine, spreekt tijdens een hoorzitting op Capitol Hill in Washington, DC op 5 maart. Sarah Silbiger / Bloomberg / Getty Images

Het is moeilijk om op dit moment veel conclusies te trekken uit de vaccingegevens die maandag door de Universiteit van Oxford zijn gepubliceerd, zei Dr. Peter Hotez, professor en decaan Tropische Geneeskunde aan het Amerikaanse Baylor College of Medicine, tijdens een interview met CNN’s Wolf Blitzer.

Hotez voorspelde dat het tot medio volgend jaar zal duren om erachter te komen of het vaccin echt werkt.

“Kijkend naar de gegevens die uit het AstraZeneca-Oxford-vaccin komen, in een enkele dosis, leek het vaccin niet zoveel te doen. De niveaus van virusneutraliserend antilichaam, waarvan velen denken dat het een goede indicator is of de vaccins gaan werken, waren niet erg hoog, ‘zei Hotez. “In twee doses leek het beter, maar er waren maar 10 patiënten die de twee doses kregen.”

‘Het is dus heel moeilijk om daar een conclusie uit te trekken’, zei hij.

Hotez zei dat de resultaten suggereren dat er een grotere proef nodig is.

“En dat is het idee achter Operation Warp Speed. Al deze vaccins zullen het komende jaar op verschillende tijdstippen in fase 3 klinische proeven terechtkomen en dan duurt het een jaar voordat alle gegevens zijn verzameld waaruit blijkt dat de vaccins echt werken, en dat ze veilig zijn … Maar blijf in gedachten zijn de eerste vaccins misschien niet onze beste vaccins, voegde Hotez eraan toe.

“Het lijkt erop dat velen van hen slechts gedeeltelijk beschermend zijn, waardoor mensen mogelijk niet erg ziek kunnen worden, maar de overdracht niet wordt onderbroken. Dus zelfs dan zullen we nog steeds de controle op de volksgezondheid moeten handhaven. “

READ  Five Nights at Freddy's Help Wanted 2 is aangekondigd voor release dit jaar

Er zijn wereldwijd 23 Covid-19-vaccins in klinische onderzoeken, volgens de Wereldgezondheidsorganisatie.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *